Recka Warrock

nie mam ochoty z toba rozmawiac o grach

A to taki efekt jaki zamierzałem.

WIesz jak a gralem w CS'a 1.6 i w CS: Sourse(czy jak to sie pisze) z doswiadczenia wiem ze idac na zoomie strzelajac w glowe dostaje napis headshot

Otóż nie, szansa na to, że trafisz idąc (czy to z zoomem czy nawet bez) jest praktycznie żadna, równie dobrze mógłbyś podskoczyć przy strzale, oddając strzał z awp musisz zatrzymać się w czasie oddawania strzału.

Stosujesz prostą zasadę, celując - chodzisz, strzelając - stoisz w miejscu, oczywiście im jesteś lepszy w te klocki tym ten czas jest krótszy, w razie wątpliwości:

http://pl.youtube.com/watch?v=lE657xE-sYY&...feature=related

A co do realizmu, przecież im gra bardziej realistyczna nie znaczy lepsza, po prostu stwierdzenia "wszystko to w imię realistyki" nie do końca jest trafione.

Jeszcze jedno pytanie, zrobili coś z laggerami i dziećmi na dopalaczach, którzy zdejmowali swojego czasu wszystkich wisząc cobie nad mapą?

I tak, i nie, tzn. usunęli większość hacków, ale zaraz pojawiły się nowe... jednak cheaterów jest mniej niż w CS-ie (tam to... brr).

I tak, i nie, tzn. usunęli większość hacków, ale zaraz pojawiły się nowe... jednak cheaterów jest mniej niż w CS-ie (tam to... brr).

w CS'ie są tylko na pirackich serwerach, na tych które mają VAC widziałem może z 2 ;)

A czym jest recenzja? Opisem gry

Nie, nie. Opis gry zawiera opis klas, umiejętności, zadań, ras, serwerów i innych danych tego typu. Recenzja to wewnętrzne odczucia, co Ci się w grze podoba a co nie. Dlaczego to jest be a to je dobre ;)

Jest tam w cholerę wewnętrznych uczuć, a recenzja powinna mieć jakieś informacje o gre, bo mógłbym napisać reckę w stylu "Świetnie się bawiłem podczas grania", a o grze nie dowiedziałbyś się niczego.

WIesz jak a gralem w CS'a 1.6 i w CS: Sourse(czy jak to sie pisze)

"Sourse" zwala z nóg :mrgreen: Widać że masz już staż w CS Spawn ;-)

W CS:S gralem ostatni raz z 2 lata temu... moze mniej i nawet w dobrym klanie bylem :D z Revenem i Lookiem... Ci co znaja elite polskich graczy powinni ich znac :D NP. Reven wystartowal na duelu z Spawnem(tak to moj imienik na forum ale nie chodzi o mnie) a Spawn to ten ziomek

ale dalej jak mowa o realizmie to z strzelanek tylko ArmA: Armed Assault

Trudno uwierzyć ale nie będę się sprzeciwiał ale Look ma nick w grze Luk.

Warrock...To co się pierwsze rzuca w oczy to...

-masa cziterów (dużo wiecej niz CS 1.6 czy CSS, szkoda Kozak ze grales tylko na pirackich serwerach non steam albo bez VACa...)

-lagi (które mam tylko w WR, ale tylko czasami)

-0 kultury

-zje*** na maxa cash shop, na free ogromne ograniczenia

-brzydkie mapy

Gra słaba, dla tych co żal im kasy na coś lepszego typu B2 (stara dbra strzelanka :D) czy CS

I najpierw grałem w WR, i dlatego że to słabizna kupiłem CSik więc nie mów że "nie grałem a jako że jestem fanatykiem CSa gre zje**łem"

To co napisałem to tylko moje skromne zdanie o tej grze :D

Powiem ci że nie grałeś. Albo grałeś kilka lat temu. Cheaterów już nie ma od dawna. Mapek jest ogromna ilość i większość (te najlepsze) są dostępne za free (za kasę dostajesz tylko nowe bronie i kilka nowych mapek). Lagi to twój problem, ja ich nie mam. Cash shop jest o wiele lepszy niż od kupowania broni w CS-ie. Przynajmniej ma się jakiś cel w graniu, i sprawia to większą przyjemność, do tego lepsza broń nie daje aż takiej wielkiej przewagi (oprócz snajperów i hvy trooperów). Mapy są 100 razy ładniejsze niż w CS-ie, przynajmniej piksele na teksturach nie wyłażą :/ . Co do kultury to w CS-ie też jej nie widzę. I nie mów że nie grałem w Steama, kiedyś chodziłem codziennie do qmpla poszpulać w Steama, aż w końcu inny powiedział mi o WarRocku za free. Wolą mieć więc lepszą strzelankę za darmo niż gorszą za 50 zł...

