Dzięki, twoje prace są mega
Prosba o wykonanie sygnatury, avatara
Ok, dzięki.
Mam pytanie, czy może zajmuje się ktoś z was robieniem tapet ? Mam rozdzielczość 1280x1024, a na tapecie chciałbym mieć hmmm 4 różne hobby/zainteresowania.Otóż
-MMA
-Dubstep
-Anime (najlepiej postać którą mam na avatarze, ale tak aby było widać całą postać)
-Gra League of Legends
Myślę, że tapeta będzie dobrze wyglądać wtedy, kiedy rodzieli się ją na 4 takie jakby części odzielone kreskami (falowanymi) i w każdym z tych pól będzie się znajdować jedna z wyżej wymienionych rzeczy.
Da radę to zrobić ?
Wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że większość zaprezentowanych sygnatur działa na zasadzie: plik>nowy>google grafika(szukasz tła do sygnatury)>kopiuj(kopiujesz tło do sygnatury)>wklej>umieść(teraz wklejasz jakieś c4d, zazwyczaj bez zmieniania w nim czegokolwiek)>google grafika(szukasz postaci)>kopiuj(kopiujesz postać)>wklej>zapisujesz>wstawiasz na forum. Nie mówię,że to źle, bo kiedyś sam tak robiłem. Wszystkie prace casper'a dałbym do odszczału. Już nie chce mi się szukać i wrzucać moich ostatnich prac, ale wpiszcie sobie w google "sygnatury">grafika google i kilka prac zasługuje naprawdę na wyróżnienie. Sygnatura ma zainteresować, zadziwić, a nie odstraszać. W sygnaturze człowiek ma pokazać siebie, więc "robienie prac na zamówienie" jest moim zdaniem bezsensowne, ale często przydatne do pod szlifowania umiejętności. Polecam ogarnąć na początek jakieś tutoriale.
______________________________________-
Ok, dzięki.Mam pytanie, czy może zajmuje się ktoś z was robieniem tapet ? Mam rozdzielczość 1280x1024, a na tapecie chciałbym mieć hmmm 4 różne hobby/zainteresowania.Otóż-MMA-Dubstep-Anime (najlepiej postać którą mam na avatarze, ale tak aby było widać całą postać)-Gra League of LegendsMyślę, że tapeta będzie dobrze wyglądać wtedy, kiedy rodzieli się ją na 4 takie jakby części odzielone kreskami (falowanymi) i w każdym z tych pól będzie się znajdować jedna z wyżej wymienionych rzeczy.Da radę to zrobić ?
Zrobiłbym Ci te prace, ale tematy są tak odbiegające od siebie, że wątpię czy to wyglądałoby estetycznie. + to, że wszystko musiałoby być w ciemniejszej tonacji.
Wiem, myślałem nad czarnym tłem, a to tło rozdzielone zielonymi falującymi liniami (taki oczojebny zielony), a w tym czarnym tle rozjaśniające się te właśnie obrazki (cięzko mi to wytłumaczyć ), nie wiem ale tak to chyba będzie dobrze wyglądać o ile mnie zrozumiałeś
.
Czyli np. http://i2.ytimg.com/vi/yix2InlvIiQ/hqdefault.jpg http://www.stompmag.com/wp-content/uploads/2011/12/Design_RunDubstep_original.png
Wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że większość zaprezentowanych sygnatur działa na zasadzie: plik>nowy>google grafika(szukasz tła do sygnatury)>kopiuj(kopiujesz tło do sygnatury)>wklej>umieść(teraz wklejasz jakieś c4d, zazwyczaj bez zmieniania w nim czegokolwiek)>google grafika(szukasz postaci)>kopiuj(kopiujesz postać)>wklej>zapisujesz>wstawiasz na forum. Nie mówię,że to źle, bo kiedyś sam tak robiłem. Wszystkie prace casper'a dałbym do odszczału. Już nie chce mi się szukać i wrzucać moich ostatnich prac, ale wpiszcie sobie w google "sygnatury">grafika google i kilka prac zasługuje naprawdę na wyróżnienie. Sygnatura ma zainteresować, zadziwić, a nie odstraszać. W sygnaturze człowiek ma pokazać siebie, więc "robienie prac na zamówienie" jest moim zdaniem bezsensowne, ale często przydatne do pod szlifowania umiejętności. Polecam ogarnąć na początek jakieś tutoriale.______________________________________-Zrobiłbym Ci te prace, ale tematy są tak odbiegające od siebie, że wątpię czy to wyglądałoby estetycznie. + to, że wszystko musiałoby być w ciemniejszej tonacji.
