Revelation Online

@Kosiauke

Witam mam pytanie . Pewnie już to było poruszane ale nie chce mi się wałkować 20 stron by wyszukać odpowiedz więc przepraszam za lenistwo . 

Wiem że ruskie lubują się w grindownikach i tu pytanie ode mnie czy jest co w tej grze grindować ? Nie mam tu na myśli podnoszenie gearu z +9 na +10 by mieć 3atacku więcej niż inni . Czy progress postaci da się ,,skończyć'' mam na myśli max lvl i  top gear ++ ?  Czy jest coś na zasadzie SF czy BD  rozwój nieskończony .

Jak ma wyglądać otoczka endgame jako rozwój postaci ? Wbijamy maksymalny poziom i farmimy do kolejnego dodatku pare instancji na krzyż by się ubrać w top gear ?

Da się progres skończyć :) w skrócie - zebrać najlepszy gear i zrobić +16 na wszystkim z najlepszymi rollami (czyli na max %). Do tego dochodzą inne rzeczy ale to pewnie zajmie najwięcej czasu.

Takie małe endgame'y masz już od 45 lvlu bo wtedy jest pierwszy god mode dungeon gdzie dropi najlepszy gear na ten level lub materiały do craftu sprzętu. Jeśli pominiesz jakiś etap gearowania to np na 59 czy 69 lvlu może się okazać, że masz za słabą postać na zrobienie czegokolwiek.

Dzisiaj ruszyła masowa wysyłka maili z dostepami. Jutro beda stress testy prawdopodobnie. Czekac więc na maila i jutro możecie mieć już dostęp.

https://ro.my.com/forum/thread/33311-closed-beta-access-email/?postID=212740#post212740

Zadne stress testy, tylko nie ma kto grac w tego crapa, bo 90% ludzi odpada po kilku poczatkowych godzinach, a ktos w IS zakupy przeciez zrobic musi ^^.

Zadne stress testy, tylko nie ma kto grac w tego crapa, bo 90% ludzi odpada po kilku poczatkowych godzinach, a ktos w IS zakupy przeciez zrobic musi ^^.

Dzięki bogu, że te 90% noobków odpada. Później by tylko płakali na forum żeby znerfić grę bo gdy tylko wychodzą z miasta to od razu ich ktoś PK'uje.

To taki śmiech przez płacz, niestety gra musi na siebie zarabiać, a te 10% to trochę za mało, nawet jak by wszyscy korzystali z IS.

Gra zdecydowanie ma za długi i nudny "TUTORIAL", nie pamiętam jaka gra w którą grałem kiedykolwiek mogła by pochwalić się tym samym.

Patrząc na wyniki ostatniej ankiety większość ludzi skupią się na początkowym lvlowaniu i rzadko kiedy endgame potrafi ich zatrzymać na dłużej, tu niestety lvlowanie jest najgorsze z możliwych, odpychające jednym słowem, a endgame to zlepek pomysłów z innych gier, to niestety nie wystarczy (patrz ankieta).

Z początku, po streamach i opisach kosiauke liczyłem na gierkę, ale wystarczyło zagrać by czar prysnął, niestety :(.

Co do cbt3, nowych graczy chcących testować jest strasznie mało, dlatego początkowe dungeony są praktycznie nie do zrobienia, dlatego liczyłem, że na cbt3 dadzą reseta.

ps. i tak mam kilka postaci 40+, grałem na wszystkich możliwych wersjach - to tak jakby ktoś zaraz wyskoczył z tym, że nawet 40 nie wbiłem XD.

@Faydee możesz się nie zgadzać, ja to wiem z pierwszej ręki, sam próbowałem robić nową postać i jest wielki problem ze znalezieniem teamu. Jedynym wyjaśnieniem jest to, że ludzie bardzo szybko rezygnują nie wbijając nawet 20+ lvlu :)

Co do cbt3, nowych graczy chcących testować jest strasznie mało, dlatego początkowe dungeony są praktycznie nie do zrobienia, dlatego liczyłem, że na cbt3 dadzą reseta.

