Ludzie mam pytanie czy ktoś z was wie skąd urwał się Aranae z teamu SK? bardzo mnie ciekawi jak tak ch*jowy player mógł dojść do topowego teamu....? Największy retard jakiego widziałem i ogólnie jest tak mierny w tej jungli że masakra...W ogóle napiszcie co uważacie o grze sk gaming mają 0 : 3 choć jestem ich oddanym fanem to chyba ich czas się skończył tym bardziej po odejsciu candy i dedry i dojściu tego Aranae pseudo-junglera
Pytanie (SK GAMING)
Fajny masz problem, myślę że na oficjalnym forum LOLka Ci pomogą.
Mysle ze musial pokazac skilla jezeli chodzi o SK Gaming zobacz ile bylo zmian w skladzie i pewnie aktualnie maja problem z dograniem sie mysle ze w przyszlosci bedzie lepiej , bedac juz przy MŚ slyszalem ze jezeli ustawisz sobie Avatar z druzyna ktorej kibicujesz a ona wygra dostaniesz jakas skromna nagrode i tu pojawia sie moje pytanie czy to prawda czy tez plotka?
Co kolejny polaczek co twierdzi że jest pro w LoL'a proszę cie. Jeżeli jesteś taki cwaniak załóż własny team i zobaczymy czy w ogóle o was będzie słychać. Wszyscy myślą że są tacy niesamowici i lepsi od innych na pewno właśnie widać po teamch finału LoL'a gdzie nie ma ani jednego polskiego teamu a nawet ani jednego polaka. Pytanie nasuwa się dlaczego,ponieważ polak zawsze będzie twierdził że to nie jego wina że team przegrał tylko innych osób z drużyny i nigdy nie przyzna się do błędu i taką właśnie mamy mentalność której ciężko się pozbyć a po drugie ciężko współpracuje się z polakami.
Co kolejny polaczek co twierdzi że jest pro w LoL'a proszę cie. Jeżeli jesteś taki cwaniak załóż własny team i zobaczymy czy w ogóle o was będzie słychać. Wszyscy myślą że są tacy niesamowici i lepsi od innych na pewno właśnie widać po teamch finału LoL'a gdzie nie ma ani jednego polskiego teamu a nawet ani jednego polaka. Pytanie nasuwa się dlaczego,ponieważ polak zawsze będzie twierdził że to nie jego wina że team przegrał tylko innych osób z drużyny i nigdy nie przyzna się do błędu i taką właśnie mamy mentalność której ciężko się pozbyć a po drugie ciężko współpracuje się z polakami.Z ostatnim zdaniem zgadzam się w 100%, niestety polaczki uważają się za bardzo pr0, aby mówić tutaj o istnieniu w jakimkolwiek tytule. Może z 6-7 lat temu jeszcze nie było tak źle, ale to co dzieje się teraz jest tragedią. Nie daj Boże jeszcze aby jakiś noob trafił do tej "elity" to już taki temat tabu, że pół roku z życia wyjęte.
Ja osobiście nie gram w LOLa, ponieważ wyrobiłem już sobie o nim zdanie i raczej go nie zmienię. Tkwię w takim założeniu, że "wszystko to co jest w języku polskim nie jest dla graczy" i mowa tutaj tylko i wyłącznie w tytuły mmo/multi. Jak na razie zbyt wielkiego hejtu nie ma, może dlatego że tam gdzie nie ma jęz. polskiego tam nie ma za dużo polaczków. Chyba coś w tym jest.
Na koniec, a propos zainteresowania "kto jest w jakim teamie i komu nabija pieniądze" - mam to gdzieś. Moje życie jest na tyle ciekawe, że nie muszę się interesować kimś innym, a tym bardziej w grze, której nie darzę wielkim szacunkiem. Fajnie byłoby się nieraz zastanowić ile potrafię ja sam i czy wypada mi kogoś oceniać, zy to od pro czy od noobów. Założę się że ten koleś zjechałby Damaxa jakby chciał, ale Damax nadal uważa że jest słaby i nie powinien należeć do tego teamu. Jakie to polskie...
