Recka Warrock

Mógłbym napisać "Jesteś weteranem CS-a? Zagraj w jego lepszego naśladowcę". Mógłbym, ale nie napiszę. Po pierwsze dlatego że weterani CS-a by mnie zabili. Po drugie dlatego że WarRock nie jest lepszy. On po prostu wymiata.

Pada pytanie: dlaczego? Pada więc i odpowiedź. To co się pierwsze rzuca w oczy to całkiem niezła grafika, może nie mistrzostwo świata, ale taka jakiej byśmy się spodziewali po MMOFPS-ie. Drugie co się rzuca w oczy to trzy typy map i pięć klas. Mapy są pogrupowane według trzech typów: Close Quaters Combat, Urban Ops i Battle Group. Te pierwsze to walki w ciasnych pomieszczeniach, dużo tu taktyki, ale także akcji w stylu "wyskoczył zza rogu". Do tego wiele możliwości wykorzystania zabójczych granatów. Drugie to walki w miastach. Mapy są średniej wielkości, czasem można znaleźć jakiś pojazd, ale jest to głównie popisówa dla snajperów. Zadaniem tym razem nie jest wyeliminowanie drużyny, ale zabicie jej członków odpowiednią ilość razy. Battle Group to największe mapy. Oprócz pojazdów naziemnych mamy również latające i pływające, więc głównie to walki w pojazdach.

Wspomniałem o klasach. Jest ich pięć, i lecą tak:

Inżynier (Enginner) - Najsłabsza klasa w grze, jego alternatywną umiejętnością jest naprawianie pojazdów, przez co jest nieprzydatny.

Żołnierz (Assault) - Po prostu wojak noszący karabin i co ważne granaty. Nie ma się co rozpisywać, bo prosty jak but.

Snajper (Sniper) - Bardzo dobra klasa, używająca oczywiście broni snajperskich, jednak bardzo trudna do opanowania, głównie z powodu innych snajperów czyhających na ciebie i wlatujących znikąd granatów przeciwnika.

Medyk (Medic) - Jedyna kobieca klasa w grze, może nosić tylko lekkie karabiny i nie ma granatów ALE! Potrafi leczyć swoich kompanów, co niejednokrotnie ratuje życie w wielu sytuacjach, do tego lekkie karabiny nie są takie złe, bo są szybkostrzelne.

Operator Broni Ciężkiej (Heavy Trooper) - Nie ma to jak strzelić czasem z bazooki, no nie? Jego minusem jest mała szybkostrzelność i celność. Postrach czołgistów czy lotników, a natknięcie sie na jego minę którą ma zamiast granatów również nie jest przyjemne...

Cóż jeszcze można dodać? Granaty latają tu trzy razy dalej niż w innych grach, a strzelając w samolot trzeba celować pod nim, a wszystko to w imię realistyki. Moja końcowa ocena... 9/10.

To już lepsze, dobrze się czyta. :->

nie zgadzam sie z recenzja. jak dla mnie 4/10 . nie powiem dokladnie co mi si epodobalo, bo gralem w to dosyc dawno i robilem to przez 2 dni. gra mnie odrzucila. uwielbiam FPS'y i szcegolnie te sieciowe. z teg co pamietam, to w grze nie podobalo mi sie tempo rozgrywki, latwosc zabijania i ogolnie powtarzalnosc.

Ogólnie nie podobała ci się więc realistyka, ale życie to życie :P Nie każdego recenzja uszczęśliwi.

realistyka? gdzie ty tam realistyczma ryzgrywke widzisz;p

Pisałem że granaty zabijają "na raz", odrzut jest realistyczny i mamy coś takiego jak zmęczenie. Do tego trzeba celować w dół samolotu z działka zamiast w sam samolot żeby trafić, tak jak jest naprawdę.

no i to jest realizm? popatrz np. na sterowanie maszynami. czysto zrecznosciowe.

Nie wiem jak jest teraz ale jakiś rok temu to wyglądało tak laggerzy+cziterzy, co mnie stanowczo odrzuciło po pewnym czasie. No i podpisze się pod tym co napisał Dzz, to jest typowa gra z nastawieniem na akcję, gdzie realizm schodzi na dalszy plan, bo np do AA bym Warrock'a nie porównał. No i jeszcze kiepsko zbalansowane klasy.

