Przywrócenie obowiązkowej służby wojskowej

Właśnie oglądałem wiadomości i dowiedziałem się, że nasz rząd ma w planach przywrócenie obowiązkowej służby wojskowej.
Co o tym sądzicie? Może skończy się w końcu era pedałów i mamisynków w rurkach posiadających waginy zamiast penisów.
Według mnie jest to bardzo rozsądna opcja, głównie ze względu na to, że nasza armia świeci pustkami.

warn_ico.png
Powstrzymaj ten agresywny ton wypowiedzi ~ NS

Jestem na nie. To ma być wolność? Era Pedałów i mamisynków się nie skończy ale do cholery jasnej czy naprawde chcecie żeby ktoś z waszej rodziny musiał iść do wojska?

PS: Gdzie to słyszałeś? Na jakiej stacji?

Chyba nie rozumiesz na czym polegało ZSW. Każdy mężczyzna po ukończeniu szkoły w wieku 19 lat, który nie poszedł na studia, musiał się stawić do wypełnienia obowiązku państwowego i odbycia służby wojskowej przez okres od 12 do X miesięcy z możliwością wydłużenia tego okresu do kilku lat (jeśli ktoś chciał).

W sumie to nie jest zły pomysł

Wojsko kształtuje charakter , ludzie po wojsku lepiej radziliby sobie w życiu , stresowych sytuacjach i wgl

Przynajmniej lepiej jeszcze jakby było na zasadach zawodowych

PN - PT 8 godzin dziennie

Pon - taktyka

Wt - Czw - Poligon

PT - czyszczenie broni

Uposażenie : ~1000 zł mc ( nie jak elew = 750 )

Bo jednak przez te 2 mce na produkcji więcej zarobię a i w cv będzie cokolwiek do wpisania :D

Jak najbardziej jestem za bo aż mnie łapa swędzi jak widze takiego wykolczykowanego z rózowym sweterkiem i rureczkami na d*pie a tam by mu pokazali ze zycie to nie bajka ;) Pozdrawiam.

Rozumiem na czym to polega i nie popieram czegoś takiego. Każdy powinien mieć prawo do decydowania o sobie. Nie chce iść na studia? Niech nie idzie. Nie chce iść do wojska? Nie idzie.

Dziwi mnie że tak wielu ludzi chciałoby żeby to zostało przywrócone.

Chociaż szczerze .... w 2 mc'e z pizdy człowieka nie zrobią :D

Właśnie oglądałem wiadomości i dowiedziałem się, że nasz rząd ma w planach przywrócenie obowiązkowej służby wojskowej.Co o tym sądzicie? Może skończy się w końcu era pedałów i mamisynków w rurkach posiadających waginy zamiast penisów.Według mnie jest to bardzo rozsądna opcja, głównie ze względu na to, że nasza armia świeci pustkami.

Ludzie wy naprawdę macie coś z głową. Od kiedy ubiór świadczy o tym kim się jest ? Mam kilku znajomych którzy się właśnie ubierali na "pedałka" a teraz są w wojsku właśnie . Naprawdę ignorancja pierwsza klasa.

Chyba nie rozumiesz na czym polegało ZSW. Każdy mężczyzna po ukończeniu szkoły w wieku 19 lat, który nie poszedł na studia, musiał się stawić do wypełnienia obowiązku państwowego i odbycia służby wojskowej przez okres od 2 do kilku miesięcy z możliwością wydłużenia tego okresu do kilku lat (jeśli ktoś chciał).

a to ciekawe bo ja jeszcze jestem z tego rocznika co na komisje musieli iść mężczyźni, którzy w danym roku kalendarzowym kończą 18 lat i jak dobrze wiem to odbycie służby trwało 12 miesięcy a to co powiedziałeś o 2 miesiącach to było właśnie wtedy jak się studiowało można było to odbambnic na wakacjach :]

Obrażanie innych

Nie obrażanie tylko prawda...

Jestem jak najbardziej na tak.