PS Kurde co się ze mną dzieje, poparłem zdanie Fujiwara. Oo
Co kolejny polaczek co twierdzi że jest pro w LoL'a proszę cie. Jeżeli jesteś taki cwaniak załóż własny team i zobaczymy czy w ogóle o was będzie słychać. Wszyscy myślą że są tacy niesamowici i lepsi od innych na pewno właśnie widać po teamch finału LoL'a gdzie nie ma ani jednego polskiego teamu a nawet ani jednego polaka. Pytanie nasuwa się dlaczego,ponieważ polak zawsze będzie twierdził że to nie jego wina że team przegrał tylko innych osób z drużyny i nigdy nie przyzna się do błędu i taką właśnie mamy mentalność której ciężko się pozbyć a po drugie ciężko współpracuje się z polakami.
Stary tu nie chodzi o to że ja się uważam za lepszego ale o to że gracz który gra w top10 teamie na świecie powinien sobą coś reprezentować a on reprezentuje poziom graczy na moim poziomie czyli elo 1500 popatrz na te beznadziejne błędy.. Może grał 1 raz tak dużego lana stres robi swoje no ale dajcie spokój..... a tak ogólnie to macie straszne złe zdanie o Polakach przez to Polacy ruchają Polaków w każdej grze na każdym punkcie przez co każde inne państwo jedzie nas jak chce..Nie da się skleić teamu w Lolu z samych Polaków (takiego żeby coś osiągnął) sami sobie odpowiedzcie dlaczego.
Oczywiście koleś który tam gra by mnie zjechał możliwe że nawet do 0 i bym nie miał co powiedzieć tylko że jest pewna różnica ja nie zarabiam i nie gram w top10 teamie na świecie przez co nie mam możliwości uczyć się od nich a z tego co widziałem on grał w NV i też był mierny i wszędzie będzie mierny i ja wam mogę to obiecać że on za miesiąc, dwa już nie będzie w SK a poziom to nie kwestia gustu więc nie mówcie mi że "polaczek twierdzi że On jest słaby a nic sam nie pokaże"
Nie da się skleić teamu w Lolu z samych Polaków (takiego żeby coś osiągnął) sami sobie odpowiedzcie dlaczego.Myślę, że jesteś typowym polaczkiem. Wątpię że przyjąłbyś słabszego do teamu, bo przecież po co, nie? Bycie super teamem to nie tylko bycie pro, nieraz w składzie nie ma żadnego profesjonalisty i jadą wszystkich jak chcą. Ważne żeby się dobrze dogadywać i trenować, trenować i jeszcze raz trenować. Skoro ktoś się czymś zestresował to najwidoczniej miał ku temu powody. Ciekawe jakbyś Ty zagrał, gdyby wygraną było przejście dalej w MŚ.
Napisałeś pierwszy post, każdy wie jak został odebrany, a teraz próbujesz wmówić że nie uważasz się za nie wiadomo kogo. Jeden post wyklucza drugi, więc zdecyduj się jakie masz zdanie na ten temat.
PS Na starcie uprzedzam, że nie trawię takich jak TY i raczej się nie polubimy. Będę starał się o zamknięcie tego hejterowskiego tematu, lecz w sposób zgodny z regulaminem, więc nie karm bo na forum jest więcej trolli niż Ci się wydaje.
Myślę, że jesteś typowym polaczkiem. Wątpię że przyjąłbyś słabszego do teamu, bo przecież po co, nie? Bycie super teamem to nie tylko bycie pro, nieraz w składzie nie ma żadnego profesjonalisty i jadą wszystkich jak chcą. Ważne żeby się dobrze dogadywać i trenować, trenować i jeszcze raz trenować. Skoro ktoś się czymś zestresował to najwidoczniej miał ku temu powody. Ciekawe jakbyś Ty zagrał, gdyby wygraną było przejście dalej w MŚ. Trochę samokontroli i dystansu.Napisałeś pierwszy post, każdy wie jak został odebrany, a teraz próbujesz wmówić że nie uważasz się za nie wiadomo kogo. Jeden post wyklucza drugi, więc zdecyduj się jakie masz zdanie na ten temat. PS Na starcie uprzedzam, że nie trawię takich jak TY i raczej się nie polubimy. Będę starał się o zamknięcie tego hejterowskiego tematu, lecz w sposób zgodny z regulaminem, więc nie karm bo na forum jest więcej trolli niż Ci się wydaje.
