Rap

Dla mnie hip hop i rap to było kiedyś to samo :P:P

Dla tych którzy mówią że polski rap to gówno mogę powiedzieć tylko jedno - mało w życiu słyszeliście i nie wiem ale moze nie rozumiecie przekazu, rap to nie jest muzyka w której liczy sie tylko jej brzmienie, rypm itp. ważne są też teksty, to co raperzy chcą przez tą muzykę nam przekazać i powiem tak rap to nie muzyka dla idiotow (bez urazy oczywiscie są tez tacy ludzie którzy po prostu nie trawią rapu tak samo jak ja jeśli chodzi o metal)

Na tą chwilę polski rap akurat przypomina kupę, ta cała dresowa otoczka, nie mówię o całej scenie, ale o dużej części która imponuje młodzieży, bo nie wiem jak można mieć więcej lat na karku i się z tym utożsamiać. Nie powiem, czasem sam włączam coś np. z Psychological Records, ale do tekstów podchodzę z dystansem.

Ja nie rozumiem ten nienawiści do policji. I tych dresów z napisem HTTP czy coś tam, albo jakieś SGG czy jakieś tam inne. Jak widzę jak ten szmir wpływa na ludzi to moja wiara w ludzi wymiera. Jak widzę dzieciaki siedzące na ławce pijące piwo i palące szluga i te odgłosy tego rap'u ( w polskiej wersji to powinno zwać się R.I.P) z powyższymi dresami i udają że mają trudne dzieciństwo jak ich riper bo nie mają na coś tam a na szlugi i piwo mają. Tooo po prostu O BOSH.

Niby Amerykański rap to komercha ale każdy z raperów jest inny. I na swój sposób za***isty. Mają teksty komercyjne i takie od sb. Np. wszyscy uważają że Nicki Minaj to mapet a nie raper. Bo niby ocieka komerchą. A tak nie jest większość jej kawałków jest... jest nie komercyjna (że tak to ujmę) a na kawałkach komercyjnych tylko zarabia bo ona ma taki styl że jej płyty bez piosenek typu ''Pound the Alarm'' by się nie sprzedawały i by klepała biedę. A polski rap...

Dzia za lekcję polskiego więcej TEGO błędu nie popełnię. Aż się ciesze że moja pani od polskiego nie gra w MMO. <3

Bisz - Wilk Chodnikowy

@Cree

Bo w Polsce panuje taki stereotyp, że rap to dresy, JP, szlugi, melanże i jaranie all day, all night. Oczywiście nie wszyscy raperzy tacy są, jak na przykład Kali, który widnieje w moim opisie.

@Barbs

Głównie chodzi tu o CS i RPK. Tak, sam niedawno tego słuchałem, ale znudziło mi się i zeszło na psy jeszcze bardziej (oczywiście nie każdy z CS). I tu znów panuje błedny stereotyp. Tak jak napisałeś dzieci, dresy, piwo i szlugi. Ja też taki jestem, no ale proszę was. Szata człowieka nie zdobi. I co nazwiecie mnie teraz debilem, bo chodzę w dresach, popadłem w nałóg i słucham "normalnego" rapu na blokach? Mam nadzieję, że nie.

@Up

Mam nadzieje że poradzisz sobie w życiu *trumplumzuuum* a w sumie to możesz palić i pić dalej fajne kawałki z tego wychodzą.

@CreeBo w Polsce panuje taki stereotyp, że rap to dresy, JP, szlugi, melanże i jaranie all day, all night. Oczywiście nie wszyscy raperzy tacy są, jak na przykład Kali, który widnieje w moim opisie.

To nie stereotyp tylko tak wybrali słuchacze, to ma wzięcie. Możemy się upierać, że jest druga strona, bo jest, sam mogę takimi płytami rzucić dla przykładu jest "Próba" Galerii z 2003, "Pansofia" Faczyńskiego i Kidda nagrana rok później, czy z nowszych Gorączkę w Parku Igieł" Jimsona, co nie zmienia faktu, że na wierzch wypływają jakieś Bonusy czy Monster Popki.

Z polskich rap plyt hmmm.

Dobra plyte wydał Bisz'u. Kawalek Pollock faktycznie urywa dupe

Podoba mi sie tez nowa plyta Pelsona... taka fajna w starym stylu.

