Prośba o zakazanie używania zdjęć osób odpowiedzialnych za ludobójstwo i inne zbrodnie, jako avatara

Witam.

Nie wiem, czy to jakaś moda, czy po prostu nieudolny trolling. Proszę o zakazanie używania zdjęć i innych podobizn ludzi, którzy są odpowiedzialni za ludobójstwa i inne zbrodnie, a także o ukaranie takich osób, jeśli ponownie zachce im się taka zabawa.

Na portalu przewijał się Osama Bin Laden i inne "niesławy". Teraz na topie jest używanie podobizny Breivika. Powstało już Bractwo Konesera. Jeszcze brakuje, żeby trolle na cel obrały sobie Hitlera, czy Stalina.

Na pierwszy odstrzał powinien pójść użytkownik gaywars2. Było jeszcze kilka użytkowników z takimi avatarami. Nie pamiętam nicków, ale myślę, że jak taki delikwent się pojawi, to ktoś coś z tym zrobi.

Nie wiem, czy ktoś się ze mną zgadza. Uważam, że przez wzgląd na ofiary takich morderstw i ich rodziny, nie powinno się używać takich "wizerunków". Piszę to tutaj, bo widzę, że moderatorzy, czyli admin, a także newsmani, którzy szukają jedynie niewybrednych komentarzy na ich temat, nic z tym nie robią, mimo już kilkukrotnych sprzeciwów osób na portalu.

Wolność słowa i trolling swoją drogą, a przegięcie pały - inną.

Niby mamy wolność słowa w Polsce więc wobec prawa to jakoś uchodzi. Etycznie już nie za bardzo. A mi jednak to nie przeszkadza

Przegięcie pały. Popieram pomysł Vampira.

Może jestem bez serca ale nie widzę powodu , żeby to aż tak rozdmuchiwać. Poza tym avatar to avatar obrazek nic więcej. Mogę sobie wrzucić King Jong Ila na Avatar i to nie znaczy , że się z nim identyfikuje lub coś.

Misiael, wyjaśnij mi tylko jedno, kto bierze sobie na avatar Breivika? Dla mnie to nie jest śmieszne, a chyba taki jest zamiar tych osób. Dla mnie to jest poniżej wszelkiego poziomu.

Prowokator. A takich się ignoruje.

Idiotyzm użytkwników w połączeniu z takim, a nie innym awatarem mocno wykracza poza granice "przwoitości".

Człowiek tego nie zrozumie póki jemu ta osoba nie wymorduje rodziny. Ale co do Osamy Binladena, to wiadomo, bronił swojego kraju. Jakby do was wrąbali się Amerykanie to nic byście nie zrobili? I co z tego, że zaplanował world trade center (zamach), jak ile żołnierzy amerykańskich wymordowało jego lud z powodu ropy?

Zobaczie co tylko Religia i żądza pieniędzy potrafi zrobić z człowiekiem.

Amerykanie to idioci i , co może być nieetyczne, ciesze się z tak wielu tragedii które się tam wydarzyły oraz z tego , że podupada. Prowadzą politykę przemocy , to i przez przemoc przestaną coś znaczyć w świecie.

To tylko kwestia czasu, zanim ktoś wysadzi biały dom w "pi*du".

Edit:

-Oczywiście, nie mówię, że wszyscy Amerykanie tacy są. Określenie to było moim błędem, za szybko pisałem.

Stalin miał pogrzeb, chociarz nie zasłużył, Hitlera chyba gdzieś pochowali nie zasłużył, a Osama Bin Laden'a wrzucili do morza jak jakieś śmiecia. Rozumiem terorysta i takie tam, ale kuźwa jakby ameryka na nas napadła, to co ?. Bronił swój kraj jak mógł. Oni wszędzie wejdą jak chcą, gdzie znajdą ropę jakby u nas były rafinerie, to by było po nas.

Najpierw by zrobili kilka zamachów z udziałem "polskich terrorystów". Sfinansowali jakieś zamieszki a potem misja stabilizacyjna :)

Prowokator. A takich się ignoruje.

Co nie oznacza, że nikt ma tego nie moderować i banować takich delikwentów. Serio, szerzy się na tej stronie istna gimbaza, ktoś powinien chyba się tym zająć. Tych nowych postów i komentarzy nie da się czytać...

DeimonD troche wiedzy. Osame Bin ladena wrzucili do morza według tradycji. Hitlera nie pochowali. Stalina owszem, ale chyba jego grobu już nie ma (nie jestem pewny).

Tak naprawdę wiecie dlaczego U.S.A nie weszło do Korei Północnej? Bo tam Ropy nie ma :D.

@Up. To chyba ty się mylisz. Amerykanie wyrzucili jego ciało do morza by nie dopuścić do stworzenia miejsca wędrówek dla talibów, którym zapewne stałby się jego grób,

@up.

Tak mówili w telewizji i gdzieś na necie to uznałem. Nie dam sobie głowy uciąc, że to jest prawda.

Na internecie, nie na WP i innych.

Znaczy wiesz Ameryka to kraj który uwielbia propagandę. Ale to temat na całkiem inną dyskusję. A co do tematu to również uważam żeby takie coś zakazać. A na Bractwo Konesera nic się nie poradzi :D

Niedługo strona będzie +18

Ciało Hitlera spalono i gdzieś wywalono. Z Osamą jest śmiesznie, bo go sami Amerykanie wytrenowali gdy walczył z ZSRR, a potem stał się ich śmiertelnym wrogiem.

Co do tematu myślę, że dobry pomysł. Są jakieś granice dobrego smaku, a wolność słowa nie ma tu nic do rzeczy.

Bractwo konesera to zbiór kilkudziesięciu czy tam iluśtam ludzi, którzy mają masę kompleksów, czy coś gorszego. Szkoda gadać, najlepiej wcale o nich nie pisać.

Najlepiej, żeby był taki znacze "Temat ten zawiera treści niepoprawne dla osób niepełnoletnich". I nie masz zaznaczone w profilu 18 lat nie wejdziesz.