Ludzie wy naprawdę macie coś z głową. Od kiedy ubiór świadczy o tym kim się jest ? Mam kilku znajomych którzy się właśnie ubierali na "pedałka" a teraz są w wojsku właśnie . Naprawdę ignorancja pierwsza klasa.

Tak już się przyjeło że dres to bandyta a rurki = pedał. Nic nie poradzimy ;)

@Kapec nie rozumiem dlaczego sądzisz, że jest to coś złego? Później taki debil po liceum z gównianą maturą (albo po gimnazjum, omg) usiądzie w domu i nie będzie wiedział co zrobić ze swoim życiem i będzie gnić na zasiłku. Gwarantuję Ci, że jeżeli kiedykolwiek wybuchnie wojna, to i tak zostaniesz powołany do służby i polecisz bronić swojego kraju - różnica polega na tym, że dzięki ZSW będziesz miał jakiekolwiek pojęcie o wojsku i odbędziesz podstawowe szkolenie, aby nie być p*zdą (zarówno w życiu, jak i na wojnie).

Jestem za i skończy się babci sranie... w końcu jak przyjdzie wojna to nie będzie się trzeba martwić, że jakiś chłopak 20/25 lat nie będzie umiał przeładować gnata.

A zobaczycie jak was kobitki pokochają jak wam jajka urosną po wojsku i za miast fali jak to było kiedyś to będziecie panowie mieli szpile w dupala za narastające pedalstwo i sodomie.

:D CZASY SIĘ ZMIENIAJĄ HAHA :D

@Crimsontear

Masz rację, źle to opisałem ;)

@killzonepl

Stereotypy, stereotypy... Tak po prostu napisałem, żeby każdy zrozumiał o co mi chodzi. Przecież nie miałem zamiaru obrazić każdego, kto ubiera rurki.

Dla mnie to marnowanie kasy. Lepiej, żeby te wszystkie pieniądze poszły na zawodową armię niż na ludzi, którzy przyjdą na chwilę, pójdą i nie wrócą. Ci co chcą pójść do wojska pójdą i tak.

Jak najbardziej za. Wojsko uczy faceta jak być facetem. Jak widzę jakichś homo rurkowców w galeriach, to mnie ch** strzela.

@blaumro Dokładnie! Zgadzam się z tobą znam wiele osób w wieku 15/16 lat którzy już chcieli by iść do wojska. Nic nie można człowiekowi narzucać.

Zauważyłem już u swoich znajomych jedną tendencję, najwięcej osób co chce obowiązkowej służby jej nie odbyli, około 3 osoby z moich znajomych dobrze wspominają służbę bo codziennie byli na niej nawaleni, może jeszcze wprowadzimy dla kobiet obowiązkową służbę jako kucharki??. Najlepsza armia to armia zawodowa, a nie ludzie którzy rok po odbyciu służby wszystko zapomną, bądź jak będzie trzeba walczyć zdezerterują. I co wam przeszkadza jak ktoś się ubiera widziałem wiele osób które jak wy określacie ubierają się jak "pedały", a byli zawodowymi żołnierzami.

Śmieszy mnie dzisiejsze społeczeństwo. Czytając teksty obrażające osoby odstające od norm, czy pod względem wyglądu, czy sposobie bycia, a nawet osoby homoseksualne, jest mi wstyd za to, że jestem człowiekiem. Każdy ma prawo do bycia sobą, robienia co się chce, w miarę rozsądku. Sam nie nosze rurek, czy grzyweczki, ale mam znajomych którzy się tak ubierają i dodam, że wielu z nich ma dziewczyny, żony, dzieci, a nawet jeden z nich DOBROWOLNIE udał się do wojska. Za kogo wy się w ogóle uważacie, żeby oceniać innych. Rozumiem wyrażać zdanie na swój temat, ale można robić to w kulturalny, cywilizowany sposób. Co do tematu, mnie jakoś mało to obchodzi, bo ze względów zdrowotnych nie mógłbym i tak udać się do wojska, ale fakt faktem, po co zmuszać kogoś do czegoś czego się nie chce robić, to mija się z celem, a kasa idzie w błoto...