Pierdolenie o szopenie, chcesz innowacji? To zrób western mmo
Dziekuje, dobranoc
Pierdolenie o szopenie, chcesz innowacji? To zrób western mmo
Dziekuje, dobranoc
broda nie sprawdzi się "The West" już było XD. hmm powiem ci tak poszukaj innowacji w trybie walki niech nie będzie jak zawsze klik, atak, klik, podejście. Poczytaj jakąś fantastyke (dobrą, nie dobieraj się do Eragon'a bo po samym tytule ci się odechce cokolwiek) Więc poczytaj jakąs fantastykę popatrz jak są tam napisane walki i spróbuj coś z tego wyciągnąć ^^ (taka jest moja rada na temat innowacji)
A może system walki z sterowaniem przypominającym Crimsonland (czyli celowniczek z góry)? Na pewno by się to cechowało dużą dynamiką, jakby dodać urozmaicone ataki byłoby to całkiem fajne.
Dla mnie sporą innowacją były by jakieś ciekawe umiejętności postaci. Mam dość Magów z Fireballami. Jeżeli nie jesteś wstanie wymyślić czegoś sam radzę zajrzeć do Mangi czy Anime. Oczywiście nie mówię tutaj o tych najbardziej popularnych tytułach. Nie mam na myśli też zrzynanie umiejętności ale może akurat natchną cię one na coś oryginalnego.
Mieszane umiejętności:np.łucznikowi kończą sie strzały to ten zawsze przy boku ma miecz.Albo coś takiego w stylu Blade'a no wiecie ma na plecach wielki miecz a przy pasie po bokach 2 kolty.Wiecie chodzi o rozbicie barier klasowych.
A może system dwuklasowy? Bierzesz sobie dwie klasy zamiast jednej i do każdej kombinacji oprócz wszystkich skilli obu klas masz także do dyspozycji skille specyficzne dla danej kombinacji (np. mago-łucznik mógłby strzały zapalać, zamrażać itp.).
Hmmm z tym anime/mangą to nie jest zły pomysł. Popatrzcie na załóżmy Bleach. Kiedy Ichigo złamał się miecz podczas walki z Renjim zaczął go okładać pięściami, więc ten sytem z anime nie jest zły. Tak samo mieszanie umiejętnosci według mnie to był te najbardziej fascynujące. (Saruto twój pomysł jak najbardziej mi się podoba)
Nie rozpisze się na ten temat, iż po prostu za dużo w głowie na takie MMO innowacyjne pomysłów, więc dam tylko jedną tysięczną takich pomysłów podam.
1.MMO bez lvl, a z doświadczeniem umiejętności, czyli walczysz ręcznie, to walka wręcz Ci się podnosi w PKT, naturalnie nieorganiczna ilość, i co pól roku wprowadzą nowe tereny, innymi słowy, nic Cie nie ogranicza, bo niema byc podziału na klas, bo to po prostu chore, człowiek może mieć wiele dziedzin specjalizacja, w MMO takie ograniczając jest nudne i denne.
2.Skille na takiej samej zasadzie, co doświadczanie w walce dana bronia, tu tylko skille powinny mieć pewien innowacyjny rozwój. Skille możemy mieć wszystkie, iż jak wspomniałem wyżej, nie powinno nas ograniczać coś takiego jak podział na klasy, rozwój jest następujące.
Pierwsze wtajemniczenie, drugie wtajemniczanie np. Cięcie z dystansy, jeden pas, który przecina wszystko na drodze, drugie wtajemniczanie, 2 szybkie ruch tworzące z 2 pasów krzyż, naprawdę tu pomysł na rozwój jednego skilla jest ogromny...
np. skill magiczny hmm tutaj na podstawie zrobię kuli ogania. pierwsze wtajemniczenie, tworzy kule ognia, która po wycelowaniu i rzuceniu eksploduje i podpala wszystkich wrogów w około, drugie wtajemniczenie, kula ognia przy tworzeniu oblegana jest przez 2 pierścienie, która po rzuceniu rysuje krąg, po czym z ziemi wybuch fala ognia i każdy w kręgu zostaje sparaliżowany podpalony i wrzucony w powietrze. Oczywiscie tez mozna komba robic np. łczac skille, nie chce mi sie opisywać, jak by to wyglądało, ale naprawdę nie miałyby ograniczenia, bo sam możesz decydować o jego wykonaniu
Świat powinien być zbudowany na zasadzie najlepszego silnik, który obecni to zapewne CryEngine 3, dynamika ma być jak największa, tutaj za przykład mozna dac gry akcji, jakie tworzą Japończycy, sa po prostu świetne.