Ale słuchaj co widzisz przez określenie Polaczek? Powiedzmy sobie szczerze dajesz przykład tego że też nim jesteś.. Jeśli myślisz że masz rację w tym co piszesz to jesteś w błędzie..Co do twojego słabszego w teamie to akurat mam dwa jeden z graczami na moim poziomie i drugi złożony z najlepszych kumplów i proszę Cię nie ucz mnie czym jest super team bo nigdy go nie miałeś... Ogólnie dziwi mnie sam fakt że nie grasz w lola a najwięcej się wypowiadasz a pewnie z Lolem miałeś styczność bardzo krótko.... Serio ja miałem inne pytanie a temat mojej gry i tego czy uważam się lepszy zostaw na kiedy indziej bo nie powinno Cię to interesować.
Co do "nie da się skleić dobrego teamu z Polaków" to chyba źle zrozumiałeś.. nie da się skleić bo zaczynają mieć takie same nastawienie do rodaków jak Wy teraz i wolą znaleźć team złożony z obcokrajowców
Co do "nie da się skleić dobrego teamu z Polaków" to chyba źle zrozumiałeś.. nie da się skleić bo zaczynają mieć takie same nastawienie do rodaków jak Wy teraz i wolą znaleźć team złożony z obcokrajowcówNie nastawienie, to czy ktoś jest polaczkiem czy nie, nie zależy od tego jak gra, tylko jak się zachowuje w czasie tego grania. Przejdź się po tibiach, metinach i innych polskich produkcjach. W sumie dobry przykładem była by ekipa Yang, najeżdżali na na jakiś tam klan, jechali ich równo z błotem na forum - mogli to robić ponieważ Yang ma status przyjaciela i nikt mu nic nie robił. Po pewnym czasie zrobili z tym klanem sojusz. Czyż to nie jest typowo "polskie" w sensie że polaczkowate?
Co do poziomu, wiesz są gracze który lubią grać hardkorowo ale idą nie w tą stronę, są też tacy którzy grają jak im się zachce, a są też tecy którzy chcą coś osiągnąć na ogólnoświatowej scenie danej gry. Większość tych ostatnich zaczynała kiedyś jako noob w gronie tej " prawdziwej elity", która ma skilla a nie nawijkę. Wątpię, że każdy z nich od razu dorównywał tym najlepszym, bez ogrania nie ma niczego. Nie oszukujmy się.
Wiesz czym się różnią topowe teamy od teamów polskich że my nie umiemy przegrywać i szybko się poddajemy a tak na prawdę "co nas nie zabije to nas wzmocni" i Polacy powinni uczyć się na własnych błędach nie chodzi tu tylko o gry MMORG ale o wszystko. Polska na prawdę ma wielki potencjał w każdej dziedzinie i w każdej grze tylko brakuje nam zorganizowania i samooceny(krytyki własnej osoby) jakbyśmy to opanowali byśmy mogli coś zdziałać. Po drugie aby być teamem pierwszej kategorii trzeba mieć sponsora a kto w tej kochanej Polsce by dał graczom możliwość rozwoju i przynajmniej zarobków wysokości 2000 zł/m czy znajdzie się taka firma wątpię. Dlatego jesteśmy ograniczeni do gry w swoim zakresie i tylko w wolnym czasie a dla tylko topowych drużyn jest to praca za którą dostają solidną płacę. A co do tego gracza nie każdy ma dobry dzień na grę może nie trafił mu się linia a może problemy rodzinne kto to wie jest tylko człowiekiem i także może popełniać błędy nawet te banalne i wtedy wszystko odwraca się na korzyść przeciwników.