No i oczywiscie Tabasko z OSTRym na czele :)

Ja też chodze w dresach pale pije slucham rapu i co jestem pojebany ?? poprostu lubie to i tyle a że niektóre dzieciaki maja po 12-13 lat i maja koszulki firmy czy rpk i mysla ze są kozakami to normalnosc w tym kraju nic an to nie poradzimY.A jeśli chodzi ci o te całe Jp ja nie lubie policji poprostu mam takie prawo. Kali Gajna Mafia Forever

Boze... to dalej w tym kraju jest stereotyp ze osoby słuchające rapu musza byc zgoleni na lyso, nosic luzne spodne i Nike AirMaxy? :D.... Wychowalem sie na tej muzyce... ale kompletnie nie pasuje do tego pierwowzoru :(

@UP

Bo niektórzy nie rozumieją, że nie każdy kto słucha rapu jest "normalny". Jak mówiłem wcześniej. Co temat o rapie, to zaraz hejty, JP, menele, a to nie tak działa.

Macie racje. Ale z drugiej strony, (niestety) więcej jest tych dresojpfirmowców, aniżeli "normalnych" słuchaczy.

Właśnie "na żywo" zwykle spotyka się tą większość, czyli łysych chudzielców w dresach, którzy "wożą" się jak nienormalni, trącając przy tym wszystko na co natrafią.

Tak też kształtuje się wizerunek słuchaczy tego typu muzyki, ja tam nic do tego nie mam, każdy słucha tego co lubi, ale codziennie widząc w.w kretynów, można wyrobić sobie opinię.

Dla niektórych to jest dziwne tak? a np Te Metalowce to sa normalni no sory ale dla mnie taki metalowiec co tylko sie wydziera niewadomo o czy on spiewa to jest poraszka

A od kiedy metal to darcie mordy? >.<

Są gusta i guściki, a ty w tym momencie zapewne obraziłeś wszystkich słuchaczy metalu na tym forum, których jest tu naprawdę sporo.

PS:WTF is poraszka?

PS2:Zmień styl pisania z ,,wieśniackiego,, na ,,normalny,, bardzo Cię proszę. (Te Metalowce -_-)

Może inaczej. Dres to reprezentant najniższego poziomu, ale taki pedał w rurkach i tapetą na twarzy jest ok. Geniusze :D

Dla niektórych to jest dziwne tak? a np Te Metalowce to sa normalni no sory ale dla mnie taki metalowiec co tylko sie wydziera niewadomo o czy on spiewa to jest poraszka

Oczywiście w metalu jesteś osłuchany, że takie tezy wysnułeś? Jak by ktoś kto w życiu rapu nie słuchał po nim jeździł to pewnie byś mu wytknął, że nie wie o czym mówi, ale samemu można być ekspertem mimo braku styczności z tym gatunkiem muzyki, tak?

Może inaczej. Dres to reprezentant najniższego poziomu, ale taki pedał w rurkach i tapetą na twarzy jest ok. Geniusze

Nie wiem od kiedy słuchacz rapu jest dresem. Druga sprawa, ze nie ocenia się książki po okładce, są inne wartości niż ciuchy i gusta muzyczne.

Na tym bym skończył, bo w sumie mam w poważaniu kto czego słucha i nikogo nie chcę "prostować", czy nawracać. Swoje zdanie wyraziłem i tyle, a usilne przekonywanie kogoś czyja muzyka jest "lepsza" jest tylko stratą czasu. Słuchajcie czego chcecie, ważne żeby Wam się podobało.

@Cree

Ja cały czas o tym mówię. Szata nie zdobi człowieka, nie oceniaj jak nie poznasz.

MIUOSH to najlepszy raper, a oglądając i słuchając jego zajebistej muzyki, to jego album który ma premierę 20 października będzie hitem!!! :D

Ero jak zwykle doj**ał życiowo :D

Może inaczej. Dres to reprezentant najniższego poziomu, ale taki pedał w rurkach i tapetą na twarzy jest ok. Geniusze

Dres to dres. Więc jak ktoś nosi dresy nie zabronię u tego (i nigdzie tak nie pisałem). Wyrażałem tylko opinie na temat osób które niszczą wizerunek (i jest ich 90%) normalnych słuchaczy rap. Wypowiadałem się również na temat polskiego rapu. Ale człowieku jeśli ktoś nosi rurki nie jest pedałem i jak ktoś ma tapetę to zostaw go w spokoju niech se nosi. I widzisz użyłeś słowa pedał czyli jesteś kolejnym dresem który jak widzi kogoś i ten ktoś jest inny to musisz go zwyzywać. :*

@CreeJa cały czas o tym mówię. Szata nie zdobi człowieka, nie oceniaj jak nie poznasz.