[Revelation Online] Adrenaline

Jak macie dajcie filmik jakiegos waszego koks Vg a nie tylko sm albo guns. Sledzilem przez jakis czas temat ale ciagle te same klasy sie przewijaja na glownym planie. A rzucac skille na odleglosc jest nudne (bynajmniej dla mnie) sam zaczalem z tego powodu grac Vg i ciekawi mnie jak u Was wyglada taki tank.

Jak macie dajcie filmik jakiegos waszego koks Vg a nie tylko sm albo guns. Sledzilem przez jakis czas temat ale ciagle te same klasy sie przewijaja na glownym planie. A rzucac skille na odleglosc jest nudne (bynajmniej dla mnie) sam zaczalem z tego powodu grac Vg i ciekawi mnie jak u Was wyglada taki tank. 

Problem jest taki, że nagrywamy głównie ja i Archax :P Na mass PvP dzisiejszym będzie widać co potrafia tanki.

Gildia została nieco wyczyszczona z casuali i nieaktywnych graczy. Mamy dużo nowych miejsc. Zapraszam!

Zapraszam do gildi, dobra jest

54277188.jpg

O_)O

Wut? Wchodze i mam moderatora? Co sie dzieje XD

Nie wiem jak Ty, ale ja swoją rangę znalazłem w chipsach :D

Na dniach jeszcze przygotuje walke o zamek :P

Wlasnie chce zacząć w to grac. Jest sens? Jak wygląda ogolnie gra w end game. I jak wygląda sytuacja z p2w? Cos na ten temat?

Na chwile oebcna jak nie masz sporego zapasu gotowki nie zaczynaj . P2W i to mocne $$ mozesz wyrpzedzic graczy nie placacych o 3/4 miesiace . O ile na pcozatku mozna bylo granie zniwelowac chociaz troche ta przewage ( alrumy) chodzily po 100 tak teraz nie ma szans ( ceny skacza od 500-800 ) . Do tego capy na dungi i wszelkie inne aktywnosci nie pozwalaja ci lduzej pofarmic . Specjlanie zrobione zebys korzystal z item shopa ktory omija capy :) No i wisienka na torcie . Chesz ulepszyc troche szybciej gear iteam shop , chceszu lepszyc skile item shop itd. Takze jak chcesz wiecznie dostawac po mordzie graj ( bo nie oszukujmy sie nie jestes w stanie nadgonic nikogo obecnie ze wzgledu na cpay na wsyztsko co mozliwe. Do tego juz masz duzy patch zapowiedzniay wiec na wstpei juz jestes 4 miesiace do tylu z podstawki + dodtake pewnie kolejne 2-3 miesiace . Takze wchodzac do gry przez 6-7 miesiecy bez wydawania kasy mozesz polerowac ziemie ):)

ps. zeby nie blo placzu ze "nie grales gowno wiesz" . Otoz gralem wbilem 49 ale po wprowadzeniu map ze skarbami insta uninstal GG

Na chwile oebcna jak nie masz sporego zapasu gotowki nie zaczynaj .  P2W i to mocne $$ mozesz wyrpzedzic graczy nie placacych o 3/4 miesiace . O ile na pcozatku mozna bylo granie zniwelowac chociaz troche ta przewage ( alrumy) chodzily  po 100 tak teraz nie ma szans ( ceny skacza od 500-800 ) . Do tego capy na dungi i wszelkie inne aktywnosci nie pozwalaja ci lduzej pofarmic . Specjlanie zrobione zebys korzystal z item shopa ktory omija capy  No i wisienka na torcie . Chesz ulepszyc troche szybciej   gear iteam shop , chceszu lepszyc skile item shop itd.  Takze jak chcesz wiecznie dostawac po mordzie graj ( bo nie oszukujmy sie nie jestes w stanie nadgonic nikogo obecnie ze wzgledu na cpay na wsyztsko co mozliwe. Do tego juz masz duzy patch zapowiedzniay wiec na wstpei juz jestes 4 miesiace do tylu z podstawki  + dodtake pewnie kolejne 2-3 miesiace . Takze wchodzac do gry przez 6-7 miesiecy bez wydawania kasy mozesz polerowac ziemie ) 

ps. zeby nie blo placzu ze "nie grales gowno wiesz" . Otoz gralem wbilem 49 ale po wprowadzeniu map ze skarbami insta uninstal GG

Czyli nie pograłeś według mnie. Na 49 lvl robisz złoty EQ. Zrobiłeś go chociaż? Przedmioty potrzebne do zrobienia tego EQ (chodzi mi o itemy np. które możesz kupić kilka sztuk na tydzień) można kupić na AH. Silverstone, Mist of Bright Jade, Hematyty wszystko a sposobów na zarobek jest dużo. W każdej grze mógłbym tak narzekać na to lub na tamto. Trzeba przysiąść i ogarnąć. Cała filozofia. Moim zdaniem w grach mmo chodzi o dobrą zabawę se znajomymi przede wszystkim. Reszta przyjdzie sama.