Wiesz, Ja nie robię tak jak napisałeś, często bawię się filtrami, używam dużo pędzli, nad zmienieniem renderu często schodzi mi się nawet 20min. To że nie jestem jakoś specjalnie uzdolniony widać na moich pracach, lecz czuję się urażony że oceniasz mnie w taki sposób (czyli pobierz, zmieszaj, gotowe). Ja na zamówienie zrobiłem kilka prac, i często wyglądały one fatalnie bo nie miałem pojęcia jak ktoś, kto mi je zlecił, je widzi w myślach. Wszystkie moje prace które wkleiłem (poza ostatnią) są robione na spontana. Nie wiem od kiedy sygnatura ma zadziwiać i zainteresować. Sygnatura to podpis, ma ona zwyczajnie pokazać coś, co znaczy dla tego kto ją nosi. Ma być to zwyczajny podpis. Na dokumentach szczelosz parawki w różnych kolorach i machasz zawijasy na całą stronę? Sygnatura jak i avatar ma głównie cieszyć tego, dla kogo ona jest. Jeśli jest to podpis, powinien on nawiązywać do użytkownika który go wkleił, jeśli grafika to powinno to być coś co dany użytkownik lubi, coś co mu się podoba, a nie zainteresować innych. Nie wiem skąd wziąłeś taką wizję sygnatury. Logo, grafika na stronie internetowej, plakat... Tak, to ma zainteresować, zadziwić, przyciągnąć uwagę, ale nie podpis... Nie odbierz tego jako coś w rodzaju złośliwego odgryzienia się, za złą ocenę. Nie, zdaję sobie sprawę że nie robię specjalnie dobrych grafik.
PS: Pisze się caspra nie casper'a ;-)
Casper, o ciebie chodzi tutaj najmniej, bo widziałem w niektórych pracach działanie na warstwach.
Wszystkie prace casper'a dałbym do odszczału
W Twojej wypowiedzi z nicków pojawił się tylko mój, więc nie sądzę że chodzi najmniej o mnie... Nie uraź się, ale sprawdzaj co piszesz.
Rany, ale jestem dzisiaj niemiły Wybaczcie
Namga nie zgodzę się z tobą w kilku kwestiach. A mianowicie, żeby szukać gotowych sygnatur w google grafika do poglądu (swoją drogą mnie potrafią urzec grafiki z galerii deviantart'a), uważam, że dobrze jest mieć własne poczucie estetyzmu, wizję dotycząca grafiki, a nie wzorować się na innych (nie wszystko to co mówią, że jest rewelacyjne, musi być takie w mojej opinii). Myślę, że w ocenianiu grafik innych użytkowników ważne, jest, żeby były to subiektywne oceny (przecież każdy jest inny i ma inne poczucie piękna). Zgodzę się, że należy na początku obejrzeć jakieś poradniki, aby obeznać się z danym programem. Aczkolwiek w dalszym etapie uważam, że ciekawiej jest próbować/kombinować na własną rękę co dodać/pozmieniać do konkretnej pracy, aby się nam podobała.
Sygnaturki w mojej opinii powinny być przede wszystkim estetyczne, zgodzę się, że nie powinny odstraszać (mnie prace CaspeR23 wcale nie odstraszają, mam nadzieję, że moje prace nie są w twojej opinii, aż tak szpetne;) ). Tak jak zauważył Casper, plakaty, obrazy itd. pozwalają w większym stopniu wyrazić siebie, emocje, czy też własne poglądy.
Myślę też, z całym szacunkiem dla ciebie, iż takie posty są niepotrzebne, rozumiem napisanie subiektywnej własnej oceny, wypisanie co byś zrobił inaczej, co się nie podoba. Nie potrzebne są opinię typu "Wszystkie prace casper'a dałbym do odszczału." Tak naprawdę ja rozumiem tylko przez to twoją negatywną opinię do jego prac (btw. w zdaniu jest błąd językowy;) ). Ja te grafiki uważam, za dobre, z resztą już pisałam co mi się w nich podoba, a co bym inaczej zrobił.
Ważne jest to ze względu, by też nie podcinać "skrzydeł" innym zajmującym się tym osobą, a w bardziej merytoryczny sposób pomóc.
Przepraszam, jeśli za bardzo się rozpisałem i mam nadzieję, że nie odbierzesz mojej opinii w negatywny sposób.
