I jak ? podoba sie wam gra ? Macie jakieś sugestie ?
Mam nadzieje, że ktoś z was zostanie na dłużej 56 lvl a samemu nie chce sie grać.
Recenzja Dragon's Prophet niedocenionego MMO
Ja bardzo chętnie wypróbuje ten tytuł. Niemniej jednak w jego świecie będę musiał się dopiero nauczyć przebywać xP Mam nadzieje, że DP nie upadnie w ciągu najbliższych lat bo nienawidzę, gdy tracę czas (a czasem i pieniądze) na coś co za moment okazuje się już tylko historią.
Oczywiście, że upadnie. W DP nie wiem czy jest 1k ludzi online (wliczając wszystkie serwery).
W ogóle cała recenzja zalatuje mi sandwormem.
Czyli byłym liderem gildii Vistula.
Upaść nie upadnie bo dalej pompują w ta grę czas/kasę. Recka SandWorma jest chyba z czasów bety -.- Od tego momentu gra uległa giga zmianom.
Może i graczy nie jest dużo ale nie przesadzał bym z podawaniem liczb tego typu.
DP działa tak samo jak Rappelz od gpotato - graczy może mało, ale gra żyję, bo ludzie ładują w nią kasę, sporo kasy .... każda gra ma swoich zwolenników jak i przeciwników, warto pobrać i sprawdzić na własnej skórze. )
No ja bym z tym tak nie przesadzał ;p Zgodzę się, że jest sporo donorów w grze. Mi sie wydaje, że to jest tak jak z FFXIV, devsi mogli by to olać, ale stają się postawić gre na nogi.
Naprawdę gra uległa kolosalnym zmianom i serio jest warta uwagi. Ma swoje minusy niektóre są spore, ale nie ma gry doskonałej.
Dotrzymałem do 20 któregoś lvlu i odpadłem. Niestety widzę więcej minusów niż plusów w tej grze, ale warto w nią zagrać aby się przekonać na własnej skórze z czym się je te smoki. Mnie tylko smoki trzymały w tej grze i muszę przyznać iż ja traktowałem DP jako pokemonowe mmo , w którym chciałem smoki łapać a reszta mi latała
Gra slaba, przecietna. Lepiej pograc w monotonna TERE lub hejconego Neverwintera.
"-Optymalizacja jeżeli gramy na przeciętnym/słabym PC to nie pogramy na high detalach." - Ty chyba masz manie na pkt-cie jakosci sprzetu. Ciagle widze ze piszesz ze grasz w kazda gre na maxymalnych ustawieniach i to sie powtarza czesto, zas reszcie uzytkownikow wciskasz ze maja drewniane PC. Przeciez masz konf. pod AMD... Nie przesadzaj ze az tak mocny sprzet masz. Zreszta duzo ludzi nie planuje z gory grac na high lecz na low aby tylko pograc. Po za tym jesli chodzi o cudzyslow to faktycznie DP ma zj***na optymalizacje lecz wg mnie gramy na mocnym kompie na high lub na srednim na mega low. Ja na Intel core 2 duo 2,93Ghz, 6gm ram i hd5750 gralem przy 10-15 fps w porywach 20 czyli gra jest nie grywalna. Ten sprzet spelnia wymagania gry nawet na med detalach lecz w praktyce jest inaczej zupelnie. Aby pograc na ladnej grafice potrzeba konkretnego kompa.
No super 6gb ramu na win7 -.- + 2 rdzenie....
To jest słaby PC... Co z tego, że mam AMD? Amd jest wydajne i dobre ja na gry nie narzekam.
CO do gry... mówiłem że optymalizacja jest zrypana i wymaga dobrego PC twój taki nie jest i tyle w temacie.
EDIT Zagraj w bf3 na rekomendowanym pc do rekomendowanych detali -.-
Wymogi recommended, to wymogi BY GRAĆ schludnie w grę.
MINIMUM to MINIMUM do jej odpalenia... a nie, że na low masz 60 klatek.
a tu masz recommended do DP
Na stronie głównej pisze MINIMUM tyle trzeba by gra się uruchomiła.... a nie żeby w nią normalnie grać.
Niech sie ucza od Kingdom under Fire II
moj konfg. aktualny : i5 3570k / 16gb ram / hd asus 7850 2gb / net 6mb/bit - full bez problemu.
Czasem jestem na starym kompie konfg. wyzej i w DP nie pogram... szkoda.
A tutaj :
Minimum requirements CPU Core 2 Duo 2,4 Ghz or equivalent RAM 2 GB Graphic Board Nvidia 8600 GT or equivalent Hard Disk Space 20 GB Operating System Windows Vista, 7 & 8
Czyli minimalne wymagania DP. Recommended to zalecane wiec o czym mi tutaj piszesz...
Na low wystarczy 30 stalych klatek a nie 60.
Zalecane wymagania DP :
i3 3220 3,3 Ghz dual core or equivalent RAM 8 GB Graphic Board Nvidia GTX 460 / AMD HD 5850 or equivalent Hard Disk Space 20 GB Operating System Windows Vista, 7 & 8
nie wiem skad ty bierzes wymagania gier? Z Can You run it ? ehh Bo ja z oficialnej strony.
