Właśnie. Epic Games ogłosił już bardzo dawno, że pracuje nad silnikiem, którego grafika symuluje rzeczywistość. Wstępne informację miały pojawić się dopiero w 2014 roku, ale EG już ogłosiło, że nowego silnika możemy spodziewać się w tym roku (2012). Z pewnością będzie to wielki krok dla gier, technologii etc. Na pewno nie ma co spodziewać się grafika takiej, jaką widzimy "z okna", ale to pewnie nastąpi. Może nie za kilka albo kilkanaście lat, technologia pójdzie tak do przodu że będziemy mieć grafiką symulującą to prawdziwą. I tu się pojawia pytanie. Czy gry dalej będą przyjemne? Czy grafika z realnego życia nie zabije ich magii i przyjemności jakie dają?
Realistyczna grafika na wyciągnięcie ręki
A dlaczego taki silnik miałby zabić gry? Taka grafika tylko urozmaiciłaby jeszcze rozgrywkę, bo wszystko byłoby ładniejsze. Moim zdaniem będzie jeszcze bardziej miodzio, jak grafika będzie na poziomie obrazu rzeczywistego
Chyba o to Ci chodzi?
Taka grafika tylko poprawi gry, można to stwierdzić np. na przykładzie walki BF3 - CoD MW3, wygrał BF3 z lepszymi grafikami i realistką.
Może to zwiększyć liczbę afer związanych z ludźmi którzy strzelają z kałacha do innych bo przy grach stracili rozum, ale zwykłemu społeczeństwu to się przyda.
Już widze tych wszystkich doktorkuff, przycholoszkuff i innych debili, którzy będą mieli nowy powód by zganiać całe zło na świecie na gry
Może to zwiększyć liczbę afer związanych z ludźmi którzy strzelają z kałacha do innych bo przy grach stracili rozum, ale zwykłemu społeczeństwu to się przyda.
Jebłeś ten edit po moim komencie
@maciekd56
Właśnie to chyba to jest UE4. Nie wiemy do końca jak to będzie wyglądać. Wiemy tylko, że ta animacja powstałą na tym silniku. Ale nie chodzi mi konkretnie o ten silnik (UE4), ale o przyszłość.
@Aeth
http://www.youtube.com/watch?v=jYqG-KRJEUY&feature=g-logo&context=G2bc1fd7FOAAAAAAAHAA
Pierwszy lepszy filmik. Na prawdę czułbyś fun z gry przy takiej grafice?
Jeśli gry będą miały klimat to jestem jak najbardziej za. Ale nie mogą to być gry idealnie prawdziwe- muszą mieć jakieś efekty specjalne, po prostu coś co nas wciągnie, a nie jakaś głupia strzelanka z grafiką realną.
Tak, czułbym. I jeszcze w 3D, głośniki 5- kanałowe i tylko biurko, klawiatura i myszka w pomieszczeniu. Ale byłoby miodzio
@Aethhttp://www.youtube.com/watch?v=jYqG-KRJEUY&feature=g-logo&context=G2bc1fd7FOAAAAAAAHAAPierwszy lepszy filmik. Na prawdę czułbyś fun z gry przy takiej grafice?
Nie no, film w którym jakis gruby debil wpadł do basenu. Tak, oczywiscie, jak najbardziej, w 100% czułbym gigantyczny fun przy takiej grafice. I taka grafika będzie. Na pewno za naszej "kadencji". Mógł bym zaryzykować stwierdzenie, że jeszcze nawet w tym dziesięcioleciu.
Już widze tych wszystkich doktorkuff, przycholoszkuff i innych debili, którzy będą mieli nowy powód by zganiać całe zło na świecie na gry
Tego właśnie nienawidzę, i to nie tylko u tych "doktorkuff", ale u wszystkich dorosłych, ktorzy tak sądzą (a tak, na podstawie moich obserwacji, twierdzę, że tak jest). Chociaż mam dobre oceny, wiele zainteresowań, i tak cały czas powtarzają mi: "za dużo siedzisz przed kompem". Sorry za offtop, ale po prostu stwierdzenie Warcrafta zmusiło mnie do wyrażenia swojej opinii na ten temat.
Swoją drogą, po obejrzeniu filmu spadłem z krzesła
only oldschool rulez
A najśmieszniejsze jest to, że oni nie mają zielonego pojęcia o branży growej. Choćby klasyczny juz przypadek, gdzie większość pro psorkuff nie umie poprawnie napisac Mortal Combat...
A najśmieszniejsze jest to, że oni nie mają zielonego pojęcia o branży growej. Choćby klasyczny juz przypadek, gdzie większość pro psorkuff nie umie poprawnie napisac Mortal Combat...
