Moze wprowadzic zamiast lubie to jakies pkty + bez minusow z wiadomych przyczyn ktos dostanie 100 bo go nie lubia. NA wielu forach cos takeigo funkcjonuje i wraz z iloscia + za pomoc dobra podpowiedz zyskuje sie range coraz wyzsza.
Rangi za plusy?
Super, ale w jakim to celu?
Coś to zmieni?
Mamy takich użytkowników na forum co dają lajka jednej osobie za każdy post żeby tylko znalazła się w top 5.
Osobiście bym usunął te całe plusy a'la polubienia jak na fb, bo ja nie widzę w tym kompletnego sensu, jeżeli chodzi o forum.
Coś to zmieni?Mamy takich użytkowników na forum co dają lajka jednej osobie za każdy post żeby tylko znalazła się w top 5.
Nie wypominaj mi, co? XD Raz mi się tak dało, bo foszki wtedy strzelałem, ale ju mi przeszło
Ale o co chodzi? Są określone rangi, które zdobywa się w określonych sytuacjach. Wszystko ładnie, prosto i przejrzyście. Po co jakieś zabawy z plusami? Tylko niepotrzebny bałagan.
Odzielna ranga - obecny system przyznawania rang jest dosc dziwny wedlug mnie Nie ma okreslonej ilosci postow godzin spedzonych na forum by cokolwiek zmienic
Ogolnie jest to loteria .
Z tym że, tutaj rodzi się pytanie, czy ranga na forum jest tobie ( innym) tak bardzo potrzeba żeby tworzyć jakieś systemy przyznawania rang? kto dostał ten dostał. Moim zdaniem nic w życiu osób z "fajniejszą" rangą się nie zmieniło ; o
Nikomu nie przeszkadza to, że rangi są przyznawane tak jak napisałeś losowo bo nikt nie ma tu ciśnienia na rangi. I bardzo dobrze bo obrazuje to, że ludzie na forum są jednak w miarę ogarnięci.
Chyba, że ty chcesz rangę po to, żeby się np. koledze pochwalić to spoko... xd
Widze wiekszosc z was nie ma pojecia o rozwoju FORUM Wiec temat mozna zamknac . Jak posiedzicie troche W internecie wiecej lat i zmadrzejecie wtedy bedziecie rozumiec o co mi chodzilo . TEmat do zamkniecia bo tutaj ow dyskusja nie ma sensu. W przeciwienstwie do was moi znajomi nie siedza na forach tego typu wiec nie amm sie czym chwalic
Zauwazylem , ze obecnie na forum panuje moda na - jeden powie nie reszta zaczyna hate .
A no racja. Tutaj nikt nie ma pojęcia o rozwoju forum. Więc może uświadomisz wszystkich w jaki sposób wprowadzenie rang na forum może pomóc w jego rozwoju ?
Nie musisz się zrażać. Po prostu powiedz/wyjaśnij o co dokładnie Ci chodzi. Czy te rangi za plusy to gwoli 'Promienisty Człek' itp?
Nie no, popisałeś się. Kocham takich ludzi "nie będę z wami dyskutował, bo mnie nie zrozumiecie, jesteście na to zbyt głupi". I nie wmawiaj, że jest inaczej, bo przed chwilką sam to pokazałeś. Nie odbieraj teraz mojej wypowiedzi jako atak, bo nie to miałem na celu. Ale zamiast takich zabiegów po prostu sprostuj wypowiedź tak, aby inni zrozumieli. Rangi typu "przyjaciel" czy "stały bywalec" są przyznawane za określone zasługi (?). Było to już wałkowane wiele razy. Natomiast za te "lajki" (akurat to można zmienić, bo kojarzy się okropnie) są inne tytuły, np. wymieniony przez Salka promienisty człek.
Może ktoś nie ma życia i potrzebuje rangę by coś osiągnąć w życiu ?
Myślę że chodziło mu o urozmaicenie jakoś forum poprzez dodanie oddzielnej rangi tego typu. Nie musicie od razu zrównywać jego pomysłu z ziemią, chociaż wiem że to uwielbiacie .
Nie chodzi o rownanie z ziemia, zwyczajnie pomysl jest glupi( oczywiscie to moje zdanie, ale czy musze to dopisywac za kazdym razem?)
Bo co to za roznica, kiedy czlowiek ma jakis napis obok nicku: "mistrzunio", a za 2 miesiace, bo dostal 20 lajkow, ten napis zmienia sie na " super mistrzunio" ?
Nie jestem zwolennikiem takich bajerow, bo rozwoj forum rozumiem inaczej. Dla mnie rozwoj, to inne tresci, dyskusja na wyzsyzm poziomie i wieksze poszanowanie uzytkownikow. A pusty napis, ktory nic nie znaczy? To tylko bajer, dodatek. Autor juz sie obrazil, wiec chyba nie dowiemy sie, o co dkladnie mu chodzilo.
Ja rozumiem pomysł
Taki element RPG na forum o grach z ta tematyką. Pamiętam że gdzieś to widziałem i było nawet ciekawe hm... aaa w zasadzie wszędzie to jest ale za posty. Ludzie dostają awans z momentem osiagnięcia jakiegoś pułapu np
Junior user
Veteran user
itp
Tu można by zrobić z 10 nazw w tytułach gdzie automatycznie by się zmieniały wraz z "poziomem"
W koncu jakies ogarniete osoby widze sie wypowiedzialy I wiedza o co chodzi ....reszta - za ciezko by pomyslec:) Urozmaicenie forum o to chodzi
By osoby mialy jakis cel i udzielaly sie- bo wiekszosc nie ma pojecia o mmo co najwyzej o 2-3 i na tym konczy sie ich "wiedza i ogar w mmo:"
PS.
DiamondFoxx@ Powiedz mi cos o moim zyciu ?? skoro tak dobrze je znasz wnioskuje , ze musialas dowartosciowasc swoje ego z braku czegos?
Widzę jedną wadę, ludzie zaraz zaczną wypisywać coś bez większego polotu, żeby "nabić" sobie rangę.
Widzę jedną wadę, ludzie zaraz zaczną wypisywać coś bez większego polotu, żeby "nabić" sobie rangę.
za byle co nikt nie da im ++++++++ a o to tu sie rozchodzi nie za ilosc tylko za jakos i pomoc. NIe kazdy da + wiec nie bedzie to takie latwe:)
Magar dobrze napisal - beda do oddzielne rangi nie wplywajace na rangi nadawane przez adminow.