Przyszłość gw 2, nadchodzą lepsze czasy?

Być może nie powinienem, ale wrzucam link wejdźcie na niego przeczytajcie i skomentujcie tutaj.

http://guildwars2.com.pl/patrzac-w-przyszlosc-guild-wars-2-w-roku-2013-cz-1/

Myślicie, że w końcu coś ruszy z end-game ? Ja pokrywam nadzieje w to, że gw2 na tyle się rozwinie aż będzie tak chwalony jak poprzednik czyli gw1 i skończą się hejtowania i nie nie jestem fanboyem :) Szkoda tylko, że takie zmiany rozgrywce oficjalnie zapowiedziane po roku a właściwie po 11 miesiącach jednak chyba lepszy rydz niż nic prawda?

A jak wygląda Wasze zdanie ? Zapraszam do komentowania.

Cóż, gra się rozwija w bardzo szybkim tempie. Na początku tego roku, pierwsze living story nie powalało zbytnio intensywnością doznań, ale im dalej tym lepiej. Widać, że producenci słuchają głosu ludu i wprowadzają zmiany przyjazne użytkownikom. Jedyna rzecz, której mi na ten moment brakuje, to GvG. Na początku roku w jakimś wywiadzie jeden z producentów, wspominał coś o tym elemencie rozgrywki, ale do tej pory nic nie wiadomo.

Jeśli chodzi o gvg to mowa o tym była już od premiery, a wciąż nic nie wiadomo...

Osobiście chciałbym, żeby wyprowadzili ten "odpowiednik rajdów" i żeby wyszedł jakiś dodatek :/

Te rajdy to nie wcześniej jak w 2014 roku zobaczymy :)

A co do dodatku to panowie z ArenaNet powiedzieli, że NIGDY nie wyjdzie żaden dodatek do GW2, co 2 tydognie ( jak zostało napisane w artykule ) będziemy dostawać nowy update, może dorzucą do tego nową rasę/klasę albo content.

To prawdopodobnie najgorsza decyzja w ich życiu. Brak dodatku = brak contentu... Chyba, że tak nazywają living story (a to z contentem nie ma nic wspólnego, moim zdaniem to tylko zapychacz). Ponadto, jeśli będą dodawać po trochu to nikt nie odniesie wrażenia jakiejś większej zmiany (a chyba o to chodzi, nie?). Mam nadzieję, że zmienią zdanie odnośnie dodatku.

Powiedzieli, że dodatek nadal jest "na stole", wszystko zależy od tego jak będą wyglądać finanse Areny(gem store) i sytuacja po tych 2 tygodniowych updejtach...ale czuję, że w 2014 roku zobaczymy dodatek na 1000000000%

Tylko dobrze by było aby ten dodatek nie był płatny chociaż w to wątpię, bo w końcu to jest B2P i główny zysk to chyba pudełka z grą niż ten cały gem store, ewentualnie może będzie coś takiego jak duży update przecież nie musi się nazywać dodatkiem, aby wprowadzać nowy i stały content prawda?

Dla zaprawionych w boju, którzy grali w GW 1 - w pierwszej części były GvG ? (niby sama nazwa GW mówi a tu zonk żadnych wojen nie ma ) ja np. chciałbym, aby wprowadzili coś takiego jak zamki gildi, gdzie można byłoby coś ciekawego zrobić walczyć o nie,podbijać inne,bronić(takie małe wprowadzenie do GvG) aby integracja z samą gildią nie kończyła się na wyjściu na gildyjne eventy,puzzle,dungi czy coś.

No na darmowy dupny dodatek to bym nie liczył...ehh ludzie by wszystko za darmo chcieli dostać :)

Barosz na początku GW1 nie było trybu gvg, został wprowadzyny później, były wojny gildii w lore ;) stąd nazwa

Jeśli chodzi o bezpłatny dodatek to raczej nie możliwe... Nehezbegar powiedział że wydadzą go jak za mało kasy z gemstora będzie, a to znaczy, że na czymś na musieli zarobić (dodatek).

Dodatek na 1000% platny tak samo jak to mialo miejsce z gw1 w koncu to b2p ... Nie narzekajcie ze za free co dopiero bysci powiedzili jakby gra byla p2p + trzeba kupic dodatek jak np w wowie ...