Nie, żeby coś: http://www.gry-online.pl/gra.asp?ID=5566
Wiesz, bo dla nich to jest tak: "ciul z nazwą, treścią, przesłaniem, gra jak gra, zawsze może opętać".
Ostatnio ni z gruszki, ni z pietruszki, typka od niemieckiego w szkole zaczęła nam wypominać, czemu tyle gramy na kompie, że jesteśmy opętani (i w tym momencie zabrzmiało to trochę Natanek-style), gdzie ja mam zajęć pozalekcyjnych, że do domu wracam po dziewiątej, do tego lekcje + nauka...
Jedyne, co mnie w tym pociesza, to to, że nasze dzieci za te paredziesiąt lat nie będą musiały tego od nas słyszeć, na szczęście nie będą słyszały nonstop "komputer to zło", ponieważ najprawdopodobniej w tych czasach korzystanie z komputera będzie na porządku dziennym.
Taki lekki offtop:
Nie mam nic do "profesorkuf", którzy plują się na gry, w którym odpadają głowy i jest dużo przemocy, ale w takich grach jak PEGI 3+, PEGI 6+. Nie rozumiem jednak, dlaczego pchają się do gier 16+, 18+. Przecież po coś te kategorie są, nie?

Nie, żeby coś: http://www.gry-online.pl/gra.asp?ID=5566
Myślałem że każdy ogarnie, ale chyba to C powinienem napisać jeszcze większe...
Słuchaj, po coś są, ale gdyby mieli karać rodziców za to, że ich dziecko gra w gry z nieodpowiednią kategorią, to sam wiesz, co by było...
PEGI myślą, że robią dobrze, a nas to gó*no obchodzi, taka jest prawda.
Nie chodzi mi o karanie rodziców, ale o to, że jeśli podane jest 16+, to znaczy że gra jest przeznaczona dla 16+ i nie rozumiem ludzi, którzy plują się o to, że demoralizuje to nastolatków. Przecież to kupił ją rodzić/nastolatek i jeśli coś się stanie, to będzie to wina osoby, która ją kupiła, a nie gry, bo przecież ona sama nóg nie dostała i nie wbiegła do domu.
Obejrzyj to!Chyba o to Ci chodzi?Taka grafika tylko poprawi gry, można to stwierdzić np. na przykładzie walki BF3 - CoD MW3, wygrał BF3 z lepszymi grafikami i realistką.Może to zwiększyć liczbę afer związanych z ludźmi którzy strzelają z kałacha do innych bo przy grach stracili rozum, ale zwykłemu społeczeństwu to się przyda.
to Unreal silnik ;p w komentach zobacz ten filmik ma ponad rok bo widzialem go baaardzo dawno temu
Tak ja również ten filmik widziałem. Byłą to prezentacja nowego silnika Unreal. Co do grafiki realistycznej, z jednej strony jestem na tak bo wiadomo, im ładniej tym niby lepiej, ale z drugiej strony nigdy nie wyprę się takiego kanciaka jakim jest Gothic 1 np. Dla mnie Gothic w grafice super extra to zabójstwo takich klasyków jak właśnie ten, gdzie cała ta klimatyczność właśnie opierała się na tym co jednak było niedopracowane.
Tak ja również ten filmik widziałem. Byłą to prezentacja nowego silnika Unreal. Co do grafiki realistycznej, z jednej strony jestem na tak bo wiadomo, im ładniej tym niby lepiej, ale z drugiej strony nigdy nie wyprę się takiego kanciaka jakim jest Gothic 1 np. Dla mnie Gothic w grafice super extra to zabójstwo takich klasyków jak właśnie ten, gdzie cała ta klimatyczność właśnie opierała się na tym co jednak było niedopracowane.True !
Nie jestem fanem Gothica, bardziej w tą drugą stronę, ale racja.
Ta samo z starym dobrym Morrkiem, rzygać się chce na Obliviona i nowego Skyrima.
Ja jestem jak najbardziej na NIE, ponieważ w tych czasach jest takie pojęcie że jak fabuła jest kiepska to grafika nadrobi.
Otóż dla mnie tak nie jest, grafika może być i z UE4, ale jeśli fabuła będzie słaba to i tak mało kto doświadczy tej grze drugiego odpalenia.
Grafiką można się pobawić przez jakiś czas, tak jak właśnie piszę, pierwsze odpalenie gry, oblookanie co i jak, i papa.
Nic nie przebije klasyków z grafiką charakterystyczną dla tego gatunku czy okresu jej wyprodukowania.
Ogólnie grafika*fabuła=1,0 zadowolenia gracza [coś a la prawdopodobieństwo].
Tylko, że ja głównie stawiam na fabułę, bez tego gra nie jest warta nawet 5h.