RAF w Polsce

@up jak wrócę do domu to wyślę ci maila jakiego dostałem. Taki sam jak ten co podał autor no i jeszcze czekam na wiadomość od supportu na temat rafa w Polsce.

@up jak wrócę do domu to wyślę ci maila jakiego dostałem. Taki sam jak ten co podał autor no i jeszcze czekam na wiadomość od supportu na temat rafa w Polsce.

aa to email jest, spoko też sprawdziłem i dostałem takiego samego przy okazji ogarnąłem, że blizzard mi wreszcie przysłał klucz do Hearthstona, szkoda, że nie jest mi już potrzebny.

[Edit] A takie pytanko, bo dotychczas nie miałem styczności z rafem, czy działa to w taki sposób, że mogę sobie dokupić czas gry za jakieś tam 20 zł jak kiedyś było na allegro, tylko że legalnie ? Czy coś pomieszałem ?

Możesz to kupić na allegro ale jest to raczej nadal nie legalne i pewnie dalej będą kasować takie rafy jeżeli jakoś to sprawdzą.

Ludzie drodzy czy wy naprawdę nie wiecie że system RAF został zmieniony ponad 2-3 tygodnie temu?

Już nie kupicie za 20 zł 30 dni RaF na Allegro, bo RaF nie daje już korzyści dla obojga kontrahmentów.

Aktualnie, tylko i wyłącznie osoba wysyłająca RaF dostanie 30 dni gry za darmo jeżeli osoba otrzymująca RaF'a wykupi przynajmniej BattleChesta (nowi gracze) lub przynajmniej 30 dni czasu gry.

Przestańcie snuć te bzdury o RaF'ach za 20 zł co dają 30 dni gry dla osoby otrzymującej go.

@edit

a te XRaF'y to zwykła ściema :)

To kiedy raf działał w obie strony i miesiąc grania dostawali oboje?

dawny RaF to po prostu podany adres e-mail nabywcy który następnie podawał wyświetlony u niego klucz sprzedawcy aby aktywować system.

wtedy RaF działał w obie strony.

To kiedy raf działał w obie strony i miesiąc grania dostawali oboje?

raf działa tak jeżeli dasz ją danej osobie a ona za miesiąc wykupi abonament to ty automatycznie na e-mail dostajesz klucz na 30dni za free ale jest to tylko jednorazowe

Dostałem odpowiedź od supportu. Wklejam screena.

rafjpg_naanarw.jpg

Azeroth, iam cumming! (Jak by ktoś był zainteresowany "rafowaniem", może pisać PW)

Dodatkowo co do aktualizacji FAQ na oficjalnej stronie(ktoś tam wyżej pisał, że opieramy się na nieaktualizowanych danych): https://eu.battle.net/support/pl/article/zrekrutuj-przyjaciela

Jak widać na samym dole:

Zaktualizowany: 2013-11-14.

Poczekamy i zobaczymy. Póki działa trzeba korzystać.

Pewnie, czemu nie :)

doba a powiedźcie mi bo niestety tego nie mogę nigdzie się doczytać czy RAF działa także na stare konta robione kiedyś tam np rok temu czy to tylko dla nowych użytkowników??

Chyba minimum z 3 miesiące osoba by musiała nie grać by móc dać jej rafa.

Co ma wspólnego Recruit-A-Friend ze Scroll of Ressurection?

RaF można jedynie rzucić na konta nie przypisane do konta Battle.net (czyli sprzed 2009 roku bodajże) lub na nowych graczy.

SoR na konta chyba nieaktywne od lipca 2012

@up gdzie ktoś coś mówi o sorze bo nie widzę, możesz zacytować?

To, że pojawił się wpis o czasie gry dla tych, co już grali, czyli SoR...

OK proste pytanko bo tyle opcji bylo jak dziala ten ref w koncu? Ktso mi go wysyla mam miesiac gry za friko a pozniej ? Znow moze wyslac na aktywne konto ?

jak ktoś chce mogę wysłać zaproszenie. Proszę pisać na gg na nr 5796178. Sprawdzałem i ode mnie mail na skrzynkę dochodzi.

Aktualnie gram Alliance na Burning Legion, ale mam również postać 90 lvl w Horde, wiec zaproszenie mogę wysłać z każdej frakcji.

a jezeli konto jest od 12.20012 roku i jest nie aktywne dwa miesiące to RAF należy się??

Wyjaśni i ktoś jak ten raf działa?