Powiem ci że nie grałeś. Albo grałeś kilka lat temu. Cheaterów już nie ma od dawna. Mapek jest ogromna ilość i większość (te najlepsze) są dostępne za free (za kasę dostajesz tylko nowe bronie i kilka nowych mapek). Lagi to twój problem, ja ich nie mam. Cash shop jest o wiele lepszy niż od kupowania broni w CS-ie. Przynajmniej ma się jakiś cel w graniu, i sprawia to większą przyjemność, do tego lepsza broń nie daje aż takiej wielkiej przewagi (oprócz snajperów i hvy trooperów). Mapy są 100 razy ładniejsze niż w CS-ie, przynajmniej piksele na teksturach nie wyłażą :/ . Co do kultury to w CS-ie też jej nie widzę. I nie mów że nie grałem w Steama, kiedyś chodziłem codziennie do qmpla poszpulać w Steama, aż w końcu inny powiedział mi o WarRocku za free. Wolą mieć więc lepszą strzelankę za darmo niż gorszą za 50 zł...

Przesadzasz. Silnik pierwszego HL ma już 10 lat! Sam mod liczy sobie niewiele mniej, Warrock ma niecałe 3 lata, więc jaki sens ma tu porównywanie grafiki?! Pogadajmy jak Warrock zaliczy pierwszą dekadę. Poza tym jeśli coś jest lepsze i jest za darmo, to jaką racje bytu ma te gorsze i za pieniądze? Więc coś się tu nie zgadza, bo w tą "gorszą" za 50zł po prawie 10latach stale grają, w liczbie większej niż w tą "lepszą" za free? Nonsens. Więc zanim napiszesz, że coś jest lepsze dodaj "wg mnie".

Hm, co do tych cziterów to się nie zgodzę. Grałem w to ok. pół miesiąca temu i była ich cała masa.

A gadacie c-s to syf ,war rock już lepszy ale QUAKE 3 Wymiata i już ! Takie mam zdanie

Mówił że niby grafika lepsza, to odpowiadam ze się myli. Ludzie grają w CS-a z przyzwyczajenia, po prostu nie widzą gier poza nim. Saper jest starą grą a dalej w niego grają... a uznasz go za dobrą grę?

Bo on akurat mówił o CS:S.... i miał racje.

Przyzwyczajenie? Nie wiem jak wy ale ja zagram raz na jakiś czas w CS'a, odpalę KOtOR'a2 i sprawdzę Atlanticę Online, Shaiye. Jedno się z drugim nie gryzie, więc nie myśl, że gdy ktoś gra w CS'a to już innych gier nie widzi poza nim.

Napisze jeszcze raz -gra (a raczej mod) ma prawie 10lat i np. w rankingu xfire jest na 13 miejscu, sądzisz, że to kwestia przyzwyczajenia?

Co do czitów to też raz piszesz, że są, raz że nie ma.... No i jeszcze to co napisałeś o cash shopie, nie wiem jak Ty ale ja gram głównie dla przyjemności, a nie dla jakiegoś "celu" związanego z ww cash shopem.

No i na koniec, ilu znasz ludzi którzy robią sobie sesje w sapera? Bo odpalić coś z nudów na czystym systemie to jedno, a GRAĆ w coś to już inna bajka, 5 minut w tygodniu to jeszcze nie gra. Z tym saperem to już nie przesadziłeś, porównanie (przepraszam za wyrażenie) z d*py po prostu ;).

Ja mówię o Onlinowych Shooterach. Mój qmpel - zawzięty fan CS-a o którym już wspominałem ciągle wystrzegał się WarRocka zasłaniając się tym że "nie podoba mi sie, bo tam się pojazdami jeździ". Nic lepszego nie mógł wymyślić, ale nie jego wina. Po prostu zbyt długo grał w CS-a żeby nagle przerzucić się na coś innego. Cheaty (lub czity) kiedyś były, teraz nie ma, koniec kwestii. Myślę że dążenie do celu i jego osiąganie daje większą przyjemność niż po prostu ciągłe nawalanie się w kółko bez żadnego celu. Tibia również ma dużo, bo aż 11 lat, i ludzie wciąż w to grają - masz odpowiednie porównanie. Pisałem zresztą gdzie was boli. Recenzja jest moim punktem widzenia, jeżeli chcesz wypracować swój to pograj miesiąc - dwa w obydwa tytuły to będziesz mógł z czystym sumieniem powiedzieć co jest lepsze.

