A ja jestem za. ja niefartem rok starszy bym był i poszedłbym wtedy do wojska, 2 lata sie nakręcałem, a tu nagle info rok przed przystąpieniem do służby, nie ma juz obowiązkowego stawienia się na służbę. Brat i ojciec dużo wynieśli za czasów PRL-u, a ja najmłodszy i to sporo, chciałem dostać kopa w d*pę, żeby lepiej brnąć przez życie, a tu tragedia. Mam nadzieje, że przywrócą. I nie chodzi mi o wysiłek fizyczny, bo z tym to problemów na bank nie będę miał, nawet minimalnych, ale o między innymi nastawienie psychiczne. Teraz wszyscy widzą jaka młodzież jest rozpieszczona, a jak nauczyciel czy rodzic ośmieszy lub przetrzepie, to zaraz wielkie halo, a potem wyrasta taka menda społeczna bez dyscypliny. Mnie to równo stawiano po kontach w domu, nie raz za małolata tak dostałem, że musiałem spać na brzuchu i dobrze, bo wiem że źle robiłem.
Jeżeli chcesz iść do wojska to czemu nie idziesz? Przeciez nikt Ci nie zabrania,. Tak chciałęś dostać kopa w pupkę, że nie poszedłeś dobrowolnie? Tragedia?
@PS Wojsko nie jest po to aby wychowywać i naprawiać błędów rodziców w kwestii wychowania, wojsko jest po to aby bronić państwa.