RaiderZ jest Pay to win

Yakuza grałeś na becie to chyba wiedziałeś "co nieco o grze" Kwiatki tylko zbierałeś ? Wybrałeś clera licząc ze bedziesz nieśmiertelny a tu nagle okazuje się że trzeba się sprężyć i ludzi pohealować lub siebie samego. Imo można dojść do sprzetu + enchanty bez dotowania ani złotówki. Zarabiam dziennie koło 200-300 g na samej farmie. Wystarczy troche zainwestować czasu i przejrzeć AH co najbardziej jest chodliwe. Co do zerka jest to najsłabsza klasa w pve i pvp ( sam nią gram mam 35 lvl i nie zamierzam rerolnąć bo podoba mi się ) Słaba mobilność w pvp , damage duży ale skille za wolne, mały def psy i mag. Klasa bardzo uzależniona od sprzętu.Granie na wyższych lvl wymaga gry w teamie (2-3 osobowym imo) a wtedy jest easy mode. Biegasz sam dlatego jęczysz. Co do Item malla zgadzam się PW miał zawsze wyjebany IS . Ale uwierz mi bez dotowania jesteś w stanie dojśćdo tego samego co koleś który dotuje . Peace.

hahahahahhahhaha Ten temat jest bez sensu !!!!!!!!!!

Po 1 - Mam 33 lvl Cleric FULL HEALER/FULL MATT i jakos mi sie bardzo miło i w miarę łatwo gra :) MT. Eda to dosyć trudna mapa jeżeli się tam dopiero co wejdzie .. harpie zadawaly mi obrazenia po 600 + to prawda.. pomęczyłem sie chwile i w makot Village juz hity bylo po ok 200 ..

EQ ? Cloth Armor + 3

Staff + 3

i jakoś to +6 jest mi niepotrzebne .. :P

Niewiem o co wam chodzi , poprostu narzekacie na to, że trzeba się chwile pomęczyć w tej grze a nie tak jak to było pewnie w waszych ostatnich grach ktore widocznie byly banalne .. Tutaj dodaje to realności i poziomu trudności troszkę wyzszym , ale nie widze powodu zeby odrazu hejtowac gre , i od dawna nie widzialem gry f2p z tak nieznacznym nastawieniem na p2w bo to jakieś nieporozumienie teraz wynikło ! oO +7,8,9 tak wiele Ci nic nie da , nieznacznie zwiekszy parametry broni/zbroi no chyba ze chcesz mieć koxiarski świecący naelektryzowany , palącą się bron to prosze , inwestuj ! :P

Ale nie robcie odrazu zlej opini grze przez takie smieszne hejtowanie...

Gra jest naprawde porzadna , ciekawa , troche zbugowana ( co zostanie naprawione przez czas OBT ) :)

Nie podoba Ci sie to ze jest trudniej ? nie graj - proste ! ;)

yhym nie zgodzę sie tu z tym ze jest to pay to win oO ja jakoś nie padam na Hity a o kamyczki nie jest trudno przecież GOLD w tej grze jest tak łatwo zdobyć i kupić sobie w AH kamyczki z is ze każdy może biegać z eq+++++++++++++

a jak sie nie potrafi robić uników to tylko i wyłącznie wasz problem ja gram sorcerem i jakoś nie padam na 2 hity solo robię fleefoota(hell) na 35lvl a biegam w cloth +3 i ze staffem :P

Gra się dość fajnie : ) Tylko jak dla mnie brakuje tutaj archera i rogala...opcji dual wieldingu. I może trochę większej dynamiki bo zbyt łatwo jest uniknąć atak.

Na początku gra wydawała się przystępna, każda klasa dawała sobie radę bez problemu na wszystkim.Dokładnie po 25lvlu (mam 32) wyszło na jaw, że to kolejny produkt pay to win (płać w item shopie żeby być koksem).Gram 100% healerem i okazuje się, że bez sprzętu wyenchantowanego przynajmniej na +6 możemy pomarzyć o jakiejkolwiek grze solo jak i party.Solo moby już od 20 lvla na mapie Mt. Eda zaczynają zadawac nam ogromne obrażenia nawet jeśli mamy na sobie świeżo zkrafconą najlepszą zbroję.W party widać to dopiero od 23-25 poziomu kiedy to mimo buildu 100% healer full magic attack nasz heal jest tak słaby, że ludzie padają.Być może jest to też ich wina, że nie mają topowego sprzętu na dany level, albo być może problemu który właśnie omawiam - brak wenchantowanego na minimum +6 sprzętu.Ale tak czy inaczej coś jest nie tak, skoro moje maksymalne możliwości pozwalają na heal w wysokości 500-600 podczas gdy ja sam jak i moje party obrywa po 600-700.Wątpię żeby gra była zaprojektowana na 2 healerów bo party jest zaledwie 5 osobowe.Podobny problem jak healera dotyka tanka i sorca.Pierwszy (defender) zadaje 0 obrażeń i przy okazji wcale nie jest taki twardy, bez porządnej inwestycji w enchant każdy boss przebije nam blokadę tarczą.Drugi (sorcerer) zadaje dobre obrażenia ale równie dobre otrzymuje, dochodzi do takich momentów, że potrafi paść na 4 hity od moba a od bossa na 2.Wychodzi na to że jedyną postacią, która pogra bez problemów jest Berserker. Tylko on jest na tyle zbalansowany by dać sobie radę na zwykłych mobachMusze przyznać, że sprytnie developerzy ukryli swój niecny plan wyłudzenia kasy z graczy. Do tej pory nie spotykałem w grach aż tak istotnego faktu posiadania sprzętu wyenchantowanego na maxa, żeby cokolwiek zrobić. Ale sam zauważyłem w innych podobnych grach typu non-target, że sprzęt odgrywa tam BARDZO dużą rolę. Umiejętność celowania i uników to sprawa drugiego planu, nawet bardzo odległego gdyż koleś w sprzęcie +++ bity przez 3 osoby bez sprzętu z "plusikami" może stać w miejscu przez dobre 5 minut zanim cokolwiek odczuje.Teraz kwestia dla niedowiarków:Wiadomo, że na +6 wyenchantujecie spokojnie i w miarę bezpiecznie gdyż do tego stopnia broń i zbroja nie ulega zniszczeniu. Natomiast powyżej jest ogromna szansa na to, że sprzęt zniknie raz na zawsze. Warto dodać, że późniejsze bronie nie składa się już tak łatwo jak teraz, trzeba farmić po 40-70 materiałów danego typu. Wracając do plusowania, żeby być koksem trzeba kupić "zabezpieczenia" i podnoszenie szczęścia z item shopu. Powiecie, że to kupię od graczy za golda. Oczywiście możecie ale nie będzie to kilka kamyczków a setki wiec po pierwsze gracze płacący muszą wam taką liczbę odstąpić, a po drugie musicie mieć tyle golda.Reasumując, zastanówcie się dobrze kim chcecie grać, bo na endgame okaże się, że nie dostaniecie party nawet jako healer bo za słabo healujecie w sprzęcie TYLKO +6, musi być +10 albo spadówa lub męcz się z innymi.