Nie reklamuj KUFa bo to nie mmo, a jakaś nędzna strategia z MULTI. Po za tym, ten temat jest o czym innym i nie zaczynaj offtopu.
Porównanie gry gdzie masz otwarty świat, a gry gdzie na ekranie po za mobami jest 2 graczy, to głupota.
Dane odnośnie wymogów sa Z FORUM. Bo jestem nauczony, że jak czegoś się nie wie, to tam sie szuka wyjaśnień dotyczących gry. N głównej masz MINIMUM DO ODPALENIA GRY! Naucz się czytać bo już to pisałem.
Ehh nie skomentuje Pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie.
PS. nie osmieszaj sie juz prosze. Recenzja spoko nawet niezla ale reszta komentarzy to kosmos z d*py.
No cóż przekonam się jak ściągnę ; )
Mam dość dobrą konfiguracje AMD (AMD Phenom II X4 965 Black Edition @ 3,6 GHz, Sapphire Radeon HD 6850 1 GB, 4 GB RAM, Windows 7) więc myślę, że na co najmniej średnich ustawieniach pogram jeżeli BF 4 chodzi mi bezproblemowo na wysokich.
Boje się jedynie o to, że gra okaże się strasznie monotonna, a także o to, że upadnie. Piszecie przecież, że populacja jest na niskim poziomie, a to zazwyczaj główny powód do zamknięcia serwerów. Mała ilość graczy = mniejsze zyski z IS = brak hajsu na utrzymywanie produkcji. Zresztą pożyjemy, zobaczymy ; )
Ja ściągnąłem drugi raz, pograłem trochę i po raz drugi ją usunąłem.... nie wiem ta gra jest jak dla mnie po prostu do kitu(ładnie mówiąc), Runes of Magic był zdecydowanie lepszą grą. Prawdę mówiąc gry mmo na które warto wydać czas to SWTOR, TSW, GW2, TERA, Cabal i Aion, reszta to jak już ktoś woli.
Moim zdaniem ta firma Runawaker powinna wydać Runes of Magic 2, zamiast robić jakieś inne mmo na fajmie z roma. No, ale w sumie teraz już wiedzą, że jedyna gra która im wyszła to RoM
Fakt widać, że się starają, bo na nowy content nie można narzekać, praktycznie co jakiś czas dochodzi nowy lvl cap z nową strefą i instą, ale co z tego skoro ta gra jest słaba.
AI mobów leży kompletnie. Moby, elity czy Bossy w ogóle nie myślą w tej grze. Ogólnie to wygląda tak, jakby szukały najbliższego targetu i rzucały się na niego. No i trzeba przyznać, że ten ich własnoręczny silnik słabo im wyszedł jeśli chodzi o optymalizację.
//
Recenzja spoko, wszystko fajnie napisane. Może kogoś zachęci do gry, ale wątpię by ktokolwiek wbił 90 lvl.
Ja tam gre lubie. Dla mnie wpokazała wiele nowości, bardzo lubie ich hmm modele. Gra warta uwagi i serio grając w jakimś gronie czy gildii gra się przyjemnie. Ma masę minusów jak każda nowa gra (np TESO i ich boty/cheaty) ale ma też mase nowości dających mase funu.
Mam do Sprzedania dużo świetnych postaci każdej klasy (przenosimy się na Wildstara) (moją postacią grałem ok 8 miesiecy -świetnie zrobiony sorc około 14.7k m dmga na czysto ,102 tytuły ,2 smoki na 100 lvlu itp. pm jak chcecie screeny) Oraz Gildie która ma jeżeli dobrze pamiętam 71 lvl ;p

Info
Nowy patch z urodzin zawiera kilka fajnych opcji, jedną z nich jest NPC u którego wymienimy gold na Diasy. Póki co to NPC testowy i nie wiadomo ile tam zagości.
Mamy też nowy raid na 98 lvl Nucleus of Time ( czyli jak myslałem dodaja co rusz nowe raidy)
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GkHncMrDbfY
Recenzja dobra . zachecila mnie do sprobowania gierki.
Mam pytanko co do ilosci ludzi grajacych.c zastanawiam sie czy na wyzszych lvlach tez sa takie pustki czy po prostu nie ma juz tak wiele ludzi zaczynajacych gre?
wiekszośc życia to endgame
Mało ludzi zaczyna gre, w zasadzie to temu chce zapobiec. Gra serio jest niepowtarzalna i nie "azjatycka", wada jest optymalizacja.
Zarzutem jest slabe AI mobów... prawda są lekko upośledzone ale w tej grze nie bije się pojedynczo mob'ów.
Bossy RAidy. czy horda mobów na klacie To zawsze wyzwanie, ja biore po 6=8 mobów to walka jest fajna.
W non targetach walka z mobem 1v1 ? tylko Wizzardry dawało fun z 1v1... w RaiderZ DP i innych grach Non target, zawsze walczy sie z hordami.