Rap

Nie lepsze (hejt off). Jak można porównywać US rap z PL rapem? Ogar ludzie. Na siłę zmuszacie innych do słuchania tego co wy lubicie. Jak nie podoba się wam PL rap - nie słuchać. Mi nie podoba się US rap - nie słucham. Proste. Po co te wywody co lepsze, co gorsze <_<

Nie lepsze (hejt off). Jak można porównywać US rap z PL rapem? Ogar ludzie. Na siłę zmuszacie innych do słuchania tego co wy lubicie. Jak nie podoba się wam PL rap - nie słuchać. Mi nie podoba się US rap - nie słucham. Proste. Po co te wywody co lepsze, co gorsze

To nie zmuszanie ale pokazywanie innej drogi. Od zawsze wiadomo, że rap z USA jest bogatszy, bardziej różnorodny i na wyższym poziomie(bez obrazy ale polacy dążą do tego by być jak ci z usa. wczesniej sie z tym kryli ale już przestają. hajs hajs, dziwki bauns, kox i szpan). W polskim rapie mamy obecnie przejscie miedzy pokoleniami. Z jednej strony stare wygi a z 2 młodzi którzy szukają czegoś nowego. I starsi słuchacze jak ja mają mały wybór, bo starzy raperzy w wiekszosci to już nie to samo, a młodzi nie podchodzą.

A co też przemawia za rapem z USA? to że trzeba znać korzenie, a one bezsprzecznie są w USA.

Można podsumować - jaki kraj taki i rap.

Pokazywanie nowej drogi może i tak, ale nic na siłę. "hajs hajs, dziwki bauns, kox i szpan", no fajnie, fajnie. Ciekawe czemu tego nie słyszę. Z resztą jak słyszysz polski rap, w którym jest tylko "hajs hajs, dziwki bauns, kox i szpan", to kto tu tylko o tym. Ja takich nie słucham i jakoś mi rap nie przeszkadza.

Jak dla mnie najlepsi w zeszłym roku - Nas, Tech N9ne i Peja ( właściwie to Slums Attack).

Jak dla mnie 2pac jest najlepszy szkoda że jego już nie ma ale zostały jego słowa ; ) i przekaz aa ulubiona piosenka to Ghetto Gospel z Eltonem Johnem.

Mocne Wersy dobrze lecą Polecam!

Ja w ogóle nie wiem co to znaczy "który raper jest najlepszy' i "jaka płyta jest najlepsza". Ale nie będę kolejnym wielkim Profesorem życia i daruje wam te teksty.

Ja mam problem z określeniem który raper jest dla mnie najlepszy, może dlatego że jaram się płytą tydzień, potem następna, następna, odnajduje "nowy" album który mi się podoba, ale koniec końców wracam do tej pierwszej płyty i wszystko dalej się zapętla.

Co do US Rapu - Mój angielski nie jest jeszcze do tego przystosowany, czyli nie wiem o czym oni nawijają = Nie słucham

Najlepszy raper w '12? Hmm. Trzeci Wymiar (Dolina Klaunow), Bisz (Wilk Chodnikowy), Zeus (Zeus. Nie zyje)

Ja osobiście dodałbym jeszcze Etenszyn: Drimz Kamyn Tru i taka czwórka to najlepsze płyty 2012 roku wg mnie.

Ajron dzięki za poprawe z polskich raperów to mi najbardziej podoba się Vixen jeśli o to chodzi ^^, ii piosenka "Gdy Dorosnę" bardzo motywacyjna jeśli chodzi o przyszłość ;) i tu jest udowodnione że nie każdy kto nosi dresy musi byc "jp" czy jakie tam macie jeszcze określenie na tych ludzi. Pozdrawiam wszystkich którzy noszą dresy :D!

Ostatnio zakochałem się w tym:

Dobry kawałek na jakieś imprezy, no i oczywiście do klubu ze stripizem.

Quiz - Materiał Producencki

Wszystko od Brudnych Serc

Zkibwoy - Obskurw King

Wszystko co od Szuwara

Wszystko KęKę

Remixy DonDego

jak coś sobie przypomnę to wrzucę.

A także:

WYP3, 3xKlan, Kwadrat Squad, Trzeci Wymiar , Małpa, WENA, Troszkę VNMa, Sittek, Pokahontaz, AES, 3oda kru, Hucz, obowiązkowo Dinale, obowiązkowo Eis, DawajHajs (nikt ich nie zna. ale są zajebiści), SumaStyli, solowy Buka, Trzy-Sześć, Zeus, Żyt Toster z PFK i K44 już chyba wyrosłem, albo mi się na dzień dzisiejszy przejadło, nie mniej jednak polecam.

Z Ameryki to Jedi Mind Tricks, Army of the Pharaohs, NWA, Dilated Peoples, Fort Minor, Gravediggaz, Grandmaster Flash, Singapore Kane i wiele więcej.

Ja ostatnio przez przypadek w sumie poszedłem na koncter (aktualnie dla mnie) najbardziej znanego rapera śląska Miuosha i muszę przyznać, że kawałki ma naprawdę boskie.Nawija o swoim życiu, albo o miejscu w którym się urodził.Ogólnie jest to jeden z tych raperów od którego z chęcią słucham całych albumów.

Znam jeszcze jednego dobrego rapera z dobrymi tekstami i dobrym flow, ale on już ma takie bardziej "agresywne" teksty, ale też bardzo go lubię.

To jest prawdziwy rap, który przypomina po co żyjemy, co zrobili nasi przodkowie, byśmy teraz żyli..

Ja ostatnio zacząłem słuchać (co dziwne bo nigdy nie słuchałem) Magika i Paktofoniki.Kali też jest dobry i dziękuje Bogu że odszedł z Firmy bo dla mnie to najgorszy chłam.

Kiedyś Hemp Gru ale od jedności albumy są coraz gorsze więc sobie odpuściłem.

http://www.moneystrategy.info/bl4ck747/

perm_ico.png
Dostałeś perma - administracja mmorpg.org.pl & Hello Kityy

warn_ico.png
Perm -Revo