Recka Warrock

Zależy w co kto gra... Jedni grają w CS'a to będą go bronić... Kozak gra w WarRocka i go będzie bronić... Wg mnie słusznie... Gra jest na prawdę dobra (sam w nią gram), grałem w AoT'a, ale z kolegami z klanu postanowiłem spróbować czegoś nowego... Pograliśmy trochę i nam się spodobało, oni wrócili jednak do AoT'a, a ja z 2 sobie gram w WR... (Co prawda mam dupnego kompa co trochę mi niektóre mapy ogranicza)... Fakt przyznam wam że jest dużo Hackerów... Ale jest to kwestia znalezienia dobrego serva... Bo tylko indianin albo imbecyl grałby na niemcach, etc. W 80% hackerzy to są polacy, ale 60 % z nich hackuje na obcokrajowych servach (narodów których nie lubią)...Ale pozostałe 40% POLSKA!;/, ale przecież zawsze można wyjść i iść na inny server. K2 cały czas próbuje usunąć hackerów i przyznam kiedy kupili na 30 dni HS'a (Hack Shield) przez pierwsze 3 dni był spokój totalny, ale po tygodniu zaczęło się robić coraz więcej hacków... Ale starają się jak mogą, póki chcą ich unieszkodliwić to jest dobrze... Fakt faktem, że sporo rzeczy jest na premkę, ale od czasu do czasu te 17 zł na miesiąc można wydać... Z czegoś gra musi się rozwijać... Grałem w CS'a ale nie przypadł mi do gustu... Przez niektóre drobnostki... Może do się wydać weteranom śmieszne, ale to jest moja opinia! Np po skoku lub zeskoczeniu z czegoś spadam na ziemię i łapie mnie jakiś paraliż... Co ja jestem dziadek 60 letni czy co żeby mnie skurcze łapały? Po 2 te okropne muzyczki po końcach rundy... Normalnie można ogłupieć... Po 3 jakaś je**** strefa rashów na niektórych servach.... Po 4 granaty które są większe od ręki kolesia i lecą koślawo jakby się czegoś napiły... Po 5 osiemdziesiąt miliardów broni,a w tym po 3 każdego rodzaju które tak samo strzelają z takim samym odgłosem tylko inaczej wyglądają, żenada... Kolejna rzecz to jest to "piękny celownik optyczny w broniach takich jak steyr czy tam jeszcze jakieś... Zamiast normalnego celownika tylko tak jakby głowę bliżej broni przystawiał... Tak samo czas na kupienie broni... Co za łoś to wymyślił, że tylko przez czas odprawy może je kupować? A następna rzecz dlaczego nie można sprzedawać broni...?Może i jest to kwestia przyzwyczajenia, ale wg mnie Cs to najgorsza gra jaką widziałem, no może TCE jest na tym samym poziomie...

CS

ALE PRZYPOMINAM TO TYLKO MOJA OPINIA!

Mógłbym jeszcze wiele napisać, ale i tak nikomu by się potem czytać nie chciało...

17 zł na miesiąc można wydać...

W tej chwili już 14zł ;) Naprawdę na miesiąc nie jest to ogromna suma, a brązowe premium daje nam dostęp do wszystkich broni+wszystkich map.

5 osiemdziesiąt miliardów broni,a w tym po 3 każdego rodzaju które tak samo strzelają z takim samym odgłosem tylko inaczej wyglądają, żenada...

To oznacza ze jednak nie grałeś zbyt długo w cs'a.... każda z broni strzela się inaczej a to ponieważ każda ma inna sile, rozrzut i zasięg.

Tak samo czas na kupienie broni... Co za łoś to wymyślił, że tylko przez czas odprawy może je kupować?

No nie ?? fajnie by było gdyby anty terroryści mogli przerwać akcje w połowie i iść do sklepu kopic sobie nowe giwerki lub amunicje no ale terroryści nie byliby tacy mili i nie poczekali grzecznie i pewnie byłoby wielkie boom albo wszyscy zakładnicy trafili by do piachu :-> dla tego uważam ze twój pomysł nie jest zbyt dobry

Np po skoku lub zeskoczeniu z czegoś spadam na ziemię i łapie mnie jakiś paraliż... Co ja jestem dziadek 60 letni czy co żeby mnie skurcze łapały?

