Rap

słuchać FIRMY to wstyd sie wogóle przyznawać szczerze mówiąc ;p;p Nawijanie ciągle JP to już sie przejadło, ale każdy orze jak może. Btw. link zedytowałem.

http://www.youtube.com/user/mrzlrap

Suby mile widziane :D

I coś takiego mi się podoba :)

przesłuchać :D I komentować co jest źle, bo dobrych stron raczej brak :P
Zgadzam się z Kuboxem, Eldo również reprezentuje wysoki poziom.Co do szopki, dotyczy ona wąskiego grona raperów, próbujących wybić się na "sensacjach". Wszystkie te dissy, objazdy iinne sytuacje służą wzbudzeniu zainteresowania.
No to pocisnąłeś, samobój, przypomnij sobie kto między innymi dissował z Peją, i to nie 1 czy 2 odpowiedzi. (:
No to pocisnąłeś, samobój, przypomnij sobie kto między innymi dissował z Peją, i to nie 1 czy 2 odpowiedzi. (:

Nie on indywidualnie, tylko cały Parias. Chociaż uważam, że to nie było konieczne, to o ile dobrze pamiętam, to była odpowiedź na Peja vs HipHop, więc można ująć, że to było w obronie polskiego hh.

Oceniać :)

btw. szukam paru nawijaczy do tracka, jak jest ktoś chętny to pisać GG:43195084

ale psujesz dobre bity, odłóż majka, tak Ci ocenię ten 'track' : )

a kuboxik ma rację : )

ale psujesz dobre bity, odłóż majka, tak Ci ocenię ten 'track' : )a kuboxik ma rację : )

Może i psuje, ale inaczej się nie naucze.

jakbyś się uczył to nie miałbyś przegrane pół tysiąca godzin w CoD'a - taka malutka sugestyja ; )

pro po tego, że się uczysz? spoko, tylko po co wrzucasz to od razu w eter? w szczególności, że to co pokazujesz nie powinno mieć prawa istnienia. Rap scena schodzi na psy, podziemie nawet się zjebao i to przede wszystkim przez takich ludzi, którzy wrzucają wszystko od razu zamiast do szuflady dla paru bliskich i trenować skillsy. Rób jak uważasz ale szacunku za takie coś nie dostaniesz - jedynie sam możesz się pojarać, że Twoje kawalinki krążą gdzieś w internecie. pissssjoł

SPRAWDZAĆ :)

ehhhh

daj sobie spokoj gosciu bo ci naprawde nie idzie...

średnio ale te nowe na pewno lepsze od starych i sklepiaj lepiej ten tekst

daj sobie spokoj gosciu bo ci naprawde nie idzie...

Specjalnie dla Ciebie NIE dam sobie spokoju ;)

@Salek

pro po tego, że się uczysz? spoko, tylko po co wrzucasz to od razu w eter? w szczególności, że to co pokazujesz nie powinno mieć prawa istnienia. Rap scena schodzi na psy, podziemie nawet się zjebao i to przede wszystkim przez takich ludzi, którzy wrzucają wszystko od razu zamiast do szuflady dla paru bliskich i trenować skillsy. Rób jak uważasz ale szacunku za takie coś nie dostaniesz - jedynie sam możesz się pojarać, że Twoje kawalinki krążą gdzieś w internecie. pissssjoł

Czasy się zmieniają, teraz ludzie wstawiają na yt i czekają na oceny. Do szuflady nie widze sensu, bo ja sam to sobie moge wmawiać że jest uber zajebi*** i znajomi by mówili tak samo, a ludzie neutralni przynajmniej powiedzą że jest do d*py tak jak ty na przykład. Jeszcze jak byś dodawał co jest źle, bo to że słaba jakość to wiem bo majk od słuchawek jeszcze przed tydzień, ale zawsze mógłbyś dodać nad czym popracować, a nie tylko wszyscy mówią zostaw to bo kaleczysz. To tyle chciałem dodać ;) Aaa i jak minusujecie to tak samo napiszcie w komeńcie co jest źle chociaż :)