też gram clerykiem 35 lvl nie miałem żadnego problemu w q ani w instancjach -_- set zmieniałem 4 razy 12 lvl ,18 ,22, 33, obecne zbieram 35 -_- nic nie pulsowałem wiec o czym ty tu piszesz ====

dodam że wszystkie epick + chimera ( b0ss) 35 lvl trzymam bez problemu dziękuje skoczcie płakać

p.S kamyki z is są na ah za parę gp obecnie mam 100 -_-

checie fillmik z epic mona ? oraz moje ew?

Na początku gra wydawała się przystępna, każda klasa dawała sobie radę bez problemu na wszystkim.

Dokładnie po 25lvlu (mam 32) wyszło na jaw, że to kolejny produkt pay to win (płać w item shopie żeby być koksem).

Gram 100% healerem i okazuje się, że bez sprzętu wyenchantowanego przynajmniej na +6 możemy pomarzyć o jakiejkolwiek grze solo jak i party.

Solo moby już od 20 lvla na mapie Mt. Eda zaczynają zadawac nam ogromne obrażenia nawet jeśli mamy na sobie świeżo zkrafconą najlepszą zbroję.

W party widać to dopiero od 23-25 poziomu kiedy to mimo buildu 100% healer full magic attack nasz heal jest tak słaby, że ludzie padają.

Być może jest to też ich wina, że nie mają topowego sprzętu na dany level, albo być może problemu który właśnie omawiam - brak wenchantowanego na minimum +6 sprzętu.

Ale tak czy inaczej coś jest nie tak, skoro moje maksymalne możliwości pozwalają na heal w wysokości 500-600 podczas gdy ja sam jak i moje party obrywa po 600-700.

Wątpię żeby gra była zaprojektowana na 2 healerów bo party jest zaledwie 5 osobowe.

Podobny problem jak healera dotyka tanka i sorca.

Pierwszy (defender) zadaje 0 obrażeń i przy okazji wcale nie jest taki twardy, bez porządnej inwestycji w enchant każdy boss przebije nam blokadę tarczą.

Drugi (sorcerer) zadaje dobre obrażenia ale równie dobre otrzymuje, dochodzi do takich momentów, że potrafi paść na 4 hity od moba a od bossa na 2.

Wychodzi na to że jedyną postacią, która pogra bez problemów jest Berserker. Tylko on jest na tyle zbalansowany by dać sobie radę na zwykłych mobach

Musze przyznać, że sprytnie developerzy ukryli swój niecny plan wyłudzenia kasy z graczy. Do tej pory nie spotykałem w grach aż tak istotnego faktu posiadania sprzętu wyenchantowanego na maxa, żeby cokolwiek zrobić. Ale sam zauważyłem w innych podobnych grach typu non-target, że sprzęt odgrywa tam BARDZO dużą rolę. Umiejętność celowania i uników to sprawa drugiego planu, nawet bardzo odległego gdyż koleś w sprzęcie +++ bity przez 3 osoby bez sprzętu z "plusikami" może stać w miejscu przez dobre 5 minut zanim cokolwiek odczuje.

Teraz kwestia dla niedowiarków:

Wiadomo, że na +6 wyenchantujecie spokojnie i w miarę bezpiecznie gdyż do tego stopnia broń i zbroja nie ulega zniszczeniu. Natomiast powyżej jest ogromna szansa na to, że sprzęt zniknie raz na zawsze. Warto dodać, że późniejsze bronie nie składa się już tak łatwo jak teraz, trzeba farmić po 40-70 materiałów danego typu. Wracając do plusowania, żeby być koksem trzeba kupić "zabezpieczenia" i podnoszenie szczęścia z item shopu. Powiecie, że to kupię od graczy za golda. Oczywiście możecie ale nie będzie to kilka kamyczków a setki wiec po pierwsze gracze płacący muszą wam taką liczbę odstąpić, a po drugie musicie mieć tyle golda.

Reasumując, zastanówcie się dobrze kim chcecie grać, bo na endgame okaże się, że nie dostaniecie party nawet jako healer bo za słabo healujecie w sprzęcie TYLKO +6, musi być +10 albo spadówa lub męcz się z innymi.