Witam.
Nie wiem, czy to jakaś moda, czy po prostu nieudolny trolling. Proszę o zakazanie używania zdjęć i innych podobizn ludzi, którzy są odpowiedzialni za ludobójstwa i inne zbrodnie, a także o ukaranie takich osób, jeśli ponownie zachce im się taka zabawa.
Na portalu przewijał się Osama Bin Laden i inne "niesławy". Teraz na topie jest używanie podobizny Breivika. Powstało już Bractwo Konesera. Jeszcze brakuje, żeby trolle na cel obrały sobie Hitlera, czy Stalina.
Na pierwszy odstrzał powinien pójść użytkownik gaywars2. Było jeszcze kilka użytkowników z takimi avatarami. Nie pamiętam nicków, ale myślę, że jak taki delikwent się pojawi, to ktoś coś z tym zrobi.
Nie wiem, czy ktoś się ze mną zgadza. Uważam, że przez wzgląd na ofiary takich morderstw i ich rodziny, nie powinno się używać takich "wizerunków". Piszę to tutaj, bo widzę, że moderatorzy, czyli admin, a także newsmani, którzy szukają jedynie niewybrednych komentarzy na ich temat, nic z tym nie robią, mimo już kilkukrotnych sprzeciwów osób na portalu.
Wolność słowa i trolling swoją drogą, a przegięcie pały - inną.