RaiderZ jest Pay to win

Poprostu zwykli hejterzy nic wiecej zamknac ten temat i tyle....Pewnie padli po 2 razy na bosie bo mieli party nie ogarniete i tyle:) + Poszli na wersje PWE z lagami i dziwia sie ze padaja ......

i tak heal w tej grze jest do d*py...tyle co many on zre to maakra,powinni zmienic konsumpcjji mp heali

prosta rzecz by się tego dowiedz trzeba byłoby poznać jego ekwipunek...czy na przykład jako healer chodzi w clothach, chain czy letherach, czy używa stuff, mace + shield czy coś innego...jak ustawił sobie skill itp...jest tyle rzeczy które wpływają na healowanie, dmg czy defence a nie tylko lvl enchantu na broni jak to tutaj osoba uważa za największy problem

nie jestem głupi...

mam zawsze 2 NIEBIESKIE TOPOWE sety na dany lvl.

- Clotha używam do healowania na party, jest cały +3 i wszystkie kamyczki na INTa

- Chaina używam do bicia solo, cały +3 i z kamyczkami głównie na STR ale są też inne gdyż solo bije więcej melee.

- Staff TOPOWY NIEBIESKI +6, kamienie na INTa, nie bawie się w macki + tarcze bo to bezsens.

- Biżuteria na MP

Skille leczące mam 3:

- Heal lvl 5 (leczy po 600, jak krytnie to 800)

- Salvation lvl 2 (gówno nie heal bo dobrze leczy ale tylko ludzi 15m wokoł mnie, AŻ 2 sekundy castowania i długi cooldown)

- Circle of Healing lvl 3 (jeszcze większe gówno, leczy po 70-80/sekundę, ale tak jak powyższy tylko wokół mnie więc muszę iść w centrum walki by to rzucić)

O reszcie skilli "healujących" nie wspomnę:

- kryształ leczy po 150-300 i castuje się go zbyt długo a trwa tylko 40 sekund

- ostatni heal jest melee i leczy po tyle samo co powyższy badziew.

Mało tego, każdy heal zjada tyle MP, że jak zaczynamy spamować to nawet używając potionów, skilla i wszelakiego żarcia wypłuczemy się z całej many w ciągu minuty. Z trudem ogarniam cooldowny potionów i skilla, leczę UWAŻNIE i tylko najbardziej potrzebujących by nie marnować cooldowna ani many a mimo to jak kończymy bić bossa to zostaje mi 10% MP.

Mam też pasywny skill na poziomie drugim na 7% więcej mocy i nie widzę szału macicy.

Żeby leczyć tak jak tutaj niektórzy zmyślają to trzeba mieć chyba speedhacka na casting speed i broń wyenchantowaną na maxa.

Po prostu ktoś kto projektował healera musiał być opóźniony w rozwoju i miał zerowe pojęcie o tej klasie. Za długie cooldowny i casting time a siła leczenia bazuje na m ataku, który żeby wymaxować trzeba inwestować w każdą nową broń w item shopie.

@UP Zgadzam sie...w zadnej grze nie widzialem zeby healer mial takie problemy z mana jak tutaj....n/c

no to tak jak pisałem nie jest to gra dla ciebie bo tutaj musisz aktywnie uczestniczyć w walce, nauczyć się unikać tak samo twoi znajomi,..masz takie skill to trzeba się ich bardzo dobrze nauczyć używać i wiedzieć kiedy...gram troche clerykiem i wiem ze nie gra sie nim tak samo jak w innych grach...co jest fajne bo trzeba sie troche pomeczyc a nie robisz wszystko odrazu i pozniej niewiesz co masz ze soba poczac

no to tak jak pisałem nie jest to gra dla ciebie bo tutaj musisz aktywnie uczestniczyć w walce, nauczyć się unikać tak samo twoi znajomi,..masz takie skill to trzeba się ich bardzo dobrze nauczyć używać i wiedzieć kiedy...gram troche clerykiem i wiem ze nie gra sie nim tak samo jak w innych grach...co jest fajne bo trzeba sie troche pomeczyc a nie robisz wszystko odrazu i pozniej niewiesz co masz ze soba poczac

