Propozycja zrobienia Zina mmorpg

Witam, jestem pewien że na tym forum są ludzie którzy potrafią dobrze pisać.Myśleliście o tym żeby wasze umiejętności wykorzystać w internetowej gazecie? co wy na to żebyśmy zrobili zina o grach mmorpg, takich gier nie brakuje zin wychodziłby co miesiąc. Potrzebowałbym do tego projektu...

1. Redaktorów

2. NewsManów

3. Miło by było gdyby znalazł się ktoś kto potrafi skladac pdf jeśli nie ja się tym zajmeę

Zajmę się także zrobieniem stronki i forum do naszego projektu.

Jeżeli chcesz wziąć udział w tym projekcie musisz wiedzieć że nie dostaniesz za niego pieniędzy...jest to fanowska gazetka.

czekam na propozycje narazie tutaj dawajcie probki swoich tekstów, mam nadzieje że to wypali, pozdrawiam czekam na odp

Witam, jestem pewien że na tym forum są ludzie którzy potrafią dobrze pisać.Myśleliście o tym żeby wasze umiejętności wykorzystać w internetowej gazecie? co wy na to żebyśmy zrobili zina o grach mmorpg, takich gier nie brakuje zin wychodziłby co miesiąc. Potrzebowałbym do tego projektu...1. Redaktorów2. NewsManów 3. Miło by było gdyby znalazł się ktoś kto potrafi skladac pdf jeśli nie ja się tym zajmeęZajmę się także zrobieniem stronki i forum do naszego projektu.Jeżeli chcesz wziąć udział w tym projekcie musisz wiedzieć że nie dostaniesz za niego pieniędzy...jest to fanowska gazetka.czekam na propozycje narazie tutaj dawajcie probki swoich tekstów, mam nadzieje że to wypali, pozdrawiam czekam na odp

Był już taki pomysł. I był nawet projekt. I upadł. Nawet próbowałem go zreaktywować, ale doszedłem do wniosku, że nie ma szans. Zbyt dużą konkurencję robią AoMMO. Jeżeli projekt się rozwinie to jak najchętniej dołącze. Jednak wątpie by się udało.

to oczywiste że będziemy mieć konkurencje, ale może uda nam się zdobyć trochę czytelników jeżeli teksty będą naprawde dobre.

Ale byś musiał naprawdę dobrze to zorganizować. Wyskocz już z jakimiś pomysłami, z nazwą i tym podobnymi. Ja prowadziłem poprzedni projekt, ale podobnie jak redaktor powyżej myślę, że zabiło nas Art of MMO jeszcze przed wydaniem pierwszego numeru.

Projekty takiego typu jak najbardziej mają szansę na sukces!

Wszystko zależy od ekipy, podda się czy nie.

A zamiast pisać o kolejnym wydaniu AoMMO na stronie głównej, wystarczy umieścić nowe wydanie waszego dzieła, a potem zdobywać dalszą część "rynku".

Problem jest w wizji tego działa i czy jesteście w stanie zaoferować coś, co graczom się spodoba.

Dobra. Pomysł może wypalić. Zabierzmy się do tego na serio.

Wybacz że tak chwilowo przejmę dowodzenie, ale trzeba zrobić:

1. Tytuł
  2. Oprawę graficzną okładki (tym się chętnie zajmę)
  3. Logo Zina
  4. Zgeneralizowanie tego o czym będziemy pisać.
  5. Złożyć redakcję
  6. Rozpisać szablon gazetki
  7. Omówić oprawę graficzną zawartości.

I to na razie tyle. Proponuje zacząć od pierwszego punktu. Vojteck, oddaje Ci głos.

Dziękuje, że ktoś się zainteresował, to teraz ja:

1. Co do nazwy tutaj zawsze miałem problem naprawdę nie mam pojęcia

2. Iraasta super, że zajmiesz się okładką, ja mam jeden projekt stronki na zbyciu później właduje go na jakiś płatny hosting np boo.pl mogę płacić smsem a ten hosting jest naprawde dobry.

3. Ktoś potrafi robić ziny w pdf? jeżeli nie zajmę się tym

4. czekam na wasze próbne teksty vojteck0202@gmail.com

5. Iraasta co byś powiedział na Redaktora głównego?

Prośże wymyślcie jakaś nazwę to już założę stronę na boo.pl i właduje tam pliki

Edit:

o czym będziemy pisać? myślę że o grach mmo ale nie wiem czy wyłącznie? czekam na propozycje

Jeśli chodzi o program do tworzenia gazetki, to jeśli wam bardzo zależy to można w Serifie page plus to robić, a potem konwertować do PDF. Tytuł ze swojej strony proponuję MMO zin.

Oczywiście jakiś poradnik raz na jakiś czas podesłać mogę. :-D

PS: Irastaaa, masz w avatarze burzyciela ze SC 2 czy się mylę?

