Rap

http://www.youtube.com/user/UlicznyStylRecords

https://www.facebook.com/ulicznystylrecords

http://www.ulicznystyl.eu

Uliczny Styl to organizacja/wytwórnia z Lublina promująca dobry uliczny RAP. W razie jakich kolwiek pytań proszę pisać na email: ulicznystyl1@gmail.com lub GG:43195084 !

Uliczny Styl promuje na swoim kanale artystów z każdego gatunku muzycznego. Jesteś chętny do współpracy, znasz swoją wartość i masz się czym pochwalić? Pisz do nas!

Mix/Master: 10zł za jeden wokal [ za większą ilość zniżki]

Bity: w zależności od producenta

WBIJAĆ :) Z góry dzięki za lajki i suby :)

Ćwicz, ćwicz, bo na razie strasznie z bitu wypadasz :)

Szczerze mówiąc nie zbytnio ci to idzie :f ( nie chce Cię zniechęcać ). Tekst jest nawet w porządku muzyka też ale jak śpiewasz to często masz takie jakby pauzy, co powoduje że piosenka traci rytm.

Hmmmmmm , może ci to nie idzie najlepiej , ale też nie najgorzej.Masz teksty dobre , ale gdzie niegdzie się nie rymują.

Moim zdaniem mruczysz, ale to tylko moje zadanie. (:

Ps. Właśnie wróciłem z koncertu Tabasko. ;p

Tak średniawo, ćwicz flow. ;) Może spróbuj wolniej rymować? Powinno pomóc, gdzieś czytałem, żeby nie wypadać z bitu, to należy robić chyba 4 sylaby na wers.(nie jestem pewien, czy na 100% 4, poszukaj na necie, jeśli Cię to zainteresowało) Pozdro ;)

http://www.youtube.com/user/freakofficialrap

Są wulgaryzmy jest, życiowo, politycznie, i z powerem ;) w ulubionych filmach jeżeli macie do nich dostęp znajdziecie parę innych kawałków ;) jeżeli możecie to zapraszam do subowania ;DD

Dykcja+Temat+Tekst=przepis na sukces.

PS. nie jest źle, ale najlepiej też nie. Ćwicz, ćwicz, a sukces osiągniesz. ;)

ja radzę Ci bit wolniejszy dać, zwolnić a będzie git.

Dla mnie spoko, ale jak dla mnie za bardzo "mruczysz". Brakuje mi "wiodącego głosu", jak w niektórych kawałkach. Na przykład:

W tych kawałkach wszystko słychać wyraźnie, zaś u ciebie momentami nie da się zrozumieć, co mówisz.

Ale i tak fajnie, że próbujesz coś tworzyć, i tak szacun, że w ogóle napisałeś tekst, bo nie znam wielu ludzi, którym by się chciało ruszyć d*pę i stworzyć podkład muzyczny oraz tekst ;) trzymaj tak dalej, i czekam na kolejne kawałki.

Dzięki za oceny, spróbuje coś zrobić żebym nie mruczał. Może to wina tego że nie mam jeszcze mikrofonu zakupionego. Co do podkładów to nie są one moje. Pozdrawiam

Wszyscy mówicie, że mruczy itp. On nagrywa na domowym sprzęcie ludzie to nie studio i nie wyłapuje mu wszystkich niepotrzebnych głosek, nie jest wyciszone pomieszczenie. Zakup se dobry mikro, około 900 zł ale od razu inaczej, mój koleszka też nawija to wiem co nieco heh. ;d Będziesz miał sprzęt to za rok będzie git!

bożż, skąd niby możesz wiedzieć, że za rok będzie git ? ogólnie nie rozumiem ludzi, którzy za wszelką cenę chcą od razu pokazać co potrafią... nagrywasz? to dobrze, spoko, ale ponagrywaj sam dla siebie lub dla garstki zaufanych i znających się na tym ludzi a nie puszczaj od razu wszystkiego w eter, bo spotka się to z ostrą krytyką. Szkoda mi się robi takich ludzi, sezonowców co to jak coś jest w modzie to się za to biorą ; )

propo majka, to nie musi być za 900zł ! nie ma sensu wydawać takiej kasy na samym początku bo zajawka może równie dobrze zniknąć, co w ogóle moim zdaniem mija się z celem skoro za 400-500zł możesz mieć w miarę dobrego majka pojemnościowego, sądzę, że przedmówca nie ma zielonego pojęcia o tym co mówi co mnie bardzo śmieszy ; ) i jestem pewny, że dla Ciebie na początek wystarczy zwykły mikrofon dynamiczny Shure'a, którego cena oscyluje w granicach 100-200zł a nie koło 1 klocka.

