Mam Ci podawac argumenty powaznie? spojrz na ten interface na grafike, no a te skrzydla ja pier... powaznie wiekszych nie mozna bylo? to nie symulator golebnika. Czy nie wyglada Ci to znajomo ?
A no niestety ostatnio nie pojawiaja sie gry wnoszace cos nowego (no moze GW2 ostatnio) ale nawet jesli powstala by solidnie zrobione mmorpg z ciekawa fabula i nie koniecznie innowacyjnymi rozwiazaniami no i przede wszystkim uczciwym podejsciem wydawcy to bym chetnie oplacal comiesieczny abonament.
Ale konsumenci sa malo wymagajacy i wystarczy im chinszczyzna i najlepiej jak jeszcze zakupia founders packi. I to ze nie ma nic nowego na rynku nie znaczy ze mamy sie zadowalac kazdym chlamem ktory nam serwuja.
Argumenty, czy cokolwiek to jest, sa kiepskie i jeszcze gorzej przedstawione np. "spojrz na ten interfejs" to nie jest argument. I te pseudointeligetne pociski w stylu "to nie symulator golebnika" ...klasa.
Chodzi mi o podobna stylistyke graficzna jak w innych azjatyckich mmo. A ty mi z Hermiona wyskakujesz w calkiem innym kontekscie. Poprostu uwazam ze ta powtarzalnosc azjatyckich mmo jest nudna i bardzo mnie dziwi ze ludzi to dalej przyciaga.
...ehh..jesli gra jest robiona w klimacie azjatyckim to sadzisz ze stylistyka powinna byc zachodnia? To dosc normalne, ze jesli wezmiemy 2 gry azjatyckie to ich stylistyka bedzie podobna.
Wiekszosc mmo wychodzacych na rynek jest z azji nic dziwnego ze wiele jest do siebie bardziej lub mniej podobnych, wiele z nich zbyt wiele nie osiaga, ale przyczyna nie jest to ze jest to "mmo z azji". Problemem jest albo wzgledny p2w, albo brak endgame'u i to nie sa rzeczy definiujace azjatyckie mmo, gdyz bywaja takze w nieazjatyckich mmo.
Wracajac do 1 cytatu...nie wiem skad u ludzi taka wielka pogon za innowacjami w grach i w swiecie. RO jest bardzo rozbudowane, posiada wiele ciekawych aspektow, czesc z nich na pewno wzorowanych na tych z innych gier, w dodatku nie zapowiada sie na to, zeby bylo pw2, wiec z tego co piszesz to jest gra dla ciebie. A jezeli jedyna rzecza, ktora cie odpycha od tej gry to azjatycki klimat...to po prostu nie graj, nie widze powodu dla ktorego mialbys wypisywac nie trzymajace sie kupy wypociny, tylko po to zeby zniechecic ludzi.
Ostatnie 2 zdania...smutek. Jeden rabin lubi zupki chinskie, drugi rabin nie. Rozumiem, ze jestes arogancki i uwazasz, ze twoj gust jest lepszy, ale przykro mi chlopcze zycie takie nie jest.