Przyszłość gw 2, nadchodzą lepsze czasy?

To deluxe takie tam duperele nikomu niepotrzebne, jest też możliwość gdy posiadasz zwykłą wersje możesz rozbudować do "deluxe" w grze za gemy.

Ja tam na brak GvG nie narzekam... dziś jedno się szykuje a drugie jutro.

Co prawda to są tzw "ustawki" ale działa jak należy, kto chce ten ma ;d

A jak z optymalizacją? Słyszałem, że jest taka średniawa. Coś zostało poprawione?

może jakaś nowa klasa hmm

A wracając do pytania czy warto? Proponuję pograć chwilę w tego GW2 - pożyczyć konto od kogoś. Guild Wars 2 to bardzo specyficzna gra. Albo ją pokochasz albo znienawidzisz. Niestety ja jestem jedną z tych osób które cenią sobie za wszelką cenę tryb pvp i pk.

Jaby pojawił się system PK...

Ale to tylko moje marzenia :D

Nikt nie napisał, że PK nigdy nie będzie. :)

Gry mają to do siebie, że wydane są tak naprawdę... bardzo puste i niedokończone. Dopiero po jakimś tam czasie da się zauważyć zmiany i po setkach patchy coś się wreszcie zaczyna dziać.

Liczę, że dodatek do GW2 wniesie coś więcej, niż tylko nowe mapy, dungi i punkty do odkrywania.

Może nowa klasa/ rasa? :) Wojny gildii? Więcej map w PvP?

Wojny gildii? Więcej map w PvP?

To w Wojny gildii 2 nie ma wojen gildii ?

Bo tytuł odnosił się do lore gry z 1 ....

Osobiście skończyłem grę w Gw2 w styczniu i teraz niestety żałuję ponieważ gra na prawdę ma wielki potencjał i pokazuje nam to dzięki tak rozbudowanym dodatkom które cieszą graczy. Tak na prawdę jest to gra na miarę drugiego miejsca po wielkim World of Warcraft który jest nadal nr 1. Osobiście nie dawno wróciłem do gry i powiem szczerze choler... warto na prawdę warto.

A ja widziałem wykopane pliki z Living Story zanim ktoś je usunął i rzeczywiście, fabuła będzie grała tutaj pierwsze skrzypce. W sam raz na zwieńczenie wcześniejszych rozdziałów. Żeby nie zdradzać za dużo, napiszę tylko, że Divinity's Reach będzie kijem w mrowisku.

Mam tylko nadzieję, że kolejne living story, będą bardziej fabularne a mniej mini-gierkowe.

W kwaterach Vigil można zobaczyć taką mapkę. Ciekawe, czy zostanie to kiedyś wykorzystane w fabule.

Mieliście jakieś przerwy w gw ? Bo ja kupiłem w czerwcu nabiłem warka na 70 lvl jakoś potem miałem chwilowe zmiany postaci z guardiana do elementala potem do necro itp bo nie wiedziałem kim grać i teraz od miesiąca jakoś nie ruszam gw po prostu mi się nie chcę ...

Mieliście jakieś przerwy w gw ? Bo ja kupiłem w czerwcu nabiłem warka na 70 lvl jakoś potem miałem chwilowe zmiany postaci z guardiana do elementala potem do necro itp bo nie wiedziałem kim grać i teraz od miesiąca jakoś nie ruszam gw po prostu mi się nie chcę ...

I słusznie. GW to syf z kretyńską społecznością.

mod_ico.png
Offtop - ostrzeżenie słowne. Salek

Codziennie wbijam na godzinkę, czasem dwie. Akurat męczę achi z queens gauntlet i za cholere nie mogę pojechać Liadri.

@up

Akurat GW2 ma jedno z najlepszych community. Nie, nie jest to tylko moje zdanie, ale chyba każdego kto miał dość dostateczną styczność z tym tytułem. Ty chyba nie miałeś.

Ja miałem przerwę, bo moja Vista x32 nie ogarniała.

Teraz mam Windows 8 x64 i żadnych crashy. Trochę ścina przy zergu, ale czytałem, że nie tylko ja mam taki problem, bo ANet zrobiła coś, co bardziej obciąża procesor.

I teraz wróciłem z większą ochotą do gry. Miałem sprzedać konto, jak finał obecnego living story będzie dziadowski, ale już wiem, że nie będzie, tak więc zostaje i gram dalej.

Jak komuś GW2 się znudziło, to tydzień czy dwa przerwy i jak nowa gra.

O tyle jest ten plus, że to b2p i nawet jak miałbym zrobić jakąś dłuższą przerwę to w każdym momencie mogę wrócić a i coś może przez ten czas dodadzą itp.

Z tego co piszą, to teraz testują wyłączony culling. Możliwe, że to ma wpływ na spadki FPS

Właśnie z tym cullingiem... to że teraz jest wyłączony to chyba źle czyż nie ? ( chyba że chodzi wary)

Mam nadzieję, że jak pozbędą się cullingu, to już nie będzie takich ścin...

A co do następnego Living Story. Z ciekawości, bo nie mam żadnej Asurki, przeczytałem sobie personal story z Infinity Ball i zaczynam powili wierzyć w teorię, że Aetherblades (być może i Scarlet) są piratami z alternatywnej przyszłości i dlatego są tak zaawansowani technologicznie.

Tutaj dialog z Mysterious Stranger, który mówi o bitwie o Divinity's Reach i jest z przyszłości (oczywiście spoilery dla przyszłych Asur z tym personal story):

http://wiki.guildwars2.com/wiki/Split_Second

Jakby dodali Open PvP(gvg)/pk/end game pve to może tak to dobre ale tylko na chwile i w koncu dx11 mogli by ogarnac

Nigdy nie dodadzą open pvp, czy pk. GW2 to nie gra na to.