Mam pomysł włóż do swojego plecaka ok 60kg i skocz sobie możne pojmiesz czemu od razu po skoku nie możesz biegać jak pantera :mrgreen:

Ja nie bronie Cs'a ani Warrocka tylko mowie ze są to dwie rożne gry każda z nich jest inna i fajna na swój sposób. W Cs'ie twórcy bardziej za realizmem. W Warrock znów jest bardziej zręcznościowy :-) no i to taka mała kopia battlefield 2 :-p Obie gry są dobre i można spędzić długie godziny przy monitorze

W Cs'ie twórcy bardziej za realizmem.

Tia, nie ma to jak realizm, np. odrzut odrzucający (masło maślane) broń na boki. No normalnie prawie jak w życiu. Do tego spójrz na modele postaci, np. tego hopka w okularach. Ma on plecak? Tylko karabin, a i tak hamuje do zera po skoku (przy czym wiem ile waży karabin).

Przepraszam, że nie o warrocku, ale kilka słów sprostowania:

Kolczu ale tak szczerze ile pograłeś? Bo muzyka na koniec rundy to tylko plugin amx, który był wgrany na serwerze, więc mogłeś po prostu iść na inny.

Strefy raszu? No proste kolejny plugin amx.... Wbijasz na serwer FFA i ich nie masz, a jeśli występują to właśnie po to żeby wykonywać cele mapy[bo to był serwer TP], a nie biegać po całej mapie za fragami.

Nie wiem też czemu przeszkadza Ci liczba broni... Pierwszy raz widzę, żeby ktoś się skarżył, że mu za dużo :D A jakie 3 niby strzelają tak samo? bo zazwyczaj inna jest celność i dmg.

Co do kupowania to można je ustawić na całą rundę, to kwestia admina, ale 15 sekund to najlepsza opcja, przynajmniej nikt nie spamuje granatami na takich mapach jak np cs_assault.

Co do hamowania przy skoku, to już o tym pisałem, wiec nie będę się powtarzać, tak czy siak pomysł z wersji 1.3 i sama rozgrywka tylko na tym skorzystała. Swoją drogą narzekacie na ten skok, ale czy widzieliście kiedyś kogoś z bronią kto skacze jak mała dziewczynka zamiast biec?

Każda gra ma wady, a realizm to nie wyznacznik jakości gry, znacznie bardziej wiarygodna jest po prostu grywalność.

Przestańcie również porównywać te gry do siebie, a tym bardziej uzasadniać to takimi argumentami jak ww.

Tia, nie ma to jak realizm, np. odrzut odrzucający (masło maślane) broń na boki. No normalnie prawie jak w życiu.

Niestety ale to realizm. Jeśli nie jesteś wystarczająco silny nie dasz rady utrzymać broni w ręce a podczas strzelania siła broni będzie kierować ja na rożne strony.

Do tego spójrz na modele postaci, np. tego hopka w okularach. Ma on plecak? Tylko karabin, a i tak hamuje do zera po skoku (przy czym wiem ile waży karabin).

No ale nagi raczej nie jest a mundur antyterrorysty tez troszkę wazy i do tego Chełm ograniczający pole widzenia.

No ale nagi raczej nie jest a mundur antyterrorysty tez troszkę wazy i do tego Chełm ograniczający pole widzenia.No troszkę waży, ale nie 60kg... A poza tym podskoczyć chyba można z ograniczonym polem widzenia? Nie szukaj dziury w całym... Po prostu nie mogli zrobić, żeby ta akurat postać skakała inaczej, bo wiadomo co by się działo... Może jest to pewien stopień realizmu, ale moja opinia o tej grze jest raczej negatywna, ale jak każdy wie o gustach się nie dyskutuje i każdy lubi to co lubi...

W warrocku też nie ma realizmu. Tam się liczy głównie skill, a oprócz fizyki broni reszta jest 4fun. Natomiast w cs połączono realizm z 4fun co im całkiem dobrze wyszło.