"Dżizas Christ" >.<

@nex - Chcesz konstruktywnej krytyki to ją dostaniesz. Moim zdaniem słabe flow, głos także nie należy do radiowych, miałeś już mutacje ? Teksty są o niczym, sry ale słuchając tego nie poczułem żadnego przesłania. To że podpinasz się pod jakiś znany bit nie zagwarantuje Ci sukcesu. Jako stary wyjadacz tego gatunku proponuję Ci najpierw popisać coś na kartce, długo i długo. Dopiero później brać się za majka, bo to co pokazałeś nie nazwałbym nawet freestyle'm. To tak z grubsza, jeśli chcesz bardziej szczegółowo pogadać o Twoich "wytworach", zapraszam na pm lub jakiegoś TSa. :)

@nex - Chcesz konstruktywnej krytyki to ją dostaniesz. Moim zdaniem słabe flow, głos także nie należy do radiowych, miałeś już mutacje ? Teksty są o niczym, sry ale słuchając tego nie poczułem żadnego przesłania. To że podpinasz się pod jakiś znany bit nie zagwarantuje Ci sukcesu. Jako stary wyjadacz tego gatunku proponuję Ci najpierw popisać coś na kartce, długo i długo. Dopiero później brać się za majka, bo to co pokazałeś nie nazwałbym nawet freestyle'm. To tak z grubsza, jeśli chcesz bardziej szczegółowo pogadać o Twoich "wytworach", zapraszam na pm lub jakiegoś TSa.

Nie no nad flow cigle pracuje, a głos juz dawno po mutacji :P A i dzięki za krytyke , kiedyś wkońcu może coś napisze że poczujesz to przesłanie :D

Głos ma małe znaczenie, na prawdę - o ile nie brzmi jak dziewczynka w wieku 3 lat. Spójrzcie nie PIH'a? Przecież na dobrą sprawę jego głos jest tragiczny (ja akurat lubię) ale taka jest prawda.

Jako słuchacz powiem Ci tak: jak rapujesz to wkładaj w to serce, nie słychać tego - to brzmi tak jakbyś podszedł do majka nawinął i poszedł. Nagrywasz na jedno podejście? bo tak właśnie to wygląda z perspektywy słuchacza. Dalej, pisz, pisz, pisz i jeszcze raz pisz - nie skupiaj się na rymach (bo wydaję mi się, że czasem na siłę się starasz) po co? Rapowe kawałki wcale nie potrzebują rymów. Nie wierzysz? Oto dowód. Po za tym czasami słuchając Twojego kawałka gdzieniegdzie odniosłem wrażenie, że można tekst napisać dużo lepiej dlatego, że nie użyłeś odpowiedniego słowa. Jak napiszesz tekst to popatrz na niego, nie wiem jak koty piszą teksty i pewnie nigdy się nie dowiem, wiem z własnego doświadczenia, że sprawdzałem teksty po kilka razy - i uwierz, że jak je przeczytasz to za którymś razem dojdziesz do wniosku 'k***a jakie to jest słabe' - i kartka w koszu. Tysiące zapisanych kartek, setki zeszytów, klucz do 'sukcesu'.

Kę - reprezentant mojego miasta, dla mnie zdecydowana czołówka sceny - który nagrywa jak mu się chcę. Jeden z Asów Aptaun Support ; )

[media=]http://www.youtube.com/watch?v=1z6ZZ1Dzex0

Mastering jest taki sobie w sumie, bitowo stoi to ogólnie na wysokim poziomie, nie wiem czy to kradzione - jeśli nie to masz dobrego beatmaker'a podziękuj mu za jego trud i włóż w to serce. Flow jak flow, nad tym się pracuje od zero mistrzem nie będziesz. Pokorę masz co jest zdecydowanie na plus bo nie spinasz się do Nas za krytykę, która za grosz konstruktywna nie była - szczerze mówiąc chciałem Cię sprowokować, teraz widzę, że nie mam do czynienia z dzieckiem, przynajmniej takie wrażenie odnoszę. Powodzenia.

Nie chce mi się słuchać i czytać wszystki postów. Posłuchałem pierwszego kawałka i tak:

Za szybko wbijasz na bit, co daje ch*jowy efekt a do tego gubisz się między wersami, kończysz jeden weres i już w drugim bit leci szybciej niż ty rapujesz. To jedyny minus jaki dostrzegam. Powodzenia w dalszej pracy :)

https://www.facebook…WPRofficial - Lajkujcie fanpage jeśli możecie :)