Jestes ich oddanym fanem i nie wiesz skad on sie urwal? Przeciez on juz gral w SK gaming. Nie chce zaczynac wojny, ale leader SK jest taki odpowiedzialny, ze praktycznie po kazdym wiekszym evencie ubywa ktos z teamu, a sklad sie zmienia.
Jestes ich oddanym fanem i nie wiesz skad on sie urwal? Przeciez on juz gral w SK gaming. Nie chce zaczynac wojny, ale leader SK jest taki odpowiedzialny, ze praktycznie po kazdym wiekszym evencie ubywa ktos z teamu, a sklad sie zmienia.
Wiedziałem że był kiedyś kapitanem tyle że kiedy On był kapitanem SK ja miałem 20lvl około i jeszcze się jarałem csem i SK cs 1.6 dywizją... co do ocelote'a to na jego temat nie chce się wypowiadać bo jest dobrym graczem ale jego decyzja jako kapitana przyczyniły się do odejścia nie tych 2 graczy teraz ale także wcześniej...
Ja osobiście nie gram w LOLa, ponieważ wyrobiłem już sobie o nim zdanie i raczej go nie zmienię.
Pierwsze, najbardziej fundamentalne pytanie brzmi: w takim razie na ch** tu wchodzisz? Nie interesuje cię ta gra, więc olewasz ten topic, tak jak i resztę z tego działu. Co cię interesuje, czy OP chce spytać o coś poważnego, czy pogadać na temat sceny tej gry? Pytanie akurat nie dziwi, zwłaszcza że trwają finały sezonu...
A tekst "będę się starał o zamknięcie tematu" w dziale, który z założenia powinien cię obchodzić tyle co zeszłoroczny śmiech to po prostu coś żałosnego. Idź zajmij się swoim super-uber pro serwisem, albo jakimiś grami które cię interesują, zamiast pisać gdzieś gdzie ani ty nie chcesz tak naprawdę być, ani ciebie nie chcą.
Wybaczcie te nerwy, ale jak widzę trollowanie w takim stylu to człowiek się za głowę łapie...
@Topic.
Niestety żadnego meczu SK już nie widziałem (wolałem się wyspać), więc nie do końca mam pojęcie o tym co się działo. Niemniej, może to co grał to po prostu kwestia stresu albo braku zgrania? Pomijam fakt że poziom agresywności u azjatów był tak wielki (widziałem dwa pierwsze mecze), że człowieka mogło to naprawdę przybić...
Ja mam link do wszystkich meczów SK jeżeli by ktoś chciał obejrzeć ten jeden wielki fail.. A najbardziej polecam mecz SK z CLG gdzie gra zakończyła się niespodziewanie bo graves sam spushował wszysktie turrety kiedy reszta teamu CLG broniła własnych ostatnich 2 wierz koło nexusa i Aranae bronił 1on1 i wyszło mu to fatalnie..
Ogólnie taka krytyka może też jest przez to że SK naprawdę miało szansę wygrać te mecze nie grali źle! szczególnie kev1n który w 3 meczach wygrywał faze lejnowania za każdym razem... Spodziewałem się czegoś więcej...;
Damax i tu cie boli ? I ciśniesz na Aranae ? Nie bronie go bo nie lubiłem nigdy SK , ale nie tu tkwi problem w SK problemem jest kapitan Ocelot który nic tylko potrafi robić rage i płakać . Mówisz że wyszło mu to fatalnie leśnym shenem na sfarmionego wydaje mi się że najlepszego gracza na świecie ad bot Doublelifta który go całkowicie olewał harrasując towery . Jaka reszta teamu broniła skoro 2 czekało na respawn ?Wystarczyło odpowiednie zachowanie kapitana drużyny sk by się cofnęła jedna osoba z nashorem i by odepchneli doublelifta a te mizeroty w 4 vs 2 na buff nashorze nie potrafili zjechać CLG w ich bazie . CLG wykorzystało ich gówniane zorganizowanie mass tp i gg . Nie oceniaj gracza jak cały team gra gówniane bo to nie gra solo . Sk to słaby team zresztą czasy lola gdzie teamy US EU wiodły prym mijają odkąd skośnoocy wzięli się poważnie za tą scene . Mieć szanse wygrać a wygrać to 2 różne rzeczy oglądałem wszystkie mecze i uważam że SK to najsłabszy TEAM na tym turnieju .