Ni i na koniec muszę dodać:

cs1.6 > warrock

i basta!

dodam MB2> warrock xD

dodam MB2> warrock xD

bez opbrazy ale ty sie udzielasz o realistyke wiec podaj mi 1 powod gdzie MB2 jest realistyczne :D

A ja dodam ArmA, Crysis, Frontlines > warrock

Gralem w Warrocka troche dziwny nie lubie gier typu CS czy Warrock. Nie lubie malych ciasnych mapek. A jezeli mowa o realizmie. Bez obrazy ale w CS'ie i Warrocku Campienie wyglada tak samo.... wlaczasz zooma i idziesz se przed siebie a celownik nawet nie dyga... :)

Zostaje przy grach FPS'owych gdzie wielka mapa ma jednak swoje piekne uroki ;D

To ja Ci polecę ET:QW. Bardzo rozbudowana i ciekawa gra.

W Warrocka grałam mało ~ kilka dni. Nie przepadam za takimi strzelankami.

Bez obrazy ale w CS'ie i Warrocku Campienie wyglada tak samo.... wlaczasz zooma i idziesz se przed siebie a celownik nawet nie dyga...

W CS'ie nie dyga ale idąc z awp masz zerowe szanse trafić, po prostu kula nie leci tam gdzie wskazuje celownik, wiec wychodzi na to samo, idąc z zoomem nikogo nie trafisz. Poza tym to silnik z HL1, bardzo leciwy więc trochę niezbyt trafny argument, chociażby ze względu na ograniczenia techniczne.

A ja powiem, że to bardziej opis gry niż recenzję przypomina ^_^

A czym jest recenzja? Opisem gry :P

bez opbrazy ale ty sie udzielasz o realistyke wiec podaj mi 1 powod gdzie MB2 jest realistyczne

spawn obczaj mojego 1 posta. nie pisalem o realizmie. potem kozak napisla, ze gra mi nie pasuje, bo jest realistyczna, to mu odpisalem, ze taka nie jest. a zarzuty mam inne.

A sterowanie pojazdami jakie ma być? Jest realistyczne, to że używasz tylko strzałek to nie znaczy że zaraz zręcznościowe.

wystraczy, ze zagarsz w jakis symulator i bedziesz wiedzial, ze sterowanie jest zrecznosciowe. wiesz, nie mowie ze to wada, ba to jest zaleta gry, bo nie trzeba sie meczyc z nauka jazdy, a skupic sie mozna na walce. no, ale mowic, ze to realistyczna gra, to lekka przesada.

Po prostu wiem że was boli, gracie w inne FPS-y a ja tu wyskakuje z tekstem że ten jest najlepszy. Pogracie to zrozumiecie. A póki co koniec bezsensownego flame'a.

Po prostu wiem że was boli

tym tekstem sprawiles, ze nie mam ochoty z toba rozmawiac o grach:)

z mojej strony to tyle. swoja opinie o grze wyrazilem:)

Bez obrazy ale w CS'ie i Warrocku Campienie wyglada tak samo.... wlaczasz zooma i idziesz se przed siebie a celownik nawet nie dyga... W CS'ie nie dyga ale idąc z awp masz zerowe szanse trafić, po prostu kula nie leci tam gdzie wskazuje celownik, wiec wychodzi na to samo, idąc z zoomem nikogo nie trafisz. Poza tym to silnik z HL1, bardzo leciwy więc trochę niezbyt trafny argument, chociażby ze względu na ograniczenia techniczne.

WIesz jak a gralem w CS'a 1.6 i w CS: Sourse(czy jak to sie pisze) z doswiadczenia wiem ze idac na zoomie strzelajac w glowe dostaje napis headshot :) znaczy w CS 1,6 gralem 2 miechy. Wiecej w CS:S. ALe i tak jak ktos mowi o realizmie w grach jak CS, Warrock to mnie cos zalewa. Bo te gry sa czysto Arcadowe.