Przywrócenie obowiązkowej służby wojskowej

A ja jestem za. ja niefartem rok starszy bym był i poszedłbym wtedy do wojska, 2 lata sie nakręcałem, a tu nagle info rok przed przystąpieniem do służby, nie ma juz obowiązkowego stawienia się na służbę. Brat i ojciec dużo wynieśli za czasów PRL-u, a ja najmłodszy i to sporo, chciałem dostać kopa w d*pę, żeby lepiej brnąć przez życie, a tu tragedia. Mam nadzieje, że przywrócą. I nie chodzi mi o wysiłek fizyczny, bo z tym to problemów na bank nie będę miał, nawet minimalnych, ale o między innymi nastawienie psychiczne. Teraz wszyscy widzą jaka młodzież jest rozpieszczona, a jak nauczyciel czy rodzic ośmieszy lub przetrzepie, to zaraz wielkie halo, a potem wyrasta taka menda społeczna bez dyscypliny. Mnie to równo stawiano po kontach w domu, nie raz za małolata tak dostałem, że musiałem spać na brzuchu i dobrze, bo wiem że źle robiłem.

Jeżeli chcesz iść do wojska to czemu nie idziesz? Przeciez nikt Ci nie zabrania,. Tak chciałęś dostać kopa w pupkę, że nie poszedłeś dobrowolnie? Tragedia?

@PS Wojsko nie jest po to aby wychowywać i naprawiać błędów rodziców w kwestii wychowania, wojsko jest po to aby bronić państwa.

A i jak się nie mylę, to na zawodowego trzeba mieć 180 cm. wzrostu, inaczej gtfo.

Jak ogladasz waidomosci to sluchaj dokladnie , jakis posel chce by przywrocono a ministerstwo nawet nie ma tego w planach ..

A ja jestem za. ja niefartem rok starszy bym był i poszedłbym wtedy do wojska, 2 lata sie nakręcałem, a tu nagle info rok przed przystąpieniem do służby, nie ma juz obowiązkowego stawienia się na służbę. Brat i ojciec dużo wynieśli za czasów PRL-u, a ja najmłodszy i to sporo, chciałem dostać kopa w d*pę, żeby lepiej brnąć przez życie, a tu tragedia. Mam nadzieje, że przywrócą. I nie chodzi mi o wysiłek fizyczny, bo z tym to problemów na bank nie będę miał, nawet minimalnych, ale o między innymi nastawienie psychiczne. Teraz wszyscy widzą jaka młodzież jest rozpieszczona, a jak nauczyciel czy rodzic ośmieszy lub przetrzepie, to zaraz wielkie halo, a potem wyrasta taka menda społeczna bez dyscypliny. Mnie to równo stawiano po kontach w domu, nie raz za małolata tak dostałem, że musiałem spać na brzuchu i dobrze, bo wiem że źle robiłem.

To już współczuje ojca twoim dzieciom jak kiedyś będziesz je miał, jak myślisz że przemocą fizyczną i psychiczną je wychowasz :F.

Ja ci powiem jedno, może i jestem rurkowcem i nie lubię typowej męskiej roboty (typu np. naprawianie samochodów, bycie elektrykiem czy hydraulikiem lub budowlańcem) ale jestem bardziej uczuciowy niż te dresy pijące na ławeczkach po osiedlach i żadnym biciem nie trzeba było mnie wychowywać ani sadzić po kątach ani pasem lać po tyłku.

A dyscypliny mi nie trzeba wpajać jeśli mam pracę to wstaję szybko się myje i jadę do pracy ;].

To jak takim typkom trzeba dać kopa w tyłek żeby poszli do woja to Ja mam pomysł..., gdy ktoś dostanie wezwanie do przystąpienia do woja to oprócz badania czy ktoś jest gejem (chociaż ostatnio jak byłem to nie badali mnie z tego typu rzeczami :P), niech zbadają czy nadaje się do tego nie tylko fizycznie ale i psychicznie :)

