ja tu tylko napisałem że mi się nie podoba rpka i opisałem dla czego a co dostałem ?? hejta za swoje zdanie ....
Rap
Tak, Bonusa. Wkurwony dzieciak "a lamusy d*pa cicho".
Haa ja się nie muszę uczyć tego co niesie CS, bo ja się do tego stosuję i to wiem. Hejcicie, a nie siedzicie w temacie. Udzielacie się w temacie rapu, z którym nie macie styczności. Widać kto tu ma niski poziom inteligencji. Wszysto co wypisaliście to gówno prawda. Tyle w temacie.
@dzery
Chociaż jeden rozumny i dobrze mówiący.
prawie już nie słucham polskiego rapu ale to co napisałem to na własne oczy widzę często PS ten temat stał się tylko wielką kłótnią a youtube autora postu już jest usunięte
@Warcraft w jednej kwesti się z Tobą zgodzę że rap dzieli się na dwie grupy. Ale na Boga jak się o czymś nie ma pojęcia to się na ten temat nie wypowiada.A tak wogóle to się o gustach nie rozmawia jak ktoś czegoś nie lubi to ok ale warcraft już obraził wszystkich którzy słuchają rapu i to mnie boli.
PS. Moim zdaniem Firma to nie rap.
Ale zrobił się offtop... ;D Słuchałem chyba każdego pogatunku rapu, zaczynając od Tedego, na Słoniu i WSRH kończąc. Mogę powiedzieć, że dresy nie słuchają wcale rapu, a jak już to sporadycznie i właśnie w większości piosenek typu "jp na 100%". Kiedy widzę drecha (a codziennie widzę ich od cholery, magia mojego osiedla) to słuchają najczęściej jakiegoś techno, czy czegoś w tym stylu. Wracając do tematu, jak już ktoś wcześniej napisał, w.w. autorzy tworzą rap z ulicy i słuchają ich ludzie z ulicy, co nie musi się niektórym podobać, ale jednak trzeba to uszanować, nie bądźmy hejterami, prawie jak Guru (chodzi mi teraz o GW2) Jedyny zespół, który hejtowałem(kiedyś), to była firma, bo słuchając ich kilku piosenek MUSIAŁO tam się znaleźć stwierdzenie, że policja ssie...
@Warcraft947 w d*pie byłeś i gówno widziałeś... Wydaje mi się, że nie słuchasz rapu, więc nie wypowiadaj się skoro nic o temacie nie wiesz... Kierujesz się stereotypami, jak większość osób piszących tu o tym, że "rapu słuchają tylko prostaki niełuki i hamy" (błędy ortograficzne zastosowane specjalnie). Raperzy, którzy nie "śpiewają", jak Ty to nazwałeś, tylko o tym jak jest źle: Zeus, Małpa, Słoń, Wice Wersa, PIH, itp. Wymieniłem tylko pięciu wykonawców, ale jest ich znacznie więcej. Trochę się rozpisałem, tyle ode mnie, dziękuję.
Po pierwsze, o gustach się rozmawia. Osoby które piszą że się tego nie robi, mają po prostu chejowy gust, i sami o tym wiedzą. Poproszę o cytat, gdzie zbluzgałem WSZYSTKIE OSOBY słuchające rapu. Niestety panowie, ale prawda jest taka jaka jest - dzisiejszy polski "rap", jeżeli można to w ogóle tak nazwać, to śmiech na sali. Obraziłem świrów słuchających innych świrów wyzywających policje, i bluzgających w swoich piosenkach na prawo i lewo. Takie osoby to idioci, i trzeba być jeszcze większym idiotą od nich, by tego słuchać.
Jak mnie wku***a polski stereotyp rapu. Nie zgodzę się z panami powyżej według, których rap jest muzyką bez przesłania czy jak to powiedział Warcraft dzieli się na dwie jakże chu***e kategorie...Radzę posłuchać prawdziwego Rapu, a nie wyrabiać sobie zdanie na jego temat słuchając jeb****ej Firmy czy RPK.
Po pierwsze, o gustach się rozmawia. Osoby które piszą że się tego nie robi, mają po prostu chejowy gust, i sami o tym wiedzą. Poproszę o cytat, gdzie zbluzgałem WSZYSTKIE OSOBY słuchające rapu. Niestety panowie, ale prawda jest taka jaka jest - dzisiejszy polski "rap", jeżeli można to w ogóle tak nazwać, to śmiech na sali. Obraziłem świrów słuchających innych świrów wyzywających policje, i bluzgających w swoich piosenkach na prawo i lewo. Takie osoby to idioci, i trzeba być jeszcze większym idiotą od nich, by tego słuchać.
Krótko i zwięźle, powodzenia jeśli ktoś słucha takiego rapu. Zapewne pomyślicie że wszystkie te sprzedawczyki typu firma, prosto, mezo i inne tedaki to rap, muszę Was zawieść to jest jakaś pochodna pochodnej robiona tylko i wyłącznie dla kasy. Sprzedawczyków nie wlicza się w gatunki. (:
po co ten temat jeszcze istnieje lepiej niech go zamkną bo same kłótnie się rodzą
Jest jeszcze Łona...
Jest jeszcze Łona...