Do kogo ty to piszesz? Grałem w TERĘ, C9 i Dragon Nesta gdzie walka była bardziej dynamiczna a healer miał większe możliwości mobilne bo healując byłem cały czas w ruchu. System RaiderZ jest wręcz dla starych dziadków, żeby healować trzeba stanąć, wycastować heala, namierzyć i rzucić. Nie można obrócić przy tym kamerą jeśli ktoś wybiegnie poza nasz obszar widzenia. Po prostu dno.

RaiderZ jest pay to win i nie dotyczy to tylko healera. Koniec tematu.

Widocznie grałeś bez Defendera z encouranging shout. 25% do regenu many

Po drugie skill co daje regen 24% many co 3 minuty.

Medytacja 32% many co 3 minuty.

To daje 56% many i 25% większy regen.

Salvation nie bierzesz, bo gorsze od zwykłego heala, dajesz speed buffa na 2 i ressa na 1

Z sorcerer skill tree bierzesz fire attakc (zwiększa twój magic attack) i passyw na 4 potem Medytacje na 1

Co do heala, jeżeli party ogarnięte to co 10 sekund będzie zjadać kryształ.

http://raiderz.mmorp...433330232033452

Divine Punishment na 3, poniewż wtedy castujesz go 2x podczas jednego Circle, co daje Ci podwójne obrażenia.

Speed buff na 2 bądź na 3, ale lepiej mieć combat ressa.

Na ciężkie sytuacje masz Awakening (100% zredukowany cast) i Possession.

Do tego, jeżeli nie wydoisz z maną nawet przy tym - EP kamienie i EP accesory + EP jedzenie i oczywiście picie do regenu (raz na 2 minuty ale zawsze to coś)

Jak przeczytałem, że Circle of Healing to gówno to prawie się przewróciłem.

ON CI ZWIĘKSZA % HEALA!!!!

100% uptime, zawsze jak schodzi Ci cooldown rzucasz kolejnego. To różnica 100-200w wartości heala + HoT

ALE NIECH ZGADNĘ, NIE CHCIAŁO CI SIĘ KOMBINOWAĆ Z BUILDEM I POMYŚLEĆ 2 MINUTY JAK DOBRZE POŁĄCZYĆ DWIE KLASY.

lepiej trochę popłakać.

Pomyłka, heale mam 570-630 na 17lvl

LoL - faktycznie pada

Fajnie też umieć odróżniać gatunki. Znać różnice między mmo a moba, czy mmo a co-op. :)

Do kogo ty to piszesz? Grałem w TERĘ, C9 i Dragon Nesta gdzie walka była bardziej dynamiczna a healer miał większe możliwości mobilne bo healując byłem cały czas w ruchu. System RaiderZ jest wręcz dla starych dziadków, żeby healować trzeba stanąć, wycastować heala, namierzyć i rzucić. Nie można obrócić przy tym kamerą jeśli ktoś wybiegnie poza nasz obszar widzenia. Po prostu dno.RaiderZ jest pay to win i nie dotyczy to tylko healera. Koniec tematu.

No tak to widać jaki jesteś dobrym gracz trochę cie ktoś argumentami miażdży to lepiej wrócić do pierwszego argumentu który się i tak nie potwierdził i napisać go ponownie weź nie zaczynaj głupich tematów i argumentów których nie potrafisz sensownie poprzeć :P bo każdy kto gra dłużej healer w raiderz pisze ci ze o głupotach prawisz Bo to ze nie umiesz grac healer to już twój problem to sobie zrób inna klasę a nie stękaj...bo zawsze jak zauważyłem to jest tak ze jak ktoś nie potrafi grac to pisze ze gra jest p2w albo inne gówno...

