Pytanie odnośnie napisanego przeze mnie tematu. Czy ta karta graficzna nadaje się do najnowszych produkcji? Nie chodzi mi żeby BF4 działał w Full HD na najwyższej rozdzielczości, ale żeby chociaż dało się pograć przy dobrym fps. Chętnie posłucham opini ekspertów, jak i posiadaczy tej karty.
Radeon R7 240 2GB - Karta nadająca się do gier?
tak nadaje bez problemu pociagnie bf4 czy bf3
tak nadaje bez problemu pociagnie bf4 czy bf3
O bf4 z tą kartą możesz sobie pomarzyć, bf3 na średnich może jakoś pociągnie, z paroma ustawieniami na low.
zarcx nie wypowiadaj się. Kolesiowi wcisnąłbyś największy bzdet i kupę w jednym.
240 bf 4 bez problemu? Na low w 1600x1200 przy 20-30 klatkach może i tak. Jest to karta raczej bardzo niskich lotów. Podaj zasilacz i przedział cenowy na jaki możesz sobie pozwolić bo jeśli chcesz pograć to nie na tym radeonie.
Krap niewarty swojej ceny, 320 jednostkami cieniujących taktowanych 730 MHz (780Ghtz turbo),szyna 128bit... jak na dzisiejsze standardy stanowczo za malo .
Jakie CPU(procesor) posiadasz? Przy b.slabym ewentualna wymiana grafiki moze nie miec sensu.
Zasilacz Intel GX550, chyba 400 W. Przedział cenowy około 400 - 500 zł. A na tej karcie w jakie gierki można pograć? Szczerze to nie jestem wymagającym graczem, więc wiele nie potrzebuje
Tak
Zasilacz styknie i jeszcze zapas bedzie, w tej cenie to nowy R7 260x lub używany HD7850. Podaj jeszcze jaki masz procesor tak dla pewności .
Intel Pentium G3220 typu Haswell, 2x3.0 Ghz
Jak widzę niektóre posty to dostaje drgawek.
A teraz powrót do tematu :
1 - Full HD na najwyższej rozdzielczości. Coś takiego nie istnieje. Full HD oznacza rozdzielczość 1920x1080
2 - Karta Padaczka
3 - większość kart na rynku jest przestarzała więc nowej bym nie kupował , jednak zakupów używanej również bym nie polecał bo sporo jest skatowanych.
Ale jak już to :
http://www.benchmark.pl/strefa/ranking-kart-graficznych
Szukaj czegoś w przedziale 6500 - 7000 pkt. Te karty pociągną BF4 na wysokich lekko a jak widzisz niektóre już można dostać za około 500 zł .
To dobrym wyborem w sumie bedzie to co polecilem. Przesterzegam przed wyborem kart zielonych, sterowniki maja pisane pod 4 rdzenie(wątki) i na 2 slabo to wyglada. Tak wiec zostaje jakis radek do wyboru
To dobrym wyborem w sumie bedzie to co polecilem. Przesterzegam przed wyborem kart zielonych, sterowniki maja pisane pod 4 rdzenie(wątki) i na 2 slabo to wyglada. Tak wiec zostaje jakis radek do wyboru
A co to za teoria xD ?
Nie teoria tylko fakty http://pclab.pl/art55238-6.html test w miare aktualny jak widac, i o ile wiem w tej materi nic sie nie zmienilo.
Po pierwsze , kto paruje dwu rdzeniowy procesor z kartami za dwa bolce,
Testy były by miarodajne , gdyby pokazali karty z podobnej półki cenowej co te dwa rdzenie a tam zapewne była by różnica marginalna.
NIe byla by margirnalna. Sterownik Nv dzial nie efektywnie na 2 rdzeniach procesora (na czterech dziala lepiej od amd, tzn ma mniejszy narzut na procesor;) ).
NIe byla by margirnalna. Sterownik Nv dzial nie efektywnie na 2 rdzeniach procesora (na czterech dziala lepiej od amd, tzn ma mniejszy narzut na procesor;) ).
Trudno aby karta która ma 300 GB /S przepustowości nie zakorkowała słabego procesora .
Czy jednak przy karcie za ~ 500 zł i starszych grach będzie aż tak spora różnica ? Nie sądzę.
W tym sezonie wojennym AMD ma lepsze sterowniki a Nividia Lepsza architekturę. Wybór należy do kupującego .
Divium obudź się... stery nvidi są pisane pod 4rdzenie (ewentualnie 2rdzenie z HT).
Jest tak nie od dziś...
Dlatego dawanie Nvidi pod pentium'a to zły wybór.
Wiem że tak jest. Ale nie oszukujmy się , na low częściach ile będziesz miał różnic 5 fps ?