Propozycja zestawów komputerowych - marzec 2014
Elegancko.
Z3 w białym jest świetna: http://www.morele.net/obudowa-zalman-z3-plus-midi-tower-bialy-609357/ cena taka sama a zawsze troszkę odmienności od klasycznej czerni
Każdy ma inny gust więc w zestawach są "standardowe".
Jak ktoś będzie brał zestaw zawsze może samemu podmienić na białą.
P.S. W zestawach jest Z3 bez PLUS'a
Faktycznie nie zauważyłem że jest to wersja bez okna ;D ale 20 zł za bajer to nie majątek.
nvm (komentarz do usuniecia)
MOJE OCZY PŁONĄ. Panie Xardunek to pańska inwencja twórcza czy skopiowane z jakiejś Crap Strony ?
Co ci tam płonie?
Konkrety proszę konkrety.
Zasilacz 500 wat do OC , Chłodzenie do oc z Aluminium , Dyski Twarde SeaGate (najbardziej awaryjna firma na rynku ) , Sprawdzałeś w ogóle czy te pamięci sie pod cooler zmieszczą ? Na papierze to wszystko fajnie wygląda , gorzej w praktyce.
krytykowac to kazdy potrafi ale robic to nie ma komu, jak taki cwany to sam zrob takie zestawy, poswiec swoj czas, a nie tylko krytykujesz innych
Ładny i fajny temat : ) Mógłbyś jeszcze dodać laptopy gamingowe ^.- ?
Nie ma problemu , każdy może napisać tutaj temat i mu złożę komputer taki jaki będzie chciał.
Zasilacz 500W starcza... oczywiscie można i mocniejszą jednostkę ale to zwiększy koszta.
No nie mogę do Macho 120 się czepiasz? Do jednego z lepszych coolerów w tej cenie?
W haswell'ach wymiana na potężny cooler niewiele przyniesie (sam glut jest do kitu) wiec i po co przepłacać?
Dyski seagate awaryjne? Tu bym się kłócił
A co do ostatniego byłeś tak leniwi ze nawet nie mogłeś poświecić 1minutki?
Pod cooler wchodzą pamięci do 36,6mm a cruciale mają 30mm
Dziękuje coś jeszcze?
P.S. W zestawach pod OC są dyski od WD... ale to przez moją nieuwagę.
Ale jak są to niech już siedzą.
Co do zasilaczy planowałem wsadzić CM G550M ale jego cena tak powędrowała w górę że jest nieopłacalny.
To że na zasilaczu pisze 500 wat to wcale nie oznacza że tyle jest, szczególnie w budżetowych konstrukcjach. Ponadto z wiekiem zasilacz również nie daje już takiego kopa co nowy.
Zawsze zestawy się z zapasem buduje a nie na styk , bo to się potem kończy tak że ktoś podpina dysk twardy zewnętrzny i komp się restartuje bo brakło prądu .
Przy OC GTX 780 + i7 3960X weźmie jakieś 470W (przy obciążeniu 100%) a te procki są mniej prądożerne.
Oczywiście chodzi o całą platformowe z taką kartą i prockiem na pokładzie.
Ale niech ci będzie wymienię na sprawdzonego XFXa 550W.
Czy może lepiej 700W dowalić DLA PEWNOŚCI? ^^
A co powiecie na ten zasilacz: http://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-deus-600w-psu-80plus-bronze-4xpeg-spc083-527960/ lub http://www.morele.net/zasilacz-be-quiet-pure-power-l8-600w-80plus-bronze-bn224-585607/ HM? Zamiast Corsair CX500M?
Te 470W to są warunki laboratoryjne osiągane na zasilaczach za gruby hajs zwykle 800 Wat +. Na takim zasilaczu jak pisze 800 wat to jest 800 wat a nie 755 i zaokrąglamy w górę. Do tego jeszcze trzeba brać czynnik ludzki czyli :
- Wstawię se 10 wiatraków do lansu w obudowie ,
- Wszelkiego rodzaju peryferia dla graczy co też potrafią swoje zjeść.
Ja bym wsadził 650 wat i spał spokojnie.
Artykulik o SeaGate : http://pclab.pl/news56243.html
Dla leniwych
Prawie 30% dysków nie dożyło trzech lat.
Stary kompletnie nie znasz się na rzeczy.... Zestawy są zrobione w ten sposób aby zbędne peryferia nie były potrzebne. Można wsadzić sobie i 20 wentylatorów w obudowę ale po co skoro to nic nie da na dobrą sprawę? Macho to świetna konstrukcja a seagate nie są wcale awaryjne jak to "pismaki podają". Firma robi dobre solidne dyski a z tego co pamiętam opinia o nich poleciała ze względu na jeden wadliwy model o pojemności 1tb. Jeśli chodzi o zasilacze. Dane są jednostki wystarczające z uwzględnieniem niskiej ceny i dużych możliwości. Jeśli ktoś się obawia o zestaw to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby sobie o lepszy zasilacz sprzęt uzupełnił. Ale po co? Po to, żeby chwalić się kumplom, że ma się XYZ W? Bez sensu zestawy świetnie zoptymalizowane. Jeśli jednak kolega dalej chce udawać experta to w przyszłym miesiącu śmiało może pomóc w tworzeniu zestawienia ale coś czuję że miernie to wyjdzie.
A jeszcze jedno aby nie było niedomówień.
Zestawy są mojego autorstwa, nie sciągnięte z X strony.
Podobne (częściowo takie same) można spotkać na innym forum ale tam również ja je tworzyłem.
Tak BTW było tu już paru którzy "błedy" potrawili wytykać, a sami nawet palcem nie kiwneli (mimo próźb/zachęt).
Na papieże te zestawy wyglądają bardzo przyzwoicie . To jednak tylko teoria. Jest jeszcze Praktyka oraz czynnik ludzki. Dodatkowo moja praca polega na robieniu pecetów na zamówienie oraz wskrzeszaniu padaczek z Media Marktów więc chyba pojęcie jako takie mam.
Każdy w składaniu komputerów kieruje się własną ideologią. Moim zdaniem najważniejsza jest Jakość. Ludzie wymieniają komputery średnio co 3 - 4 lata nie raz odsprzedając je dalej. Dlatego też zestaw musi pociągnąć 5 lat minimum bez zadyszki . Zawszę wolę dołożyć kilka stówek nić potem dokładać. Zestawy komputerowe należy dopasowywać oddzielnie dla każdego z nas względem potrzeb i charakteru.
No jak robisz PCty to faktycznie szacun.
A tak na poważnie za składanie ktoś płaci?
Czy masz na myśli fizyczne złożenie części do tzw. kupy, hmm?