Pozdrawiam
Ja nigdy się na niczym nie wzoruję , zawsze w głowie mam milion pomysłów
Proszę o wykonanie sygnatury z postacią Rias Senpai. Wzoru nie podaje macie wolną rękę
akurat DxD bardzo lubię wiec zrobiłem ci sygnaturkę...mam nadzieje ze ci się spodoba...jak nie to pewnie ktoś ci zrobi cos innego :]
Yooo ! Potrzebuje avataru i sygnatury ! na temat DOTA 2 nick : Skajlan96 a najlepiej z postacią Juggernaut ^^
Skajlajnie powoli odświeżam sobie wszystko co pamiętam i zrobiłem z lekka coś takiego :
Ok, dzięki.Mam pytanie, czy może zajmuje się ktoś z was robieniem tapet ? Mam rozdzielczość 1280x1024, a na tapecie chciałbym mieć hmmm 4 różne hobby/zainteresowania.Otóż-MMA-Dubstep-Anime (najlepiej postać którą mam na avatarze, ale tak aby było widać całą postać)-Gra League of LegendsMyślę, że tapeta będzie dobrze wyglądać wtedy, kiedy rodzieli się ją na 4 takie jakby części odzielone kreskami (falowanymi) i w każdym z tych pól będzie się znajdować jedna z wyżej wymienionych rzeczy.Da radę to zrobić ?
Odpowie mi ktoś ??
Siemano może ktoś zrobi ładną sygnaturę dla mnie.Sygnatura może być podobna do avataru
Podoba mi się ogólna tematyka tematu i jego zróżnicowanie względem ludzi już tu przebywających większy czas jak np: Zax454 który daję możliwość większej zabawy "fun'u" tym którzy chcą być wyróznieni swoją obecnościa na tym "forum" upiększąjąc swoje konto czy też "Avatarem" jak i tab'em ... nie rozumiem jednej kwestii ... odnosząc się ogólnej sposobności otaczającej ogólne grono "stałych bywalców" ... czemu ten człowiek nie został jeszcze do tej pory "uchonorowany" tym tytułem ... a naprawdę na to sobię już zasłużył. Z pozdrowieniami !
Napisałem, że "prace caspra do odstrzału", bo tylko Ty o ocenę prosiłeś. Z resztą, o gustach się nie dyskutuje, ale co do twojej wypowiedzi Zax, napisałeś, że "Ważne jest to ze względu, by też nie podcinać "skrzydeł" innym zajmującym się tym osobą, a w bardziej merytoryczny sposób pomóc." napisałem mu, że ma sobie poczytać tutoriale, i miałem nadzieje, że zostanie to odebrane jako kopniak który pozwoli robić mu lepsze jakościowo sygnatury. NVM róbcie to tak jak robiliście, bo jak wspomniałem o gustach się nie dyskutuje, każdemu co innego się podoba. Może jutro wykonam kilka prac i powrzucam.
mrDarkness miło cię znów widzieć na forum.
Namga nie miałem nic negatywnego na myśli, taki "kopniak" może być różnie odebrany, jednych zmobilizuje, a jednym właśnie podcina "skrzydła". Dokładnie każdy ma inny gust, poglądy i pod takim względem staram się patrzeć na grafiki (subiektywna moja ocena).
Cieszę się, że również wykonasz grafiki, chętnie je obejrzę.
Namga, Ja wszystko rozumiem, bo wiem że grafik ze mnie nie jest żaden, a moje prace są robione głównie dla fun'u i przez to często nie są najlepszej jakości i mają prawo się nie podobać. Zabolało mnie to, że napisałeś, że robię grafiki kopiując obrazek z google, dodając render i napis, kiedy Ja tak wcale nie robię, często siedzę i główkuję co można zrobić, tak jak napisałeś robiłem swoje pierwsze grafiki i było to stosunkowo dawno. Kolejną sprawą było to, że napisałeś jak powinna (a raczej nie) wyglądać sygnatura. Być może faktycznie sygnatura ma za zadanie zaintrygować innych userów, ale Ja się z tą opinią nie zgadzam.
Zax, mi nie ma co podcinać, grafika dla mnie była, jest i będzie tylko zabawą i tutoriale nie są mi potrzebne, bo wolę samemu poznać różne manewry w PS. Wiem, że tak się nie powinno robić, tylko korzystać z poradników, ale mój sposób daje mi o wiele więcej zabawy (kosztem jakości prac).
Pozdrawiam.
Mam do was jeszcze jedną prośbę, może ktoś wykonać syngaturę Moki a raczej jej "mrocznej strony" z anime Rosario to Vampire. Będę bardzo wdzięczna