Wojna gildii to strategie, a zarazem innowacja PVP z jakimś nowym systemem.
1>Gildia ma zamek i jego rozwój, prowadzi do lepszego i większego miejsca na własne sale balowe, pokazy itemów, czyli naszych gablot z największymi zdobyczami, np. żeby itemy takie dosłownie legendarne, co zdobycie go wiążą się np. z walką wielu godzinną z jakimś ekstremalnie silnym bossem, co pokonanie, jest niemalże niemożliwe, bez granej ekipy i wielu godzin walki, nie bede opisywał szczegółów dynamiki i stylu walki z takimi bosami, bo i tak juz za duzo napisałem XD. Wojna gildii składać powinna sie z dowódców, naszych ludzi, czyli botów setki takich żołnierzy, oczywiście dowódcy to wybrani gracze, co rozstawiają rozkazują pojedynczym jednostka, lub masowo, wszystkie pięknie wygląda , ale jak to by miało wyglądać, to nie da sie opisać tak o
Mam masę pomysłów, co do stylów walki, skilli, rzemiosła, własnych terenów, sklepów, postaci, ich zaawansowanego i całkiem innowacyjnego rozwoju, oj tego tak wiele, a żadna gra niema chociaż 1% tego czego oczekuje, w sumie to nawet nie ma 0.001% xD dlatego, iz każda gra czerpie praktycznie te same pomysły i innych gier, i jedyne czym sie różni od innych, to postaciami, czy światem, ale cała reszta to samo... lvl, exp, potworki, nudne questy, , jakie mi chodzą po głowie, to niema porównania z takimi dennymi grami pokroju wowa, czy tym podobne śmieci.
Pomysłów jest masę innowacyjnych, problem iz albo twórcy nie unią wykorzystać danych im narządzi, czy też po prostu z lenistwa się nie chce bardziej rozbudowanych umiejętności problem, albo mają tak mały budżet, ze po prostu nie warto xD
To tyle, w sumie nie zdołabym moich pomysłów przelać w ciągu kilku lat
No a co do a/m jestem zagorzałym fanem anime, wiec gra pokroju bleach, mogłaby byc fajna, ale to co zrobili z Dragon ball Online nie spodziewałem sie, iz twórcy wiedzą co to gra na podstawie takich animacji , raczej nigdy w nia nie zagram, brak, ale to kompletny brak szarych komórek miał twórca gry na podstawie, tak dobrego anime, brak mis słów...
Nie rozpisze się na ten temat, iż po prostu za dużo w głowie na takie MMO innowacyjne pomysłów, więc dam tylko jedną tysięczną takich pomysłów podam.1.MMO bez lvl, a z doświadczeniem umiejętności, czyli walczysz ręcznie, to walka wręcz Ci się podnosi w PKT, naturalnie nieorganiczna ilość, i co pól roku wprowadzą nowe tereny, innymi słowy, nic Cie nie ogranicza, bo niema byc podziału na klas, bo to po prostu chore, człowiek może mieć wiele dziedzin specjalizacja, w MMO takie ograniczając jest nudne i denne.2.Skille na takiej samej zasadzie, co doświadczanie w walce dana bronia, tu tylko skille powinny mieć pewien innowacyjny rozwój. Skille możemy mieć wszystkie, iż jak wspomniałem wyżej, nie powinno nas ograniczać coś takiego jak podział na klasy, rozwój jest następujące.Pierwsze wtajemniczenie, drugie wtajemniczanie np. Cięcie z dystansy, jeden pas, który przecina wszystko na drodze, drugie wtajemniczanie, 2 szybkie ruch tworzące z 2 pasów krzyż, naprawdę tu pomysł na rozwój jednego skilla jest ogromny...np. skill magiczny hmm tutaj na podstawie zrobię kuli ogania. pierwsze wtajemniczenie, tworzy kule ognia, która po wycelowaniu i rzuceniu eksploduje i podpala wszystkich wrogów w około, drugie wtajemniczenie, kula ognia przy tworzeniu oblegana jest przez 2 pierścienie, która po rzuceniu rysuje krąg, po czym z ziemi wybuch fala ognia i każdy w kręgu zostaje sparaliżowany podpalony i wrzucony w powietrze. Oczywiscie tez mozna komba robic np. łczac skille, nie chce mi sie opisywać, jak by to wyglądało, ale naprawdę nie miałyby ograniczenia, bo sam możesz decydować o jego wykonaniu Świat powinien być zbudowany na zasadzie najlepszego silnik, który obecni to zapewne CryEngine 3, dynamika ma być jak największa, tutaj za przykład mozna dac gry akcji, jakie tworzą Japończycy, sa po prostu świetne.Wojna gildii to strategie, a zarazem innowacja PVP z jakimś nowym systemem.1>Gildia ma zamek i jego rozwój, prowadzi do lepszego i większego miejsca na własne sale balowe, pokazy itemów, czyli