Tak, jest Łona i jest jeszcze OGROMNA ilość raperów, którzy trzymają poziom, ale niestety mało osób o tym wie.
Inaczej powiem, jeżeli ktoś słucha rapu z tej pierwszej grupy, bo co by nie mówić, coś takiego najbardziej trafi do polaków, to rozum ma, i nic do takiej osoby nie mam. Mam coś do osób, którzy słuchają gówna z drugiej kategorii. Nie będę tu już pisał dokładnie co o nich myśle, bo bym chyba perma za bluzgi dostał, ale takie osoby na pewno nie maja zdrowo pod kopułą.
@Warcraft
Czy Ty słuchasz rapu? Jeśli nie, to się nie wypowiadaj w tym temacie, bo powodujesz tylko bezsensowne kłótnie. W "Kąciku metala" nikt nie wbija i nie nawija żałosnych textów typu "metal shatanistyczne guuufnoo". A wybacz, Twoje wypowiedzi, nie jeśli o formę, ale o treść takie coś mi przypominają.
Słucha, czy nie słucha, to prawda jest taka, że część z tego gadania to takie "bajki dla ziomów", mp taki Pan co twierdził, że się trzyma z dala od świateł i fleszy błysków, a potem założył jakiś tam monopol Czy inni Panowie z Krakowa którzy grali disco polo, ale zmienili upodobania, gdy moda się zmieniła i teraz są hardcorowi.
@Cree to są wyjątki, Jędker stracił totalnie twarz na Polskiej i zagranicznej scenie rapowej.
@Warcraft - k*rwa, a Ty dalej swoje. Nie mogę tego skminić, więc podam Ci kawałek choćby Szuwara - http://www.youtube.com/watch?v=OorIUINTP3U mimo to wątpię, żebyś go przesłuchał choćby w połowie, bo masz troszeczke nieogarnięte spojrzenie na inne typy muzyki niż te, której Ty słuchasz (rock/metal i guess). Ja do Twojej muzyki nic nie mam, nawet ją lubie, bo moja druga połówka cały czas słucha np. Avenged Sevenfold, Anthrax czy Stone Sour (więcej nie jestem w stanie wymienić, jednak jest kilka zespołów, które do mnie przemawiają). Oczywiście mógłbym powiedzieć, że rock to gówno i brudasy d*pa cicho, ale po co? Byłbym taki jak Ty.
Osobiście uważam że w Polsce rap trzyma się dobrze i na wysokim poziomie. Trzeba tylko wiedzieć kogo słuchać. Sam unikam "muzyki" traktującej o złej policji, "k**estwu i upadkowi zasad" i tym podobnym. Według mnie rap powinien posiadać głęboki, moralny przekaz skierowany do ludzi młodych. Osobiście mogę polecić 52 Dębiec (Hans solo) :
Jak widać prawdziwy rap jeszcze istnieje
Pozdrawiam
E tam, polska kultura hip-hopowa to w dużej mierze szopka, dla przykładu - chłopaki jechali po TDFie kiedy powiedział to co większość z nich pewnie myślała, ot się sprzedał i tyle, a to, że w międzyczasie za darmo dawał swoje płyty w sieci? E tam i tak się sprzedał. Tylko, że sami na tym albo zaczęli zarabiać, albo skończyli swoje "najlepsze dni" jak Eis. Pewnie gdyby Freeze'a zastrzelili trochę później to pewnie byłby drugim Magikiem, ale Ciemna i Jasna Strona Volta to było za wcześnie żeby ziomy pamiętały. Co do Popka - do cholery przecież jest masa dem na lepszym poziomie. Więc wciągania wszystkich tekstów jak nosem to naiwność, jak się robi coś co się lubi i na tym zarabia to można powiedzieć, że człowiek się spełnia, a ten który twierdzi inaczej imo kłamie. Nie, że polskiego rapu całkiem nie słucham, ale znacznie częściej wolę włączyć coś pokroju CunninLynguists, O.C, Commona czy Buck 65.
Ja znawcą nie jestem i ostatnio jedynym raperem, którego słucham jest Eldo. Uważam, że jemu ciężko zarzucić coś, poza może niedoskonałym flow. Jeśli chodzi o tekst, przesłanie to są wg mnie naprawdę zacne. Co do reszty, to się nie wypowiadam, bo się nie znam, boli mnie jedynie brak tolerancji i kierowanie się stereotypami. Nie uogólniajmy i doceniajmy wartościowych artystów. PEACE!
Zgadzam się z Kuboxem, Eldo również reprezentuje wysoki poziom.
Co do szopki, dotyczy ona wąskiego grona raperów, próbujących wybić się na "sensacjach". Wszystkie te dissy, objazdy i
inne sytuacje służą wzbudzeniu zainteresowania.
Zgadzam się z Kuboxem, Eldo również reprezentuje wysoki poziom.Co do szopki, dotyczy ona wąskiego grona raperów, próbujących wybić się na "sensacjach". Wszystkie te dissy, objazdy i inne sytuacje służą wzbudzeniu zainteresowania.
Starają się być za bardzo proUbereloKossyZcoJarająZieleJebi*ąFraJerów itp.
Ale na szczęście są jeszcze normalni raperzy tacy jak Eldo, Rymek, Łona etc.