a teraz do kawałka, jak już powiedział krju, wypadasz z bitu, dla mnie to w ogóle nie wczuwasz się w bit, powinieneś z Nim płynąć na track'u, wydaję mi się, czy master w 1 i 2 zwrotce robiony przed dwóch innych typów? wokale się różnią lekko, ale mniejsza.

nie wiem skąd beat wziąłeś, bardzo udany i propsuje jeśli to ktoś z Twoich ludzi go zrobił ; )

e: panie ciasteczkowy potwór, dziwna sprawa, że koncert tabasko skończył się o 22, coś pan kręci : )

Bit jest z shadowville.com. Poznać można po wstępie. Bardzo dobra stronka dla początkujących. Jak wcześniej, wypadasz z bitu i często wersy są za długie. Spróbuj zdania rozkładać na dwa wersy. Tak jest najlepiej.

Wypadało by zmienić ton, wyrazistość glosu, pewność w głosie i byłoby, jak to raperzy mówią (chyba), cool! :)

bożż, skąd niby możesz wiedzieć, że za rok będzie git ? ogólnie nie rozumiem ludzi, którzy za wszelką cenę chcą od razu pokazać co potrafią... nagrywasz? to dobrze, spoko, ale ponagrywaj sam dla siebie lub dla garstki zaufanych i znających się na tym ludzi a nie puszczaj od razu wszystkiego w eter, bo spotka się to z ostrą krytyką. Szkoda mi się robi takich ludzi, sezonowców co to jak coś jest w modzie to się za to biorą ; )propo majka, to nie musi być za 900zł ! nie ma sensu wydawać takiej kasy na samym początku bo zajawka może równie dobrze zniknąć, co w ogóle moim zdaniem mija się z celem skoro za 400-500zł możesz mieć w miarę dobrego majka pojemnościowego, sądzę, że przedmówca nie ma zielonego pojęcia o tym co mówi co mnie bardzo śmieszy ; ) i jestem pewny, że dla Ciebie na początek wystarczy zwykły mikrofon dynamiczny Shure'a, którego cena oscyluje w granicach 100-200zł a nie koło 1 klocka.a teraz do kawałka, jak już powiedział krju, wypadasz z bitu, dla mnie to w ogóle nie wczuwasz się w bit, powinieneś z Nim płynąć na track'u, wydaję mi się, czy master w 1 i 2 zwrotce robiony przed dwóch innych typów? wokale się różnią lekko, ale mniejsza. nie wiem skąd beat wziąłeś, bardzo udany i propsuje jeśli to ktoś z Twoich ludzi go zrobił ; )e: panie ciasteczkowy potwór, dziwna sprawa, że koncert tabasko skończył się o 22, coś pan kręci : )

Ogólnie to właśnie po to wstawiam żeby mi ludzie mówili co robie źle. Beaty nie są moje są ściągane :)

Ogólnie to właśnie po to wstawiam żeby mi ludzie mówili co robie źle. Beaty nie są moje są ściągane

to nie była uwaga do Ciebie, mówiłem ogólnie, także chill ; ) tak czy siak, lepiej jest nagrywać w ukryciu by potem wejść na scenę mocno i stanowczo zaznacząjąc swoje miejsce na rap scenie ; ) oczywiście nie mówię o mainstream'ie ; )

Gosciu wyrazniej mow , + WYTNIJ TO WDYCHANIE powietrza) bo to tak wqrwia , ze nie da sie opisac... i bedzie w miare dobrze + jakies latwiejsze bity + rob cos z podziwe szybkiego dobrego a nie jak 80% pseudo raperow jakies wypociny goorzkie zale.

To jest rap a nie koledy na Boze Narodzenie;] Szajka UT! 2 zwrotka rozpierdal.a glowe!

Po pierwsze - wokal w ch*j za głośno, popracuj nad masteringiem i lekkimi efektami na wokal, które dodadzą mu bardziej profesjonalnego brzmienia. O tekście nie będę nic pisać, bo wysiadłem po 20 sekundach.

http://www.studiomastering.net/mastering.html powinno w miarę pomóc.

Magikiem to nie będzies

Magikiem to nie będzies

a no pewnie nie :P