Cześć. Po rozmowie z rodzicami nt. ,,Co Michał będzie robił w przyszłości" zacząłem się trochę obawiać, jak to będzie w ,,mojej karierze". Ogółem - Chodzę do Technikum Informatycznego. Aktualnie jestem w pierwszej klasie ( nigdy nie kiblowałem ). Lubię tworzenie stron, edycję w html, ale to, trzeba przyznać - jest dziecinada. Nie zajmuję się tym jako pasją, tylko ,,z natchnieniem i słomianym zapałem" zaczynam coś tworzyć, a i tak to upada po góra 2 miesiącach.
Mam kilka pytań do osób, które już skończyły i TI, oraz studia z tym profilem :
- Tak na początek, jak było w szkole, później, tj. jak wyglądały praktyki i ogółem lekcje w klasach 3-4.
- Studia, czyli jaki był próg, czy byliście kujonami, czy po prostu systematycznie się uczyliście, czy uczyliście się tylko na kartkówki, sprawdziany, no i robienie zadań domowych.
- Jak to wyglądało ? Czego ,,ogólnie" się tam uczyliście, czy ktoś dostał się na dziennie, czy też wieczorowe.
- Czy dużo ,,przydatnych" do ,,przetrwania" w dzisiejszych czasach nauk stamtąd wynieśliście, no i jak wyglądał Wasz pierwszy rok ?
- Praca, czyli czy jesteście w stanie teraz ,,wyżyć" bez pomocy rodziców, czy też jesteście na ich utrzymaniu, czy płacicie ,,daninę", czy też wydajcie co macie, lub składacie sobie na coś.
- I ogółem jeżeli możecie, chciałbym znać Wasze plany na przyszłość, które wiążą się z tym kierunkiem, tj. informatyką.
Jeżeli popełniłem jakieś błędy, to przepraszam. Mam nadzieję, iż będziecie w stanie odpowiedzieć na wszystkie moje pytania, za co z góry dziękuję . Jeżeli moglibyście, chciałbym wiedzieć, gdzie studiowaliście.
Jeszcze raz dziękuję i proszę o dosyć obszerne wypowiedzi .