Ehh nie mam pytan . Najpierw typowe w RO pytanie " nie grales to nie gadaj" , "gra zaczyan sie po 40" , a keidy napsizesz ze wbiels 49 to jeszcze ci napisza "nie pograles zbyt dlugo" , "nie wbiles eq" . Pewnei jakbym napsial ze wbielm 55 to tez by bylo aaa to albo tamto ni znasz sie .... Zawsze znajdzie sie jakies ale ...Naprawde w kazdej wpwoeidzi obroncow RO ciagle to samo ... "Trzeba przysiąść i ogarnąć." Pytanei do czego jak masz wiecznie capy na wsyztsko . Przysiadanie nic nie da w tej grze a item shop da niestety . Taka prawda nie da sie przysiedziec w grze i nadrobic czasem kiedy masz blokade . Ale IS oczywiscie pieknie przychodzi nam z pomoca . Ta gra powina miec w nazwie "fremium" a nie f2p . Nie oszukujmy sie zrobisz daily/weekly capy i mozesz wyl gre lub co zainwestowac w IS zeby "pominac" te capy ... Bez jaj.

Nie wiem, kumpel zrerollował z tanka 120k na Occ i po 2 dniach gry bez p2w nołlajfiąc lata w prawie pełnym złotym EQ i ma 48 lvl. Da się? Da. Te itemy po wbiciu 59 lvla bez problemu można wszystkie wbić na +8 za to co dostajemy bezpośrednio z gry za wbicie lvla, co powinno nam dać grywalne 110k gearu + jak ogarniemy craft i rynek, to można robić po 1mln kasy tygodniowo i przy farcie jak zrobimy 120 questów na reckę eq, to można ją sprzedać i też zarobić kokosy.

Dodatkowo u nas robimy world bossy i z nich też jest sporo hajsu dla guild memberów, nie robimy rng rolla, tylko sprzedajemy wszystko na AH i dzielimy się. Przy 10-15 osobach wychodzi 30-50k za 20-30 minut biegania razem. @Pawcioyy, po więcej info zapraszam do nas na Discord, w pierwszym poście masz wszystko.

Dorzucam filmik z ostatniego siege, part 2.

Wiesz to tak jakbym napisal " no wiecie gralem rok w greX wyamsterowalem klase zmienilem na innai po 2 dniach miale equ gosci ktorzy graja pol roku" . Wiec kazdy ( slowo klucz ) NOWY gracz w 2 dni moze miec eq + pierdyliard bo ja po zmianie tak miale . To nic ze w moim banku znajdowaly sie miliony zlota , pare tysiecy monet z item shopu itd.... Przeciez kadzy zaczynajacy gracz tez tyle ma .... Da sie da sie .... Nosz serio ? Pisanie o gosciu ktory mial od 1 lvl w pi kasy , pewnie aurumow pare tysiecy i pisanie ze mozna ... Wybacz...

Ehh nie mam pytan . Najpierw typowe w RO pytanie " nie grales to nie gadaj" , "gra zaczyan sie po 40" , a keidy napsizesz ze wbiels 49 to jeszcze ci napisza "nie pograles zbyt dlugo" ,  "nie wbiles eq" . Pewnei jakbym napsial ze wbielm 55 to tez by bylo aaa to albo tamto ni znasz sie .... Zawsze znajdzie sie jakies ale ...Naprawde w kazdej wpwoeidzi obroncow RO ciagle to samo ... "Trzeba przysiąść i ogarnąć." Pytanei do czego jak masz wiecznie capy na wsyztsko . Przysiadanie nic nie da w tej grze a item shop da niestety . Taka prawda nie da sie przysiedziec w grze i nadrobic czasem kiedy masz blokade . Ale IS oczywiscie pieknie przychodzi nam z pomoca . Ta gra powina miec w nazwie "fremium" a nie f2p . Nie oszukujmy sie zrobisz daily/weekly capy i mozesz wyl gre lub co zainwestowac w IS zeby "pominac" te capy ... Bez jaj. 

