Pseudonimy

Witam. Na forum nikt nie przedstawia się z imienia i nazwiska. Znamy tylko swoje ksywki i ew. imię. Ale co innego internet, a co innego rzeczywistość. Jak na was mówią w szkole/pracy ?

Ja niestety nie mam pseudo. Mietek to, Mietek tamto. W internecie nie lepiej - MietekssM jest czymś, czego usilnie próbuję się pozbyć, lecz mi nie wychodzi. Nie powiem przecież "od dziś mówicie do mnie >>ktoś tam<

Teraz wy...

Bartek, Bratek, Poldek.

Dawid, Dejf, Slugg. Ano mój nick ma odniesienie w rzeczywistości i nie mało osób tak na mnie woła.

Pixel, Pixus (od koleżanek ;D) Dawid :D

Krzysiek, Krzysztof (dla przyjaciół :D), Emigrant (z Rosji), Iraasta

No na mnie po prostu mówią Żurek(a to ci nowość nie?) od nazwiska Żurawski.Czasem ktoś powie mi po imieniu Mati, ale bardzo rzadko.

A na mnie Gucio od nazwiska - Gutowski .

No i kilka osob po imieniu - Łukasz,ale jestem odzwyczajony.Co ktos mnie nie wola w szkole to "Guciuuuu!" ^^

Janosik (od imienia - Jan), Waluś (od nazwiska - Walkowiak) :P

playboy oraz xenon

Sosen, a dla bliskich Homer.

W klasie jestem Wojto - ofc od imienia.

W moim przypadku, wszyscy z reala (przyjaciele, bracia, a czasami nawet... mama) zwracają się do mnie po pseudonimie titos, który przylgnął do Mnie gdy miałem 10 lat. Nie wiem co oznacza, po prostu tak się przyjęło i tak zostało. W necie jednak figuruję jako "guru". Jest to nick z Counter Strike'a, w którego przegrałem ponad 6 lat.

Real - titos

Net - guru

Najczęściej wołają "łysa pało".

Na mnie to poprostu po nazwisku wołają, bo mam takie dźwięczne, a niektórzy mówią mi Drake (drejk) :D

Ja Piotr :P Pseudo: Tyski, Tysiek, od nazwiska (przepraszam, ale nie podam ;)). W rodzinie to(najczęściej) Maciek. Bo też chciałem mieć na imię jak on(pokazuje palcem na "Maćka z klanu"):P

Modzel

DRIVER

FreeQ

Spawn

Przemo

Jako ze Modzel i Przemo jest od imienia i nazwiska. DRIVER bo jako 1 na osiedlu mialem prawko. Wiec ta xywa zostala wykozystana w Operation Flashpoint i ArmA. Sama cywa z swiata osiedlowego odeszla, ale dalej jest dla swiata wtajemniczonego w ArmA2 i dla ludzi z ktorymi co rok zasowam na spotkania spolecznosci ArmA2.

FreeQ i Spawn... Spawn dla tego ze od malego sie interesowalem tym komiksem i wujaszek z USA i przesylal te komiksy za nim jeszcze byly w PL. Dla tego tez zaczeli mnie tak nazywac. Z FreeQ jest zwiazana ciekawa historia... Kiedys pamietam bylem na antybiotykach(lykalem chyba 4 tabsy). I byl koniec roku szkolnego... wiec postanowilismy wypic. Nie chcialem pasc jak kawka i kupilem piwo Freeq(teraz juz go chyba nie ma). Ale antybiotyki okazaly sie za mocne... i po 2 freeq'ach mialem taka bombe jak po 0.7l. Potem doczytalem NIE MIESZAC Z ALKOHOLEM!! :D. No ale polewka byla.... do tej pory mi to wypominaja i nadali tez xywe :D.

A jakie mi dali pseudo ( rysio , rychu )a tak naprawdę nie wiąże się ani 1% z imieniem i nazwiskiem ;D

Suza - od imienia.

Sowa

Dlaczego? Hym, sam nie wiem ;p

Mnie kiedys nazywali Budyń, ale nie pytajcie dlaczego xD