No na darmowy dupny dodatek to bym nie liczył...ehh ludzie by wszystko za darmo chcieli dostać

Skoro gra jest B2P to chce mieć wszystko za darmo, chyba nic dziwnego?

Dodatek na 1000% platny tak samo jak to mialo miejsce z gw1 w koncu to b2p ... Nie narzekajcie ze za free co dopiero bysci powiedzili jakby gra byla p2p + trzeba kupic dodatek jak np w wowie ...

WoW może sobie na to pozwolić, bo wiem za co płace :) jak wydadzą dodatek do gw2 i ludzie na to pozwolą, kupią ten dodatek, to będą wydawali takie dodatki od ch*ja, bo skoro raz się udało, to drugi raz również .. się uda..

WoW może sobie na to pozwolić, bo wiem za co płace jak wydadzą dodatek do gw2 i ludzie na to pozwolą, kupią ten dodatek, to będą wydawali takie dodatki od ch*ja, bo skoro raz się udało, to drugi raz również .. się uda..

Do GW1 już wychodziły płatne dodatki o bardzo dużej zawartości. Jeśli do GW2 miałby powstać dodatek płatny, to na 100% jego zawartość będzie porównywalna do tych z GW1, czyli warty pieniędzy nań wydanych.

Wiecie coś może o darmowych weekendach w gw2? Jak czytałem to ostatni był w kwietniu chyba, a chciałbym się przekonać czy na moim złomie pójdzie w miarę płynnie czy muszę coś dokupić, bo po ukończeniu gw 1 chciałbym sobie dwójkę sprawić.

Nic o darmowych weekendach nie wiadomo, ale bardzo możliwe, że będzie w dzień pierwszych urodzin gry :P.

Skoro gra jest B2P to chce mieć wszystko za darmo, chyba nic dziwnego?WoW może sobie na to pozwolić, bo wiem za co płace jak wydadzą dodatek do gw2 i ludzie na to pozwolą, kupią ten dodatek, to będą wydawali takie dodatki od ch*ja, bo skoro raz się udało, to drugi raz również .. się uda..

Era gdzie kupujesz grę B2P i chcesz mieć resztę za darmo już dawno mineła, więc tak, jest to dziwne. To tak jakby napisać Skoro gra jest f2p to chcę mieć wszystko za darmo.. Powodzenia w znalezieniu :).

Taka reakcja z dodatkami(odrazu skojarzyło mi się EA games z ich BF...) to chyba w większości gier... Popatrz chociażby co z Battlefieldami się dzieje, chociaż nie jest to MMO. Bf4 jeszcze nie ma premiery a tu juz 1 dodatek ^.- . Za trochę dodadzą jeszcze premium i masę innych dodatków jak w bf3. Nie wspomnę, że nie zmieniają zabezpieczeń, przez to ktoś ogarnięty ma hacki do paru różnych BFów, które zostają niewykrywalne póki nie da się ich na publicu i jakiś konfident puści parę do EA ^^. Wszystko jest pod kasę niestety.

ANet napisała bardzo wyraźnie na forum, że dodatki w tej chwili nie są planowane, ale są rozważane. Nowy content może być wprowadzaby poprzez Living Story (oprócz temporary zawsze jest coś stałego). Co więcej w tym artykule jest napisane, że nie chcą tego zrobić tak, aby cały poprzedni content poszedł w łeb. Idea jest dobra, wykonanie minimalnie gorsze, co nie oznacza, że jest złe. Osobiście bardzo lubię ideę Living Story, jednak niektóre achi/mini games mogłyby być nieco cięższe.

@Down

Link or it didn't happen.

Ktos z areny mowil, ze nieplanuja platnego dodatku, bo zarobki z gemow im wystarczaja.

Ja mam jeszcze inne pytanie. Na fabrykakluczy.pl są dwa keye do gw2. Jeden jest zwykły za 100 zł chyba, a drugi "deluxe edition" za 160 zł. Ktoś wie co takiego ma deluxe edition?

Wiem tylko to że np. są dodatkowe skile dla delux edition np. przywołanie wilka itp którę nie są dostpęne dla zwykłych graczy