Odjebalo wam wy dalej swoje?? Moze wam pomoge... w OBU grach nie ma realizmu sa to gry arkadowe. CS jest starszy a w WR masz wiele zastosowan z CS'a i dodane troche od siebie... Zamiast sie dowartosciowywac piepszeniem o tym jak wasza gra jest wspaniala proponuje wam potestowac wam tego nowego CA.... ktory ma niby lepsza grafe od CS: Source :)

Pozdo

A ja się tak podczytuje temu wszystkiemu i mogę powiedzieć jedno... Ta dyskusja jest j**nięta. I mimo to, że jestem J. Admem i tak pisać nie powinienem mam ochotę zamknąć ten śmietnik o wywalić do kosza. Spawn ma racje. WR nie miałby wielu rozwiązań gdyby nie CS. CS to gra która ma przeszłość, nie to co WR.

@Kolczu

Nie pierdziel, że się nie da broni rozróżnić bo mnie głowa od czegoś takiego boli. Ja gram w csa 2-3 lata i z zamkniętymi oczami powiem Ci z jakim gunem biegasz...

A jak powiedziałem tak zrobię. Temat Closed - Jak się poprawicie to PM do mnie i otworzę...

Mógłbym napisać "Jesteś weteranem CS-a? Zagraj w jego lepszego naśladowcę". Mógłbym, ale nie napiszę. Po pierwsze dlatego że weterani CS-a by mnie zabili. Po drugie dlatego że WarRock nie jest lepszy. On po prostu wymiata.

Pada pytanie: dlaczego? Pada więc i odpowiedź. To co się pierwsze rzuca w oczy to całkiem niezła grafika, może nie mistrzostwo świata, ale taka jakiej byśmy się spodziewali po MMOFPS-ie. Drugie co się rzuca w oczy to trzy typy map i pięć klas. Mapy są pogrupowane według trzech typów: Close Quaters Combat, Urban Ops i Battle Group. Te pierwsze to walki w ciasnych pomieszczeniach, dużo tu taktyki, ale także akcji w stylu "wyskoczył zza rogu". Do tego wiele możliwości wykorzystania zabójczych granatów. Drugie to walki w miastach. Mapy są średniej wielkości, czasem można znaleźć jakiś pojazd, ale jest to głównie popisówa dla snajperów. Zadaniem tym razem nie jest wyeliminowanie drużyny, ale zabicie jej członków odpowiednią ilość razy. Battle Group to największe mapy. Oprócz pojazdów naziemnych mamy również latające i pływające, więc głównie to walki w pojazdach.

Wspomniałem o klasach. Jest ich pięć, i lecą tak:

Inżynier (Enginner) - Najsłabsza klasa w grze, jego alternatywną umiejętnością jest naprawianie pojazdów, przez co jest nieprzydatny.

Żołnierz (Assault) - Po prostu wojak noszący karabin i co ważne granaty. Nie ma się co rozpisywać, bo prosty jak but.

Snajper (Sniper) - Bardzo dobra klasa, używająca oczywiście broni snajperskich, jednak bardzo trudna do opanowania, głównie z powodu innych snajperów czyhających na ciebie i wlatujących znikąd granatów przeciwnika.

Medyk (Medic) - Jedyna kobieca klasa w grze, może nosić tylko lekkie karabiny i nie ma granatów ALE! Potrafi leczyć swoich kompanów, co niejednokrotnie ratuje życie w wielu sytuacjach, do tego lekkie karabiny nie są takie złe, bo są szybkostrzelne.

Operator Broni Ciężkiej (Heavy Trooper) - Nie ma to jak strzelić czasem z bazooki, no nie? Jego minusem jest mała szybkostrzelność i celność. Postrach czołgistów czy lotników, a natknięcie sie na jego minę którą ma zamiast granatów również nie jest przyjemne...

Cóż jeszcze można dodać? Granaty latają tu trzy razy dalej niż w innych grach, a strzelając w samolot trzeba celować pod nim, a wszystko to w imię realistyki. Moja końcowa ocena... 9/10.