Obowiązkowa służba wojskowa nawet jak była to ludzie od niej uciekali i teraz by było tak samo. Połowa postów to jakieś głupoty obrażasz rurki a co dres myślisz że jest lepszy? Jak masz dres to znaczy że masz jaja a jak rurki to nie masz ich? Wiesz właśnie pokazujesz teraz że patrzysz na ludzi po wyglądzie. Od kiedy ma znaczenie styl ubieranie od odwagi bo myślę że mógłby nie jeden "pedał" tak jak ich nazwałeś uratowac takich ludzi jak ty. Nikt nie jest lepszy czy gorszy od kogoś innego kogo nie znasz. Więc dostane bana ale dla mnie jesteś debilem

@dankan A co ja chcę zostać zawodowcem? Wiesz jak ciężko się w ogóle dostać do wojska, próbowałeś kiedykolwiek? Gdyby od tak można iść dawno bym poszedł, na krótki czas. A jak tak łatwo, załatw mi miejscówkę lub powiedz jak się dostać na jakieś szkolenie, bez większych problemów. To że wojsko jest dla obronyi ataku, nie znaczy, ze nie zapewnia innych rzeczy w życiu.

@Aero To brzmi jakby dziecko ciągle trzymać pod kluczem i lać pasem, kompletnie nie zrozumiałeś o co biega. Czasem należy przyłożyć, bo inna metoda nie działa np. w przypadku szkoły. ciągle uciekanie z lekcji i po kilku rozmowach dalej ucieka, ciągle problemy na lekcjach, bo nie daje nauczycielom prowadzić lekcji, po rozmowach dalej nie działa, szlabany i inne metody dalej nie działają, to nie ma wyjścia jak wyprasować tyłek, a to że jesteś wyjątkiem, nic nie zmienia, wszędzie są wyjątki, ale ja tez chodziłem do szkoły i widziałem co sie dzieje, bardzo mi sie to nie podobało, albo miałem pecha i ciągle na takie klasy trafiałem, a nauczyciele wychodzili z siebie i to nie raz, ale mniejsza o to.

A jeśli chodzi o jakieś rurki, (śmiesznie to brzmi swoją drogą :D), nic raczej o nich nie pisałem w sumie nie wiem czemu masz być nie fajny facetem bo Cie to nie kręci? Lubisz to co robisz? rób dalej i olewa się ludzi krytykujących i tyle, to brzmi jakbyś krzywdę komuś robił, poza tym nie oznacza, że ktoś nie ma jaj, bo to czy tamto go nie interesuje xD. Ja osobiście jestem bardzo tolerancyjny, więc dla mnie to ma zerowe znaczenie. Ja nie lubię piłki nożnej oglądać, ale lubię pograć i mam gdzieś kto i co o tym sądzi :)

Ja chcę osobiście iść do wojska na krótki okres i jestem za tym, ale przecież nic nie napisałem, że koniecznie inni muszą iść, ja byłbym zadowolony, nawet jeśli braliby tylko osoby, co chcą iść na taki staż.

Możecie sobie dyskutować do woli, a nawet nie było jakiegokolwiek pomysłu żeby przywrócić ten obowiązek...

Macierewicz rzucił ten temat w związku z sytuacją na Ukrainie, ale NIKT tego tematu nie poparł.

Autor tematu usłyszał coś gdzieś i wyskakuje ze niby juz mają to przywrócić. xd

W sumie to śmieszni są niektórzy pisząc o tym ze wszyscy bez wyjątku powinni iść do wojska bo to zrobi z nich takich "męrzczyzn".

Wyczekuje teraz tematu związanego z tolerancją w którym Ci użytkownicy którzy się tu wypowiedzieli będą pisać jacy to oni nie są tolerancyjni.

Jeżeli chodzi o ubiór to każdy chodzi w tym w czym mu wygodnie.Ja np. mam jedynie dresy i garnitur,ale czy robi to ze mnie typowego pijaka/złodzieja komórek,gdy jestem w dresie lub biznesmena,gdy jestem w garniturze?Nie,bo jestem zbyt leniwy. Co do samej służby,trzeba to przeżyć,by móc się o tym wypowiedzieć,co nie zmienia faktu że wojsko to zawsze jakieś wyjście z sytuacji bez wyjścia.Niby wojsko pomoże,zrobi z Ciebie człowieka,ale jeżeli są tam sami młodsi ludzie (~19lat)i się nie dostosujesz,to,to przecież będzie jak w piekle (czyt.gimbazie).