naszych gablot z największymi zdobyczami, np. żeby itemy takie dosłownie legendarne, co zdobycie go wiążą się np. z walką wielu godzinną z jakimś ekstremalnie silnym bossem, co pokonanie, jest niemalże niemożliwe, bez granej ekipy i wielu godzin walki, nie bede opisywał szczegółów dynamiki i stylu walki z takimi bosami, bo i tak juz za duzo napisałem XD. Wojna gildii składać powinna sie z dowódców, naszych ludzi, czyli botów setki takich żołnierzy, oczywiście dowódcy to wybrani gracze, co rozstawiają rozkazują pojedynczym jednostka, lub masowo, wszystkie pięknie wygląda , ale jak to by miało wyglądać, to nie da sie opisać tak o Mam masę pomysłów, co do stylów walki, skilli, rzemiosła, własnych terenów, sklepów, postaci, ich zaawansowanego i całkiem innowacyjnego rozwoju, oj tego tak wiele, a żadna gra niema chociaż 1% tego czego oczekuje, w sumie to nawet nie ma 0.001% xD dlatego, iz każda gra czerpie praktycznie te same pomysły i innych gier, i jedyne czym sie różni od innych, to postaciami, czy światem, ale cała reszta to samo... lvl, exp, potworki, nudne questy, , jakie mi chodzą po głowie, to niema porównania z takimi dennymi grami pokroju wowa, czy tym podobne śmieci.Pomysłów jest masę innowacyjnych, problem iz albo twórcy nie unią wykorzystać danych im narządzi, czy też po prostu z lenistwa się nie chce bardziej rozbudowanych umiejętności problem, albo mają tak mały budżet, ze po prostu nie warto xDTo tyle, w sumie nie zdołabym moich pomysłów przelać w ciągu kilku lat No a co do a/m jestem zagorzałym fanem anime, wiec gra pokroju bleach, mogłaby byc fajna, ale to co zrobili z Dragon ball Online nie spodziewałem sie, iz twórcy wiedzą co to gra na podstawie takich animacji , raczej nigdy w nia nie zagram, brak, ale to kompletny brak szarych komórek miał twórca gry na podstawie, tak dobrego anime, brak mis słów...
1. Rozpatrzymy. *
2. Rozpatrzymy.
3. Anime? Rozpatrzymy.
*Rozpatrzymy nie znaczy wprowadzimy to do gry. Rozważymy taką możliwość.
Hasło anime przypomniało mi o 07-ghost, które miało ciekawy system
Otóż istniała tam sobie magia, niby super, ale zarazem ludzie próbowali tą magię wykorzystać. Tak więc stała się ona energią do napędzania niewielkich maszyn czy amunicją do broni palnej, oczywiście, były to przywileje dla osób magicznie utalentowanych.
Później ten motyw ściągnięto w fairy-tail.
No i co do świata - oryginalny opcji jest sporo.
The West był zaledwie grą przeglądarkową, więc klimat westernów powinien się sprawdzić, do dziś pamiętam fragmenty z gunmana gdzie biegało się w kowbojskiej czapce i strzelało do dinozaura...dobra, to nie do końca był dziki zachód. No ale to w końcu oryginalny gunman.
Inny przykład - znasz za pewne serię Might And Magic? Nie nie mówię o heroes, tylko tym co było przed nim. Tam to objaśnili.
Aktualnie uniwersum M&M jest...SCI-FI, nie wszyscy gracze serii o tym wiedzą, ale demony to rasa obcych która została cofnięta w rozwoju, a czczeni przedwieczni to przybysze z innej planety którzy pomagali obecnym jej mieszkańcom.
Hasło anime przypomniało mi o 07-ghost, które miało ciekawy systemOtóż istniała tam sobie magia, niby super, ale zarazem ludzie próbowali tą magię wykorzystać. Tak więc stała się ona energią do napędzania niewielkich maszyn czy amunicją do broni palnej, oczywiście, były to przywileje dla osób magicznie utalentowanych.Później ten motyw ściągnięto w fairy-tail.No i co do świata - oryginalny opcji jest sporo.The West był zaledwie grą przeglądarkową, więc klimat westernów powinien się sprawdzić, do dziś pamiętam fragmenty z gunmana gdzie biegało się w kowbojskiej czapce i strzelało do dinozaura...dobra, to nie do końca był dziki zachód. No ale to w końcu oryginalny gunman.Inny przykład - znasz za pewne serię Might And Magic? Nie nie mówię o heroes, tylko tym co było przed nim. Tam to objaśnili. Aktualnie uniwersum M&M jest...SCI-FI, nie wszyscy gracze serii o tym wiedzą, ale demony to rasa obcych która została cofnięta w rozwoju, a czczeni przedwieczni to przybysze z innej planety którzy pomagali obecnym jej mieszkańcom.