Dla mnie bardziej spier... tego kapitan nie mógł , płacz Oce płacz [media=]http://www.youtube.com/watch?v=-YyoBRyODe4 GJ doublelift
@up: huh, wygląda na to że masz sporo racji. Gdzie tu zawinił jungler, który próbował solo zatrzymać ekstremalnie nakarmionego Gravesa? Nie miał kasy, nie miał itemów, nie miał survi, nie miał wsparcia od NIKOGO. SK zaryzykowało że zdąży w 4 osoby pushnąć lane, ale tym razem taka decyzja była wielkim błędem. Nie można winić jednej osoby o to, że pozostałe cztery nie poradziły sobie z pchnięciem lane albo z powrotem na tyle szybko, by wygrać mecz (albo przynajmniej go nie przegrać). Ta akcja to pomyłka teamu, a nie pojedynczego gracza... nie wiem jak z resztą.
BTW. Tylko mi się wydaje [wydaje, bo mało meczów oglądam z turniejów], że Ocelote jest kimś kto ma mniejszy wpływ na wynik meczu niż Kev1n i YellowStar?...
O stary okazuje się że po przeanalizowaniu tej akcji jeszcze raz serio SK nie miało żadnych podstaw do pushowania tego dalej.. akurat chodziło mi tak z minute wcześniej z junglerem ale to nic, faktycznie napisałem że ocelote to bardzo dobry gracz lecz według mnie jest słaby psychicznie co przekłada się na jego niepewne decyzje.. Tutaj zawinił nie tylko jungler ale poszukaj jego ganków z tego meczu zobaczysz o co mi się tutaj rozchodzi...
Myślę że na ten temat każdy będzie miał zupełnie inne zdanie dla mnie On (Aranae) wypadł słabo bo szukałem szczegółów, dziecinnych błedów.. Dla kogoś innego gorzej wypadł ocelote, bot lane, top ale to wszystko zależy od tego z jakiej strony się na to patrzy.. A właśnie popatrz co na mapie robił HotShotGG a co robił Aranae... HotShot w 100% kontrolował mapę, wszystkie wardy były jego ogólnie wystarczy się temu przyjrzeć... Ja sam dam szansę jeszcze SK ale narazie jest tragicznie i najlepszym rozwiązaniem ( w tym się zgodzę w 100% ) byłaby zmiana kapitana.
@up
Kev1na obejrzyj sobie sam jak gdzieś znajdziesz replay zobaczysz jak on wymiata ;p
Tzn. ja wiem jak dobry jest Kev1n i YellowStar. Nie do końca po prostu rozumiem czemu to Ocelote jest uważany za supergwiazdę i twarz teamu, bo tamta dwójka ma większy wpływ na team z reguły...
Widziałem właśnie wczoraj tą końcówkę. Ten push był błędem. Powinni się wcześniej cofnąć i to wydefować. Mój brat mówił, że powinni dalej pushować, ale ja myślę, że i tak by przegrali. Za późno się cofnęli, a dalsze pushowanie też by nic nie zmieniło.
@QQi straciłem cały szacunek do ciebie. Często widziałem jak pisałeś rzeczy z sensem, ale teraz to po prostu szkoda patrzeć.
@blaumro
Bo ogólnie to było tak że po pushnieciu tego turreta przed 2 koło nexusa powinni się już cofnąć i wtedy by walczyli dalej ale oni zrobili tak że podeszli pod 2 koło nexusa i zobaczyli że nic nie zrobią to zaczeli się cofać i co mnie zdziwiło? co 2 sekundy cała 4 SK stawała i próbowała za wszelką cenę się cofnąć zamiast odejść i dopiero tp.. na pewno zajeło im więcej czasu te bawienie się niż jakby tak normalnie się wycofali... No nic.. ja czekam na dzisiejszy mecz CLG ;p Też smutno z powodu że TSM odpadło