Ja mówię o Onlinowych Shooterach. Mój qmpel - zawzięty fan CS-a o którym już wspominałem ciągle wystrzegał się WarRocka zasłaniając się tym że "nie podoba mi sie, bo tam się pojazdami jeździ". Nic lepszego nie mógł wymyślić, ale nie jego wina. Po prostu zbyt długo grał w CS-a żeby nagle przerzucić się na coś innego.

Zbyt długo grał? No więc tak, co ma jedno do drugiego? CS nie przeszkodził mi jakoś by grać w takie tytuły jak np AA, tremulous, s4, wolfteam, rising eagle, warsaw, W:ET, oraz wile innych online'owych shooterów, więc co ma piernik do wiatraka?

Cheaty (lub czity) kiedyś były, teraz nie ma, koniec kwestii.

Po prostu się dziwie bo wcześniej napisałeś, że je usunęli ale zaraz pojawiły się nowe.

Myślę że dążenie do celu i jego osiąganie daje większą przyjemność niż po prostu ciągłe nawalanie się w kółko bez żadnego celu.

No i tu mnie rozwaliłeś, nie każdy gra FFA. Największą frajdę daje GRA ZESPOŁOWA tzn zgadujesz 4 znajomych, szukasz ludzi chętnych na małego miksa, włączasz TS'a i jazda. Uwierz mi biegając na pałkę, nie wygrasz, żadnego meczu.

Tibia również ma dużo, bo aż 11 lat, i ludzie wciąż w to grają - masz odpowiednie porównanie.

Faktycznie xfire - cs #13 - tibia #84, widzisz różnicę?

Pisałem zresztą gdzie was boli.

Co mnie boli? Napisałeś co myślisz o grze, więc pozwól mi się z tym nie zgodzić, chyba mam do tego prawo? Tym bardziej, że swoje wypowiedzi argumentuję.

Recenzja jest moim punktem widzenia, jeżeli chcesz wypracować swój to pograj miesiąc - dwa w obydwa tytuły to będziesz mógł z czystym sumieniem powiedzieć co jest lepsze.

Grałem w Warrocka i napisałem już co mnie w nim odrzuciło. Więc pozwól, że nie będę się powtarzał (w razie czego dosyłam do wcześniejszych postów).

Na koniec:

Nie mówię, że Warrock do zła gra, bo swego czasu przyjemnie się w nią grało jednak tak jak wspomniałem lagi i czity psuły zabawę, a ocenianie obu gier różniących się wiekiem aż siedmiu lat pod kontem grafiki, czy też realizmu który tu nie ma nic do rzeczy mija się z celem, bo tu liczy się grywalność która nie ma nic wspólnego ze stwierdzeniem "ciągłe nawalanie się w kółko bez żadnego celu".

Faktycznie xfire - cs #13 - tibia #84, widzisz różnicę?

Ciekawe, Tibia jest najlepiej zarabiającym MMO na świecie nie pomijając WoWa, a większość jego graczy pewnie nawet nie wie co to jest Xfire (btw ja też nie wiem), więc jak można w ten sposób porównywać?

Zbyt długo grał? No więc tak, co ma jedno do drugiego? CS nie przeszkodził mi jakoś by grać w takie tytuły jak np AA, tremulous, s4, wolfteam, rising eagle, warsaw, W:ET, oraz wile innych online'owych shooterów, więc co ma piernik do wiatraka?

Tyle samo liter.

Dobranoc.

Na razie ty mnie rozwalasz, że nie rozumiesz iż oczywiście przyjemność daje gra, tym bardziej z kolegami, ale osiągnięcie celu jakim jest nowa broń daje podwójną przyjemność, a nie przeszkadza w czerpaniu przyjemności z samej gry.

Fajna frajda, albo musisz grać, żeby uzbierać kasę na broń, albo bulisz realną kaskę, natomiast CS'a odpalasz i grasz, liczy się skill, a nie to ile ktoś siedzi przed monitorem dziennie, co mi np bardzo odpowiada.

Ciekawe, Tibia jest najlepiej zarabiającym MMO na świecie nie pomijając WoWa, a większość jego graczy pewnie nawet nie wie co to jest Xfire (btw ja też nie wiem), więc jak można w ten sposób porównywać?

Można, bo to najbardziej popularny komunikator związany z grami. Poza tym nie każdy gracz CS'a używa/wie co to xfire. Jedno z bardziej wiarygodnych źródeł jeśli chodzi o popularność gier. Ale jeśli znasz jeszcze inny wiarygodne zestawienia śmiało możesz je przedstawić.

Tyle samo liter

Dokładnie.