Przyszłość gier?

Dziś zobaczyłem to

http://www.youtube.com/watch?v=k0Y7heqoITs

system do poruszania się

i oczywiście Oculus rifta ;pp

google i sony stworzyły własne modele virtusl reality helmets a sa już ludzie którzy łącząc kinecta + virtual reality googles graja w skyrima sterujac tylko glosem i ciałem :D

Niektórzy nie będa grali bo się zmęczą :DD

O ku*wa za***iste. Co prawda osoby z nadwagą mogą mieć pewne problemy, ale ogólnie to będzie łączyć przyjemne z pożytecznym. Chciałbym zobaczyć jak ktoś przebiega tak całą mapkę XD

stary za komplet wychodzi 900 dolców ;pp a co do zmeczenia to raczej dobrze ;p bo po paru h pewnie siada jakos na mozg ;p

Przy okazji dostaniesz trochę ruchu xD Jestem ciekaw jakby to w RPGach wyglądało O.o

Ciekawe jak w Gta 5 będą wsiadać do auta?

Poczekam az bedzie kompatybilne z Tibia...

Nic nowego przecież już od dawna takie coś jest np. Kinect w xboxie, wii, Są już gry gdzie sterujemy totalnym kontrolerem jednak jeszcze tylko jakby zrobili dobrą grę pod tym względem by było fajnie ;).

serio ? w kinekcie sie nie ruszasz otwarcie... se w tenisa możesz pograć max! a tu i chodzisz i sterujesz kamera i kazdym innym elementem gry uzywajac ciala a nie klawiatury czy odpowiedniego kontrolera

serio ? w kinekcie sie nie ruszasz otwarcie... se w tenisa możesz pograć max! a tu i chodzisz i sterujesz kamera i kazdym innym elementem gry uzywajac ciala a nie klawiatury czy odpowiedniego kontrolera

Dla twojej swiadomości, masz jeszcze box, kręgle, jazde na nartach, rise of nightmare, ufc trainer i gry z fitnessem.W ufc używasz zarówno rąk jak i nóg, w boxie musisz wiedzieć jak trzymać gardę i walczyć z zasadami, a w fitnessie to przy niektórych ćwiczeniach musisz mieć ciężarki.Jest jeszcze milion innych gier w których musisz skakać, biegać, rzucać, ale nie będę ich wszystkich wymieniał.....

No właśnie o to mi chodziło iż już takie coś istnieje ale nie są to jakieś wymagające gry. Chociaż niezła zabawa w gronie znajomych.

No właśnie o to mi chodziło iż już takie coś istnieje ale nie są to jakieś wymagające gry. Chociaż niezła zabawa w gronie znajomych.

Jeżeli ktoś chce coś bardziej wymagającego to polecam się zapisać na jakieś sztuki walki, siłownie, paintballa czy cokolwiek związane z jego pasją.

ja nei wiem po co wchodzicie tu skoro nie macie nic na temat do powiedzenia... Moge też powiedzieć po co grasz w MMO albo w FPSY idz do wojska albo baw sie w rycerza w bractwie...

to jest forum o grach a ludzie z etgo forum lubia w gry grac logiczne nie ? wiec jak dzieje sie cos w swiecie co nam w tym pomoze dobrze o tym wiedziec a wam panowie klepie raport za OT

Magar na razie to ty robisz Topic, ja tylko powiedziałem iż nic nowego nadzwyczajnego. Przecież już takiego coś jest tyle a ty się unosisz i jakieś spiny ;).

Mi do immersji nie sa potrzebne takie zabawki, ale oczywistym jest, ze za kilkanascie lat bedzie to jeden ze standardow. Choc nie wiem czy to dobrze, bo moze to zatrzec granice rzeczywistosci i swiata wirtualnego.

Mi do immersji nie sa potrzebne takie zabawki, ale oczywistym jest, ze za kilkanascie lat bedzie to jeden ze standardow. Choc nie wiem czy to dobrze, bo moze to zatrzec granice rzeczywistosci i swiata wirtualnego.

Oh, przez niektórych już zostały one zatarte. Oczywiście są to dziesiątki na miliardy więc wiadomo, ale z czasem kto wie. Już wyczuwam temat na jedną z Twoich dyskusji ^^

DZZ nie zgodze sie ;p pomyś ile musisz sie naskakac albo namachać makietą miecza i tarczy ;p nie ma pcji grania wiecej niz 2h chyba ze ejstes pakierem ;pp

Pierwszą gra która wymagała dużo ruchu było "I toy play" czy jakoś tak na PS 2. Pamiętam, że strasznie chciałem to mieć ;d

Nie o to mi chodzi, ale o to, ze tworzac wirtualny swiat, dajmy na to - bardzo podobny do naszego. I dajac swobode gry, ktora jest charakterystyczna dla wszystkich czesci GTA sprawimy, ze czlowiek moze poczuc sie niepewnie, kiedy przyjdzie mu oddzielac zycie prawdziwe od tego, ktore rozgrywa sie w swiecie ser i jedynek. Ppuscmy do takiego swiata gracza, ale nie z padem w reku, wlepionego w ekran TV, ale majacego na glowie helm, ktory odgradza go od pokoju, w ktorym aktualnie sie znajduja. Wszystko sie zaciera, a efekt ten wzgamaja jeszcze rozne pszyssawki umocowane na glowie typka, pompujace do mozgu rozne sygnaly, stumulujace go, bo trzeba poczuc zapachy, uniesienie, wzmagac uczucia i emocje. To nie jest fikcja, przeciez za kilkanascie lat bedzie mozliwe stworzenie takiej konsoli. Dowodem niech beda istniejace juz teraz czujniki ruchu, montowane w urzadzeniu od Majkrosoftu albo te okulary wyswietlajace obraz gry.

To bardzo niebezpieczna technologia. Oczywiscie mozna mowic, ze wszystko jest dla ludzi, ale ciezko bedzie znalezc umiar, kiedy bedzie sie mialo mozliwosc prawdziwego obcowania w innym swiecie. Tak realnym, a przy tym niesamowitym, bo bedacym gra, a wiec dajacy wiecej mozliwosci - przeciez jest ich nieskonczenie wiele. To jest straszne, ale tak bedzie sie grac w przyszlosci. Mam nadzieje, ze bardzo odleglej.

DZZ nie masz racji bo to JUZ jest... normalny czlowiek nie ebdzie mial problemu ale dzieciarnia NEO i uzalezniency beda ONLINe 32/7 nawet majac gameoya....

wez pod uwage ze to samo juz jest z PCtami "dzieci mordujace przez gry" debil bedzie debilem nie wazne czy dasz mu symulator mordowania czy jakąś smieszna przygodówke zawsze beda problemy z ułomami