Mac70 mógłbyś zająć się składaniem "do kupy" czyli podsyłalibyśmy Ci recki,newsy już sprawdzone a ty byś to ładnie ze screenami robił. Iraasta zajmie się okładką, gotowy numer wrzucimy na stronę. Teraz jeszcze brakuje recenzji. Zin mmo to dobra nazwa ale wy zadecydujcie ewentualnie dorzucajcie swoje propozycje.

Lajt. Ja mogę się też zająć jakimiś artykułami. Nie tylko grafiką. Zin MMO brzmi nieco banalnie, ale to jeszcze wyjdzie w praniu.

Ps.: Nie wiem jak się to nazywa w polskiej wersji, ja mam angielską. To jest Marauder z SC2 :D

Ps2.: Redaktor główny brzmi świetnie :P

Dobrze teraz nie zostało mi nic jak czekać na recki i newsy przypomne vojteck0202@gmail.com Iraasta zajmij się okładką i też mi wyślij Mac70 dostaniesz już sprawdzone recki i jeżeli nadal chcesz brać udział złożysz je w całość

Aktualny skład:

Iraasta

Mac70

Vojteck

Overachive? mam dodawać też?

kogo mam dopisać? każdy kto potrafi cokolwiek mile widziany

Co do redaktorow MMORPG, czy nie uwazacie, ze "wchodzenie" w zina to za duzo? Niedlugo u nas wystartuje dzial artykuly i chyba lepiej, abyscie tam wstawiali swoje teksty, niz dodawali je do zina. Czyms ten dzial trzeba bedzie zapelnic.

a ktoś broni dodawania tekstów tutaj i tutaj? jeżeli się dogadamy myślę że nic nie będzie przeszkadzać, przecież jeżeli będą to ich teksty będą mogli publikować je gdzie będą chcieli po za tym w zinie można zareklamować strone mmorpg.org.pl a na stronie zina ładna współpraca może się nawiązać nie bądźmy samolubni...

a ktoś broni dodawania tekstów tutaj i tutaj? jeżeli się dogadamy myślę że nic nie będzie przeszkadzać, przecież jeżeli będą to ich teksty będą mogli publikować je gdzie będą chcieli po za tym w zinie można zareklamować strone mmorpg.org.pl a na stronie zina ładna współpraca może się nawiązać nie bądźmy samolubni...

dzetdzet'owi (hahahah) nie chodzi o to, ze ktos broni tylko o to, ze beda mieli mnostwo pracy i moze nie starczyc im czasu na pisaniu tu i tu...

Proponuje żeby sami zadecydowali a chciali to robić...po za tym zin wychodzi co miesiąc najwięciej pracy jest na początku.czekam na odpowiedzi redaktorów a nie kolejnego moda

dzetdzet'owi (hahahah) nie chodzi o to, ze ktos broni tylko o to, ze beda mieli mnostwo pracy i moze nie starczyc im czasu na pisaniu tu i tu...

Tak, dokladnie o to mi chodzilo. Zglaszajac sie na redaktorow MMORPG, jakby na to nie patrzec, przyjeli na siebie pewne obowiazki, z ktorych powinni sie wywiazac. "Praca" w zinie sprawi, ze beda miec do pisania dwa razy wiecej tekstow. Na serwiscie MMORPG wystartuje niedlugo dzial artykuly i wydaje mi sie, ze trzeba sie najpierw na tym skupic, dobrze wykonac pierwsza robote, a nie brac sie za kolejne, bo to prowadzi tylko do najgorszego.

dzetdzet'owi (hahahah)

Zes sie przyczepil : P.

hihi ^^ - Sal

Moderatorzy zachowują się dennie powtarzają po kilka razy to samo Dzz napisałeś dokładnie to samo co twój poprzednik i nie mam pojęcia po co? prosiłem o wypowiedź redaktorów rezygnujecie?

Moderatorzy zachowują się dennie powtarzają po kilka razy to samo Dzz napisałeś dokładnie to samo co twój poprzednik i nie mam pojęcia po co? prosiłem o wypowiedź redaktorów rezygnujecie?

dennie ?

Ta, jestesmy denni. Chyba sie powiesze : /. -Dzz'

Kolejny bezsensowny post...

Masz racje kolejny... - vent

to, ze jestes nowym uzytkownikiem i nawet to, ze cos tam probujesz jakies zmiany bla, bla bla... nie zwalnia Cie z przestrzegania regulaminu, wiec raczej uwazaj na jezyk. - sal

Problem z takimi magazynami jest taki ze na to trzeba poswiecac wlasny czas. Szczegolnie teraz kiedy sa wakacje jest to ciezkie. A po wakacjach nie bedzie w cale prosciej. To nie jest robota na 10 min. Na takie cos trzeba poswiecac spoooro czasu. A prawda jest taka ze jak juz chcecie konkurowac z kims to konczac jeden magazyn, juz trzeba zaczynac prace nad kolejnym. AoMMO istnieje dla tego ze ludzie ktorzy go robia maja z tego kase. Nie placi im panstwo czy cos. Ale maja pieniadze z reklam itp.

PS: A StarCraft II ssie jaja. :)