RaiderZ będzie P2W prędzej czy później biorąc pod uwage wydawców. PWE do IS ładuje wykokszone EQ.

no to jak się wykokszony ekwipunek pojawi w is to wtedy przyznam ze jest P2W ale na razie on taki nie jest :]

Człowieku po co ten płacz? Grasz postacią pod party i chcesz bić mobki? Enchant nie wychodzi? Ojej to już twój problem. Ja nadal pozostaje przy twierdzeniu ,że RaiderZ P2W nie jest. Poza tym jeden z twórców sam powiedział ,że nie chcą by gra się taka stała. A IS bardzo ubogi. Raptem kamyczki pod enchant i stroje. Nie widzę jakoś w tym nic z P2W. Ba jakby dawali za kasa bonusy pod PvP to ok ale jak na razie da się grać.

jaki z ciebie jest naab! ja na 28 mam clera z stafen +3 (spalil mi sie z +5) bije w cloth +0 i nie mam problemow z 3 mobami na raz mam bizuterie pod p defa i javele pod str

na alpha heal na 26 lvl byl za 300 a na demo pierwotnie byl po 240! bo to gra action! masz unikac a nie stac jak pipa czekajac na FULL HP heala

naucz sie garc albo idz grac w Point N Click tam nie ma unikow a cler leczy za tysiace HP

za 10 min wrzuce filmik pokaze ci nawet

masz

Pay to win? Tylko dlatego że mobki są mocne? Sic, ja wiem że jak widziałem tylko początek Mt. Eda to mało, ale cała zabawa polega na tym by używać skilli z głową. U Defendera polega to na użyciu skilla (albo combo), który wytrąci wroga z równowagi, wrzucenie jednego-dwóch normalnych ataków i kolejnego stuna/skilla. I tak w kółko. Jeśli takiego locka nie da się założyć (na przykład drzewce, które spotykamy od w lokacji startowej), to musimy skorzystać z takich tajemniczych rzeczy jak dodge i block. To JEST możliwe...

Zgodzę się tylko co do mano-żerności healerów, słyszałem już głosy o tym jak szybko wypompowują się z many (nie jako narzekanie, tylko jako komentarz podczas gry). No ale to z P2W nie ma NIC wspólnego. Jeśli ciężko ci z leczeniem party, to po prostu je zmień - goście najwidoczniej nie potrafią uczyć się na błędach i unikać ataków (bardzo widoczne przy bossach na Catacombs, zwłaszcza tamtym dashującym - jak ktoś nie ma mózgu, to da mu się bić raz za razem dając healerowi więcej roboty... A wtedy nie wyrobi.

na mane sa sposoby... mana crystal sorca albo jedzenie na regen many albo skille clera

Ja nie wiem, jak gra jest za łatwa to w nią nie gracie, a jak trudna to gracie ale płaczecie. Itemy z IS można kupić na aukcji, a jak ktoś trochę pofarmi to se kupi.

Na potwierdzenie moich słów. Nie wiem jak na 32 masz heal 500-600

Oto mój na 17lvlu

nie widze odzewu ze strony OPa;pp ciekaweeeee

Właśnie skończyłem zbroję na 29lv defendera (plate) i tak

- Tak mobki biją ale od czegoś mam tarczę i masę stunów? Tak samo jak mag i berek ale oni mają większy dmg

- Bossy mają skille a tarcza skilli nie blokuje i trzeba uniki też robić a nie stać i czekać na combo które zabija

- mam 4700hp bez biżuterii bo dopiero ją robię (tak wszędzie sobie dałem kamyczki do hp) :D

- bicie 10 mobów naraz to nie jest problem, lurujesz > Dash > tarcza > Stun > combo > odrzucenie > tarcza > stun > itd...

EDIT :

Aj bo zapomniałem!

Na wszystko jest taktyka lecz jeżeli nie dajesz rady to znaczy, że pchasz się na armię stworów bez robienia uników i bloków...

Dziwne bo mam seta na lv32, level 35, skille dobrze zrobione, i nie mam problemu z leczeniem, a set mam tylko na +5.

pozatym w tej grze trzeba unikac ataki klerykiem a nie jak pewnie autor tematu idzie je trzaskac z staffem