Prosba o wykonanie sygnatury, avatara

BlastBlue nie polecam ci painta do tworzenia grafik, moim zdaniem najlepszy jest Photoshop cs5 (a z darmowych Gimp)

Titan92 ma być w grafikach konkretnie ten goblin, czy może być inny podobny i czy ma być białe tło w sygnaturze i awatarze?

Mati102003 od razu przyszedł mi na myśl bohater z Prototypa, więc zrobiłem na jego bazie grafiki:

u4xna.jpg

i23rs3.jpg

a mam pytanie:

otóż tak jak poradziłeś, ściągnąłem Gimpa no i zrobiłem jakąś tam byle jaką sygnaturkę,no ale mi się spodobała.

wrzuciłem ją na imageshacka i wpisuję adres tak, żeby mi się pod postem pojawiała, ale jak zapisuję, to pojawia mi sie komunikat, że nie można na tym forum używać takiego rozszerzenia. Myślę, że chodzi o rozszerzenie pliku grafiki, więc zmieniłem z jpeg na png i dalej nie wchodzi. Co może być tego przyczyną?

Dziękuję chłopie.Jesteś wielki :)

To zrobi mi ktos ten avek i sygne?? ;p

Z gory thx

BlastBlue chyba nie można z imageshacka dodawać upnij na tinypic lub inny serwis (i pamiętaj, że max rozdzielczość sygnaturki to 400x130, a awataru 120x120). Życzę ci także powodzenia w dalszym tworzeniu grafik (ważne jest to, że ci samemu się podoba).

Dzięki wielkie, jak już zrobię wymiarową sygnę (tamta była 230x200....) to na pewno wrzucę do podpisu.

Lysy1333 taki avek:

jh7tz5.jpg

i sygnaturka (nie wiem do końca czy o to chodziło):

1zlexld.jpg

@up

Zrobił byś mi jeszcze sygne ?

Tematyka jak z avatara

Chłopaki jak wstawic sygne? :D

A i Zax Dzięki ;)

warn_ico.png
Jeśli zapomniałeś czegoś dodać, edytuj poprzedni post zamiast pisać jeden pod drugim. - Cree

wejdź na swój profil, potem edytuj profil i masz zakładkę sygnaturki, aby dodać sygnaturkę skopiuj adres grafiki co chcesz dodać (PPM kopiuj adres obrazka) obrazka i wklej pomiędzy %7Boption%7D

Skopiować adres grafiki? z pulpitu da sie?

nie po prostu prawym przyciskiem myszy na tą grafikę co zrobiłem w poście i daj kopiuj adres obrazka.

No najs dzięki

To zrobisz mi sygne ?

mam pytanie:

zax umiesz renderować? albo chociaż wiesz jak to się robi? Ponieważ moje sygny póki co to bazują na zasadzie 'render przyklejony do tła z podpisem'.

Poza tym to przydatna umiejętność. http://forum.leaguecraft.com/index.php?/topic/4262-league-of-legend-renders/page__st__60

Fajne rendery wychodzą im. Wiem, że na pewno w photoshopie jest taka opcja, ale czy można tak zrobić też w gimpie?

no tak umiem - render to po prostu wycięcie postaci z tła. W gimpie pewnie można też wyciąć, ale dokładnie nie wiem jak tam się odcina od tła (w cs 5 jest kilka narzędzi magiczna gumka, gumka tła, szybkie zaznaczenie, różdżka, lasso magnetyczne itp.)

Hym da radę zrobić mi sygne i avka czy wymagam za dużo od was? :P

Aha bo np. jak wymazuję gumką tło obrazu,to i tak zostanie to białe tło, a jak otwieram render w gimpie to jest takie tło w kratkę i nie wiem jak do tego dojść bo reszta to tylko zapisać i gotowe...

EDIT: Yosi zrobiłem takie coś... Nie wiem czy o to chodziło, jakby co to jak mnie nikt nie uprzedzi to spróbuję zrobić inną jeśli nie o to chodziło.

hydralisksig.jpg

Na razie tylko sygna bo avki mi nie wychodzą.

btw Jak mam obrazki w sygnie to mi się normalnie wyświetlają, ale po czasie wyświetla się tylko napis 'Dołączona grafika'. Co jest tego przyczyną? Dodam, że obrazki są upięte na tinypic.pl, ale nie mam tam konta.

Aha bo np. jak wymazuję gumką tło obrazu,to i tak zostanie to białe tło, a jak otwieram render w gimpie to jest takie tło w kratkę i nie wiem jak do tego dojść bo reszta to tylko zapisać i gotowe...EDIT: Yosi zrobiłem takie coś... Nie wiem czy o to chodziło, jakby co to jak mnie nikt nie uprzedzi to spróbuję zrobić inną jeśli nie o to chodziło.Na razie tylko sygna bo avki mi nie wychodzą.btw Jak mam obrazki w sygnie to mi się normalnie wyświetlają, ale po czasie wyświetla się tylko napis 'Dołączona grafika'. Co jest tego przyczyną? Dodam, że obrazki są upięte na tinypic.pl, ale nie mam tam konta.

chyba z tinypic po jakimś czasie obrazki są kasowane, trzeba zrobić konto. W cs5 np: zaznaczam postać-render, który chce skopiować i daje warstwa>nowa i tam wklejam potem wystarczy dodać tło, albo zapisać jako .png.