Rekrutacja na Redaktora [ OTWARTA ]

Rekrutacja na redaktora portalu MMORPG.org.pl

Lubisz gry MMO i posiadasz talent przystępnego przekazywania informacji w formie pisemnej? Myślisz o karierze dziennikarza zajmującego się tematyką gier komputerowych? Wstąpienie w szeregi redakcji MMORPG.org.pl to w takim razie dla Ciebie znakomita szansa na zdobycie doświadczenia i podbicie serc graczy MMO z całej Polski.

3.jpg

Co należy do obowiązków kandydata?

Redagowanie tekstów poświęconych grom MMO/MMORPG (felietony, artykuły, recenzje, opisy), poszerzanie bazy gier oraz ścisła współpraca z redaktorem naczelnym portalu. Interesowanie się nowinkami ze świata gier MMO i częste spędzanie czasu przy grach online.

Co oferujemy kandydatom?

• Współtworzenie prężnie rozwijającego się oraz jednego z najpopularniejszych portali o grach typu MMO.
  • Dostęp do przedpremierowych testów gry
  • Wynagrodzenie pieniężne w zależności od nakładu pracy i jakości tekstów
  • Zdalną, przyjemną pracę w zespole ludzi o takich samych zainteresowaniach

Jak złożyć podanie?

Podanie powinno złożone w postaci założenia tematu na forum http://mmorpg.org.pl/forum/forum/170-rekrutacja/ według następującego szablonu:

Nazwa tematu: Redaktor - NickTreść założonego tematu:Imię: ArturAdres e-mail: twój_adres@poczta.plUmiejętności: Wypisanie swoich najważniejszych cech / umiejętnościZainteresowania: Miejsce do wpisania swoich zainteresowań, hobbyPróbna praca:[ felieton / artykuł / recenzja nie zawierający błędów ortograficznych i stylistycznych o długości nie mniejszej jak 250 wyrazów ]

Ważne linki i informacje:

1. Praca odbywa się zdalnie (nie w biurze).
  2. Podania niekompletne lub sprzeczne z wyżej podanym szablonem nie będą rozpatrywane.
  3. Każdy przyjęty kandydat zobowiązuje się do próbnego okresu pracy wynoszącego 4 tygodnie. Wynagrodzenie jest wręczane dopiero po pomyślnie odbytym okresie próbnym. W chwili rażących zaniedbań, nie pisania tekstów lub pisania artykułów o niskiej jakości okres próbny jest zrywany ze skutkiem natychmiastowym.
  4. Przed napisaniem podania należy zapoznać się z zasadami: link
  5. Miejsce składania podań: link
  6. Przed napisaniem próbnego materiału proszę przeczytać: link

Wszelkie pytania proszę kierować w tym temacie.

Chyba aż się pokuszę :)

I jeszcze pytanko - tutaj jest napisane, że jedyne formy akceptowane to felieton i artykuł, natomiast w którymś z linków (te z którym zalecacie się zapoznać) jest napisane recenzja/felieton. Także w końcu której wersji się trzymać ? :)

Chyba aż się pokuszę I jeszcze pytanko - tutaj jest napisane, że jedyne formy akceptowane to felieton i artykuł, natomiast w którymś z linków (te z którym zalecacie się zapoznać) jest napisane recenzja/felieton. Także w końcu której wersji się trzymać ?

Poprawione. Recenzja też może oczywiście być.

A ja tesz mogem? : (

@up

Niebawem wchodzi funkcja redaktora naczelnego, a obecne wyniki wskazują raczej na wygraną guru. Nie wiem więc czy się dogadacie. Co do Twojego pytania, to możesz się zgłosić, napisać tekst, a potem jeżeli zostaniesz przyjęty będziesz na okresie próbnym. Ogólnie mogę tyle powiedzieć, że po wprowadzeniu funkcji redaktora naczelnego cały system redakcyjny będzie działał w zupełnie inny sposób. Jaki? Wszystko zostanie wyjaśnione na radzie, której termin ustalę już jutro (najprawdopodobniej po wybraniu redaktora naczelnego). System będzie narzucał regularne pisanie tekstów na określony temat. Jeżeli więc Twoja praca będzie wyglądała tak jak poprzednio to nasze kółko się ponownie zamknie. Your choice.

Mam pytanie: Czy trzeba być pełnoletnim,żeby mieć możliwość,zostania przyjetym ?

@DOWN - Dzięki ; )

Nie. Najwazniejsze jest dobre, regularne pisanie.

czy próbny artykuł musi być na temat, który nie był omawiany???

czy panuje absolutna dowolność?

dzięki guru

jeszcze jedno

jaki jest ostateczny termin "oddania prac"?

@up

pisz o czym chcesz, ważne, żeby było poprawnie i odpowiednio "długo"

Guru, uważałem Cię za osobę dojrzałą, bez jakichś huśtawek emocji

Zabierasz głos w sprawie, o której nie masz zielonego pojęcia. Kozak został wyrzucony z ekipy za brak aktywności, kiedy przez bite 4 miesiące nie napisał żadnej pracy. Nie ukrywam, że to ja przyczyniłem się jego "outu", może dlatego on nie lubi mnie, a ja jego. Nie chcę, by popełniono drugi raz tego błędu, dlatego postawiłem takie, a nie inne ultimatum. Nie chcę pracować z ludźmi, którzy są nieodpowiedzialni, którym nie zależy na rozwoju strony.

Wywaliłem zbędne dyskusje i dywagacje

Zamiast tego mogłeś po prostu odpowiedzieć na pytanie.

Czy mogę napisać podanie redakcyjne, mimo tego że jakiś <> postanawia popełnić kamikaze na całą stronę kiedy znowu mnie przyjmiesz?

Można napisać więcej artykułów, czy tylko jeden?

Mam pytanie artykuł może być o jakiejkolwiek grze czy tylko MMO?

@up z tego co się orientuję to musi być o tematyce gier :)

Prawie na pewno wymagany jest tekst o MMO, bo mimo braku o tym informacji w instrukcjach, kiedyś był taki przypadek i koleś musiał pisać tekst ponownie, nie o grze singlowej, a o sieciówce.

@down,

recenzje alfa-testów? ehhh, weź sobie od razu daj spokój.

A bo dostałem CD-Key'a do Alfa Testów BattleField 3 i chciałem z tego zrobić artykuł i recenzje ;(.

@up To zrób, ale umieść w dziale "Wasze teksty", bo do procesu rekrutacji się nie nadaje.

A bo dostałem CD-Key'a do Alfa Testów BattleField 3 i chciałem z tego zrobić artykuł i recenzje ;(.

Yyy niby skąd dostałeś ten klucz ...

e: już znalazłem :P

Mam pytanie- Czy na pracę próbną do podania można zamieścić recenzję już zrecenzowanej gry?