Albo możesz w ogóle nie robić Daily/Weekly tylko siedzieć na BG, który nie ma capa na wejścia, wbijać lvl i kupować sety PvP które mają porównywalne statystyki z setami pve. Jedyna różnica jest taka, że w sety pvp nie wsadzisz marków pve. No proszę...wyjść jest wiele, ale lepiej hejtować i wprowadzać potencjalnych nowych graczy w błąd.

Nie ma capa na BG lol no to chyba gralismy w 2 rozny gry ... Pamietam ze chcialem farmic ale ofc co po 2 dniach cap ( 5.2k markow/pointow z tego co pamietam jeszcze ). Na same wjescia ofc nie ale co z tego jak po capie (weekly ) nie dostaniesz juz pkt na gear ....

@Faydee A teraz powiedz mi gdzie wprowadzilem nowych gracyz w blad ? Tym ze sa capy na wsyztsko ? Tym ze mozna te capy ominac item shopem ? Tym ze nowy gracz bez wydawania kasy bedzie pare miesiecy do tylu i nie moze tego nadrobic ze wzgledu na capy ? Prosze wyjasnij mi gdzie i w ktorej wypowiedzi wprowadzilem w blad ?

Ogólnie napisze tak, byłem członkiem Adrenaline i powiem całkiem dobrze się bawiłem aczkolwiek po tym jak powiedziałem że zaczynam pracę w Niemczech i dodałem że nie będzie mnie tydzień - dwa, po wejściu na postać już byłem bez gildii.

Rozumiem że chcecie dbać o gildię i siege był OBOWIĄZKOWY aczkolwiek raczej nie powiem przyszłemu szefowi że "nie przyjdę na spotkanie bo mam siege z gildią"

Mówione było to komuś z mojego CP (CP KANTOREK) że nie będzie mnie.

Ps...Chamsko się ktoś zachował wysyłając mi pmy z tym że widać że gram w Path of Exile na discord mimo że mówiłem z 10 razy że ja w to nie gram a moja dziewczyna :D

Pozdrawiam.

Nie ma capa na BG lol no to chyba gralismy w 2 rozny gry ... Jest cap markow na BG przeciez 5.2k z tego co jeszcze pamietam.

Jest napisane wyraźnie "nie ma capa na wejścia". Cap na marki z każdą kolejną rangą wzrasta także nie widzę problemu. Podałem tylko przykład, wyjść jest wiele. Zarówno na zarobek jak i na ubranie się. Ja nie wydałem ani złotówki i potrafię cieszyć się grą.

@edit

no właśnie chyba tutaj, że nie można nadrobić tego. Ja gram po kilka godzin dziennie i jakoś nie odstaję za bardzo od reszty ekipy. Jakbym zaczął np. grać dopiero teraz to podejrzewam, że miałbym jeszcze łatwiej. Każdy by mi powiedział co mam robić, pomóglby mi itd. U nas w gildii jest tak, że nowych po wbiciu lvl przeciągamy po DS 3* po itemki itd. Także mają ułatwione robienie złotego EQ na 49.

Ja odebrałem to tak: nie wydasz hajsu w is nie dogonisz innych. A to po prostu nie prawda. Tak samo miałem w Aion'ie i tak samo podejrzewam, że jest w większości mmorpg. jak wiesz jak to zrobić to to zrobisz. Najważniejsze żeby mieć gildie która Ci w tym pomoże.

No właśnie nie do końca. Kolega nie swipuje kartą kredytową, a jak przerzucałem mu kase, to 850k tylko miał i też nie wydał nic z tego na gear jeszcze z tego co mi wiadomo :P Wszystko ma z instancji.

Chodziło mi o porównanie bardziej, skoro on jest w stanie w 3 dni wbić tyle rzeczy ogarniając, to każdy inny nowy w te 2 tygodnie zrobi taki gear jak on ma ucząc się przy tym gry. To nie jest tak, że od razu wszystko będziesz umiał xP

EDIT: Odpowiadałem na post o wiele wyżej jak co, nie odświeżyłem strony xD

Wiesz to tak jakbym napisal " no wiecie gralem rok w greX wyamsterowalem klase zmienilem na innai po 2 dniach miale equ gosci ktorzy graja pol roku" . Wiec kazdy ( slowo klucz ) NOWY gracz w 2 dni moze miec eq + pierdyliard bo ja po zmianie tak miale . To nic ze w moim banku znajdowaly sie miliony zlota , pare tysiecy monet z item shopu itd… Przeciez kadzy zaczynajacy gracz tez tyle ma … Da sie da sie … Nosz serio ? Pisanie o gosciu ktory mial od 1 lvl w pi kasy , pewnie aurumow pare tysiecy i pisanie ze mozna … Wybacz…