Owszem znam M&M.
Głównym założeniem projektu jest wprowadzić nacisk na "RPG" w skrócie "MMORPG" bo tego niestety w większości gier brakuje. Chcemy żebyście kończąc jakieś zadanie poczuli się jakbyście przeczytali jakiś rozdział z dobrej książki.
Anime jest bardzo popularne, ale problem jest, iż gier dobrych MMO na ich podstawie po prostu brak. Można tu dać za przykład chociaż by próbę stworzenia filmów na podstawie Anime, jak większość fanów anime wie, nigdy jeszcze nie wypaliło xD/ problem jest raczej po stronie oddania klimatu świata i pomysłów, gry na podstawie Anime potrzebują nie jakiegoś przesłodzenia, a po prostu odwzorowania klimatu i dynamiki potyczek PVE, czy PVP, świat owszem powinien być w ładnej oprawie graficznej, ale nie takie, że tła i wszystko jest po prostu w 3D, to nie pasuje, przynajmniej 90% to powinny być piękne, jak żywe wykonane tła, bo zauważyłem, iż zawsze postacie i w ogóle krajobraz jest jakby kwadratowy, według mnie trzeba by tu zarzucić dosłownie kont graficzny i tła graficzne z Anime, przynajmniej to tyczy się gier MMO. Jeśli chodzi o gry zręcznościowe na podstawie Anime np. Dragon Ball i tym podobne na PS2 jak grałem to ładnie to wyglądało, własnie o coś takiego chodzi, ale tez nie do końca, postacie ładne, tła naturalnie tez nie tak złe, ale mogły by byc znacznie lepsze, gra powinna mieć więcej detali i bardziej żywe tła niż te na PS2 co grałem, koniecznie musi być dosłownie jak Anime. Gra naturalnie musu być non-targe, tu nie można mieć pola do dyskusji, po pesto tylko taki styl gry pasuje. Tu akurat ataki musza byc wyjątkowo ładne i zachowane w kolorystyce anime, muszą wręcz pięknie świecić, błyskać itp, tak samo zbroja, aury, miecze itp.
O co mi mniej więcej chodzi?
Tutaj można zobaczyć blisko doskonałości postaci, a blisko dlatego, iż według mnie w trakcie walki powinno dosłownie niszczeć nasz strój, powinnyśmy stawać się brudni itp. ale dalej postacie naturalnie zbyt bardzo kwadratowe xD. naturalnie tak PVP powinno wyglądać bez większej dyskusji. Jednakże jeszcze brak dobrego terenu, jest po prostu niedopasowany do świata anime, zbyt ciemny i brak kolorów, atakach w stronę ziemi, czy upadku, powinien mocniej niszczeć i powstawać chmara pyłu, w przypadku bleach jest identyczna sytuacja co w Dragon Ball, po prostu ro***erducha i dynamika, ciągła akcja
Nie wiem czy za dużo nie oczekujecie. Jesteśmy tylko skromną ekipą a oczekujecie od nas dzieła na skale Blizzarda. Spokojnie. Jak już napisaliśmy będziecie o wszystkim informowani.
Od razu mowie, nie żebym oczekiwał tak zaawansowanych projektów xD, ale czasem wyobraźnia ponosi . Ważne, że widać, iż co się dzieje w stronę tworzenia MMO w Polsce. zapewne gdy ukończycie swój projekt, to bez warunkowo przetestuje, a jak mi sie spodoba, to i zapewne regularnie będę odwiedzał ten świat MMO
Ogłaszamy nabór na programistów.Warunki:-Znajomość C++ .-Umiejętność pracy w zespole.-Trochę wolnego czasu. ( Chociaż w weekendy )-Dobre chęci.Dziękuje.
Nadal aktualne.
Uwaga: Wystarczy znajomość Symfonii C++. Reszty się z czasem nauczysz.
Odświeżam. Aktualne.
Prace ruszyły. Niedługo powstanie blog gdzie będziecie mogli na bieżąco śledzić postępy w projekcie.
W związku z powstającym, nowym MMO 2D chciałbym żebyście podpowiedzieli co byście chciali zobaczyć w mmo. Chodzi mi między innymi o rzeczy których nie ma w innych mmo a chcielibyście w coś takiego zagrać Czekam na propozycje. Chętnie podyskutuje.