Rap

Mam Do was takie pytanie pewnie juz było nie raz ale jestem ciekaw jaki raper jest wedlug was najlepszym i która płyta nowa wydana w tym roku jest najlepsza waszym zdaniem

Bo moim zdaniem najlepszym raperem jest

Kali i najlepsza plyta to Gdy Zgaśnie słońce

Czekam na wasze opinie

0.0 Człowieku, zdajesz sobie sprawę z tego, że masz za***isty gust? :D Kali mistrz GZS GM ;) Poza tym Paluch "Niebo"

Całkiem Nowe Oblicze 2 Od Peji

Wilk Chodnikowy od Bisza

Kali Gdy zgaśnie słońce

Oczywiście Raca "Konsument Ludzkich Serc"

Buczer "2 Oblicza"

I wiele wiele innych!

Co to sie dzieje z tymi ludźmi? ;d a o Trzecim Wymiarze to juz nikt nie pamięta? Sprawdzccie 3W Dolina Klaunoow zarąbiste flow, teksty, technika czego chcieć więcej?

3W yeee i Donatan ;)

A no i zapomniałem dodać.

Małach&Rufuz Relacja 2012

Rapu jako-takiego nie słucham, tym bardziej polskiego, nie wiem dlaczego, ale słuchanie zagranicznych zespołów to dla mnie świetna metoda nauki języków.

A z tych zagranicznych lubię tylko Beastie Boys i Run-D.M.C.

Najlepszy album - Raising Hell, wydany w 1986 przez Run-D.M.C.

A z tego roku, cóż, niechaj będzie Get Nice! Zebrahead (rap to absolutnie nie jest, ale ma jakieś elementy rapcore'u), z ubiegłego, ale co tam.

PS:Zły dział.

Hollywood Undead

[media=]

Jest to zagraniczna grupa raperów, bo Polskiego ścierwa nie słucham. bez urazy. BrO

Ja wiem czy ścierwo? :P Bonusy i RPK może i tak, ale nie wszystko ^^ Taki Kali dla mnie np jest Bogiem :D

Dla mnie polski rap (prócz Łony) to wielkie g.

Na mojej playliście do tej pory najczęściej gości Hukos i jego Knajpa upadłych morderców :)

DONATAN <3

Ja polskiego rapu raczej nie słucham... bo to gówno. Ale jeśli chodzi o zagranicznych raperów to Gym class Heroes (choć to hip-hop), Kanye West, Jay-z, Nicki Minaj oraz całe YMCMB

Buka pokuj 003

Buka pokuj 003

o.0 Pokój bo pokoje . Kolejne dziecko generacji JP i gimbaza. Naprawdę nie wieRZe że tacy ludzie są w tym samym wieku co ja czyli gimnazjum.

mod_ico.png
Hahah..mistrzostwo :P

PS. wierzę bo wiara.

- Kubox

@UP

Nie wiem czemu podczas każdej dyskusji o rapie/hip-hopie budzi się w ludziach hejt. Jest tak zawsze. Każdy ma swój gust. Tak samo jak każdy mówi, że polski rap to gówno. Podchodzi to pod hejt, no ale każdy ma swoje zdanie i prawo do jego wyrażania, ale jak ktoś walnie literówkę to nie znaczy, że jest dresem i "gimbusem". Ja też chodzę w dresach, bo mi wygodniej. Czy widać po mnie, że jestem z gimbazy czy JP? Chyba nie (mam taką nadzieję :P). Tak wychowałem się na Firmie, ale to dawne czasy. Nie oceniaj po szatach jak nie poznasz.

Z polskiej sceny A.J.K.S. to mój ulubiony projekt, chociaż nie jest to czysty rap.

Dla tych którzy mówią że polski rap to gówno mogę powiedzieć tylko jedno - mało w życiu słyszeliście i nie wiem ale moze nie rozumiecie przekazu, rap to nie jest muzyka w której liczy sie tylko jej brzmienie, rypm itp. ważne są też teksty, to co raperzy chcą przez tą muzykę nam przekazać i powiem tak rap to nie muzyka dla idiotow (bez urazy oczywiscie są tez tacy ludzie którzy po prostu nie trawią rapu tak samo jak ja jeśli chodzi o metal)

Słoń!

Limp Bizkit

P.O.D

Osobiście potrzebuje jak ja to mówie cięzkiego bitu. Pierdolnięcie za pierdolnięciem(nie wiedziałem jak inczaczej napisać)

Zapomniałem dopisać R.A.T.M.

Guerrilla Radio, Killing In The Name, m/.

Dla tych którzy mówią że polski rap to gówno mogę powiedzieć tylko jedno - mało w życiu słyszeliście i nie wiem ale moze nie rozumiecie przekazu, rap to nie jest muzyka w której liczy sie tylko jej brzmienie, rypm itp. ważne są też teksty, to co raperzy chcą przez tą muzykę nam przekazać i powiem tak rap to nie muzyka dla idiotow (bez urazy oczywiscie są tez tacy ludzie którzy po prostu nie trawią rapu tak samo jak ja jeśli chodzi o metal)

A w innych gatunkach przekazu nie ma? >.<

o.0 Pokój bo pokoje . Kolejne dziecko generacji JP i gimbaza. Naprawdę nie wieże że tacy ludzie są w tym samym wieku co ja czyli gimnazjum.

Haha, dobre... jak już mamy się bawić w takie pierdoły ze poprawianiem, to wierze bo wiara. :) Już kończę ten zbędny flame, hejcie "suabo". :)

Co do albumu... ciężko stwierdzić, bo rok 2012 był baaardzo udany pod tym względem. Jednym z moich ulubionych raperów jest Słoń, ale nie jest jedyny. Zeus, Shellerini, PIH, to też raperzy o baardzo wysokim poziomie. Ktoś napisał wyżej, że nie słucha polskiego rapu, bo to gówno, szkoda tylko, że pod względem technicznym Polacy są tak samo dobrzy co Amerykanie "+" nasz rap jeszcze się tak nie skomercjalizował. (Zauważcie, że większość utworów z Ameryki to teraz d*pa i cycki.) Ulubione albumy - Ry23- Magiczne pióro, WSRH- Szkoła Wyrzutków, PIH- DR2, Tede- Notes, Zeus- Album zeusa, Zeus- Jak mogłeś, Zeus- Co nie ma sobie równych. Chyba tyle, pis joł. ;D

@EDIT:

Zapomniałem o wielkim i wiecznie żywym 2pacu i wszystkich jego albumach. Mam nadzieję, że Bóg mi wybaczy. ^^