@ Temutsi

W sumie jeżeli spowodowało by to powrót do atmosfery wojska w PRL

To byłoby tam istne piekło , debilizm , i wgl

Jak ogladasz waidomosci to sluchaj dokladnie , jakis posel chce by przywrocono a ministerstwo nawet nie ma tego w planach ..

Tak mówił Macierewicz, każdy stara się go nie słuchać.

To i ja dodam swoje 5groszy.

Jestem w armii od 2008r. zaczynałem w służbie zasadniczej, potem nadterminowa i w końcu zawodowa. Patrzyłem jak się zmienia armia z poborowej do zawodowej. Teraz bez ZSW przychodzi "żołnierz" po ukończonych kursach NSR i tylko 1/50 nadaje się do normalnej "pracy". Na taktyce im ciężko. Na strzelaniach pizdeczki. Poligon? a rzucę L-4...

Służba zasadnicza narzucała pewne kryteria, które żołnierz musiał wykonać. Inaczej sprawdzało się powiedzenie - przez nogi do głowy :) teraz NSR przychodzi jak do pracy. sądzi, że odbębni 8h i nic mu nikt nie zrobi... ZSW kształtowała charakter. Po 9 miesiącach człowiek potrafił "walczyć o swoje". Gdy trzeba było babeczkę w kancelarii przycisnąć żeby otrzymać zaświadczenie "na wczoraj" to się otrzymywało. Jak to wygląda teraz? Ludzie przychodzą i się dziwią jakie to przeciwności los może im w cywilu postawić.

ZSW przydała by się 90% teraźniejszej młodzieży. Biegaja ganiają z brakiem perspektyw na dalsze życie. Armia z obowiązkową służbą wojskową może by ich naprostowała. Bynajmniej przez strach. Młodzi chodzili by do szkoły byle tylko uniknąć bileciku do JW.

Czy do wojska jest się dostać trudno? Fakt jest wielkie zainteresowanie, ale... 50% nie spełnia wymogów odnośnie egzaminu z WF. kolejne 10% oblewa psychotesty. 10-15% miało wyrok albo po prostu są "za starzy". Choć odnośnie wieku bym się kłócił. Przesiew w WKU jest ogromny i tylko 1/50(lub nawet 1/100) osób nadaje się do armii.

Tyle z mojej strony. Jestem za wprowadzeniem na nowo ZSW.

Głupota, kto potrzebuje niech idzie. Chcecie obowiązkowej służby wojskowej, to się zgłoście, ale nie wy chcecie do wojska wysłać pedałów i maminsynków, bo sami robicie w porty na samą myśl o wojsku. Fala zjadła by Was tam i o tym dobrze wiecie ;).

Jak tak czytam te osoby które chcą koniecznie przywrócenia obowiązkowego ZSW, byle tylko wybić facetom z głowy bycie maminsynkiem i gejowskiego wyglądu, to zapiszcie ich do jakiejś prawdziwej szkoły życia ;] a nie p***olcie głupoty że dzięki wojsku i fali zrobicie z nich mężczyzn :D z miękkiego faceta, którego łatwo zniszczyć jest psychicznie raczej wojsko + fala, może mieć gorsze skutki niż lepsze ;].

Nie wiem co Wy macie za problem z tymi gejami, zgwałcili oni wam kogoś z rodziny że ich tak nienawidzicie?, okradli was maminsynkowie że ich tak nienawidzicie? nie?, to dla czego uważacie że wojsko jest dla nich najlepszym wyjściem?, siedzicie w ich głowach? że wiecie co dla takiego słabego człowieka jest najlepsze?, a może jesteście psychologami? psychiatrami?, bo jeżeli nie to Shut Up F**k Up mordy!

Właśnie oglądałem wiadomości i dowiedziałem się, że nasz rząd ma w planach przywrócenie obowiązkowej służby wojskowej.
Co o tym sądzicie? Może skończy się w końcu era pedałów i mamisynków w rurkach posiadających waginy zamiast penisów.
Według mnie jest to bardzo rozsądna opcja, głównie ze względu na to, że nasza armia świeci pustkami.

warn_ico.png
Powstrzymaj ten agresywny ton wypowiedzi ~ NS