Propozycje zmian

pw

Nowe rangi na forum za np. lajki wiem że są w profilu ale zamiast user można nagrodzić takiego użytkownika który dużo pomaga jakąś fajną rangą ? Lub za minusowe punkty też (Albo nie bo wtedy trolle będą sobie ją specjalnie nabijać).

Ja mam osobiście jeszcze jedną propozycję zmiany. Propozycja dotyczy rozmiaru "obrazu" w sygnaturze. Fajnie by było jakby była możliwość wsadzenia trochę większej. Chciałem wsadzić np. sygnaturę z myanimelist ale nie mogę ponieważ jest ona trochę "za duża" (teraz nie podam dokładnie ile ale mało). Mam przez to "ból tylnej części pleców" bo nie jest ona duża, a na 100% mniejsza od 3/4 sygnatur na tym forum. Wiem, że z jednej strony mogłoby to spowodować jeszcze większy spam w sygnaturach ale chyba się nie da. Przy okazji może jakieś ograniczenie ogólne co do wielkości sygnatury ?

@up

Bez urazy ale idealny przykład spamu w sygnaturze...

@Edit

Akurat miałem zamiar sprawdzić rozmiar i okazało się, że 3 najlepsze strony do generowania fajnych padły. Mimo to moim zdaniem pomysł niezły.

Wszystkim wielkie dzieki za propozycje. Moje wnioski:

Czares – Proponujesz zniesienie bariery 20 postow w dziale szukam mmo i zamiast tego czasowy odpoczynek. Rozumiem, ze polegac on ma na tym, ze nowy uzytkownik, po rejestracji, nie moze zalozyc nowego tematu, a musi odczekac 24 godziny i dopiero potem to zrobic, tak? Jak dla mnie pomysl nie jest trafiony, bo nie odstraszy od uzytownikow, ktorych jedynym celem bytowania na forum jest wlasnie napisanie takiego topicu. Bariera 20 postow odstrasza takich osobnikow, a jest jest ona po to, aby uchronic forum przed zalewem identycznych tematow w liczbie 5 na dzien, jak bywalo to wczesniej, gdy ograniczenia nie istnialy. Tak jak Sale potem wspomina - ja rowniez myslalem o tym, aby zwieszyc limit postow, majacy dac dostep do pisania w tym dziale. Nie wiem czy to dobry pomysl, ale wydaje sie logiczne o tyle, ze powinno odstraszyc tych desperatow, ktorzy robia blyskawiczny spam w celu nabicia tej magicznej bariery 20 wiadomosci. Bo jesli limit wyniesie, dajmy na to - 50, to komu bedzie chcialo sie nabijac te posty?

Avitus – odpowiednie osoby juz zaczely dzialac i skladanie zestawow ruszylo.

Twoja propozycja numer 2- warnowanie każdego reflinku – JESTEM NA TAK.

Vilczy - bariera postow + czasowe ograniczenie + akceptowanie tematu przez moderatora.... Wydaje mi sie, ze troche zbyt wiele plotkow do przeskoczenia, nim dobiegnie sie do mety, ale jednoczesnie uwazam, ze propozycja powinna zostac wprowadzona w zycie, bo skoro ludzie sa tacy, a nie inni, to rygor powinnien zostac zwiekszony. Dlatego.... JESTEM NA TAK

.

Guru - twoje pomyslu juz zostaly wprowadzone w zycie : )

Ajron – reputacja jest… Tylko reputacja, nikt nie zwraca na to wiekszej uwagi. W przyszlosci może zostanie wprowadzony pewien system punktow, który chodzi mi po glowie, ale co do reputacji takiej, jaka jest teraz, to nic poki co nie zostanie zmienione.

Kolejna twoja propozycja jest przycisk odnosnie prosby o przypiecie. Zbedny dodatek, poniewaz o samo przypiecie zabiega sie raz na miesiac, a jesli już ktos to chce zrobic, to wystarczy zaraportwac wlasnego posta z odpowiednia adnotacja.

A co do informacji o wymaganiach do napisania tematu w dziale szukam mmo. Informacja taka pojawi sie pod nazwa dzialu, czyli w jego opisie. Jesli tego ktos nie bedzie widzial, to juz jego problem i wina. JESTEM NA TAK.

Darkslayer – zwrócimy uwage na krotie i Malo treściwe polecanie gier w wiadomym dziale. JESTEM NA TAK.

Sygnatury nie beda zwiekszone. To nie jest rewia mody, aczkolwiek masz racje, ze powinnismy zwrocic uwage na te porozciagane i zbyt rozbudowane. Zostanie to uwzglednione w regulaminie.

MagarPL – systemy oparte o rangi za reputacje odpadaja. Kontrola tejze rowniez. A jesli mowa o targowisku, to kazdy wymienia się tam na wlasna odpowiedzialnosc, poniewaz to nie jest Allegro i nie jestesmy w stanie przewidziec tego, kto jest oszustem, a kto nie. Jedyne co mozna zrobic, to zastanowic się, czy aby nie wprowadzic ograniczenia co do zakladania tematu w postaci ilosci postow i czasowki, ale to i tak nie zmienia faktu, ze nadal beda mogly się tam wymieniac osoby, ktore nie zakladaja tematu, a na oferty odopwiadaja.

smykupykaPL - dzial poradnikow juz istnieje, a dla webmasterow jest zbedny.

Inyenn – temat OTu to rzeka, ciezko to doprecyzowac i nad tym zapanowac. Jednak planujemy kilka zmian w samym regulaminie, moze to cos zmieni.

Vesnito, srednio rozumiem twoje pomysly. Jesli chcesz je inaczej przedstawic, to zapraszam na PW.

Sparki – nie wiem o co chodzi z tym SB, chyba musimy w tej sprawie skontaktowac się z Chmarusem, ale wtedy prosze, abys na PW do ktoregos z nas wyslal DOKLADNY i SZEROKI opis problemu.

ISmokeBleezys – rangi za lajki i reputace odpadaja.

Jak widzicie nasze forum? Co wam sie podoba, a co nie? Co powinnismy zmienic, a co zostawic? Macie jakies ciekawe pomysly i propozycje?

Od niedawna na forum pojawili sie dwaj nowi admini (Salek i ja), a co za tym idzie - mamy teraz mozliwosc wiekszej ingerencji, dlatego zglaszam sie do was, wszyscy userzy, o to abyscie pisali tutaj swoje uwagi, postulaty, skargi, pochwaly (choc tych pewnie nie bedzie ; p ). Wszystko zostanie rozpatrzone, a we wrzesniu, bo na ten miesiac planujemy szereg zmian, wprowadzone wraz z innymi pomyslami (naszymi). A wiec do dziela!