Nie zgodzę się, wystarczy spojrzeć na Reddit'a lub na grupę FB NA lub EU :)

@Faydee możesz się nie zgadzać, ja to wiem z pierwszej ręki, sam próbowałem robić nową postać i jest wielki problem ze znalezieniem teamu. Jedynym wyjaśnieniem jest to, że ludzie bardzo szybko rezygnują nie wbijając nawet 20+ lvlu 

Albo bardzo szybko wbijają większy lvl i nie chodzą już na tą instancję :) Poza tym raczej jak już chodzą to ze swoją gildią.

shot_20170125_134528.jpg

Albo bardzo szybko wbijają większy lvl i nie chodzą już na tą instancję  Poza tym raczej jak już chodzą to ze swoją gildią.

Serio grasz na tab target Vanguardem? :D

Dla tych co jęczą, że nie ma z kim low lvl dungeonów robić. Zazwyczaj jakiś wysoki lvl szuka low lvli na boosta/mentora więc nie powinno być z tym problemu. Wy macie dungeon zrobiony szybko i sprawnie, a pan/pani z wyższym levelem social merity, za które kupi sobie przedmioty :)

Przecież ta gra to jest tabtarget więc co za różnica czy zaznaczysz myszką czy tabem hęęę? Niech sobie gra jak mu wygodniej, różnicy w mechanice to nie robi żadnej.

Przecież ta gra to jest tabtarget więc co za różnica czy zaznaczysz myszką czy tabem hęęę? Niech sobie gra jak mu wygodniej, różnicy w mechanice to nie robi żadnej.

Właśnie mi się dużo wygodniej grało na action mode na postaciach meele. Na VG tylko ze 3 skille wymagają targetu :P

Właśnie mi się dużo wygodniej grało na action mode na postaciach meele. Na VG tylko ze 3 skille wymagają targetu 

Na pewno? Czyli zdecydowaną większość możesz wycastować w powietrze bez przeciwnika albo bez stawiania placków myszką? Nie chce mi się wierzyć skoro grając bladerem (chyba) nie mogłem zrobić nic nie mając targetu.

Jeśli tak jest to może przetestuję jeszcze raz.

Ja napiszę tylko pokrótce. Nie będę się rozpisywał ponieważ nie chcę wyjść na FanBoy'a jak w przypadku Aion'a.

-Po pierwsze nie można do końca oceniać gry która jeszcze nawet nie wyszła...od tego trzeba zacząć...

-Po drugie nie można oceniać gry po wbiciu 20 lvl, lub spędzeniu przy niej nie wiem 2-4 godzin...

-Po trzecie uważam, że podobnie jak w przypadku Aion'a gra dostaję baty od wszelkiej maści napsów, bo jest Open-World PvP i PK. A oni przecież czekali na grę z myślą, że porobią sobie dunga i nikt im w tym nie przeszkodzi. Wszystko było dobrze do czasu kiedy nie dowiedzieli się, że mogą w każdej chwili dostać wpier$%** (wielki plus za pk i opvp dla twórców coraz mniej producentów mmo ma odwagę wprowadzić takie systemy do swoich gier)

Śmieszą mnie takie teksty.

Cytat ze strony głównej:

"To i ja coś dodam ta gra nie oferuje nic ciekawego no chyba że ktos lubi skrzydła i kolorowe mounty Przyciągnie przede wszystkim fanów chińskich bajek."

Moja odpowiedź:

Wiele było gier w nazwijmy to "Stylu Anime" jak chociażby Ragnarok Online 1 i 2. B&S też chyba jest w stylu anime można powiedzieć? Czy to źle? Moim zdaniem to kwestia gustu. Ok może Revelation nie wyróżnia się niczym, nie oferuję nic ciekawego. (Teraz najważniejsze moim zdaniem) Ale za to Content który ma jest zrobiony porządnie. Moim zdaniem wielki plus. Bo każdy Dungeon, Raid etc. Wiążę się z fabułą gry. Chodzi mi o to, że nie jest wrzucony po prostu na siłę. Jak w wielu innych mmo które w ostatnich latach wyszły na rynek. Nie zapominajmy też, że gra nawet jeszcze nie wyszła, dopiero wystartowała i z każdym update'em/patch'em będzie coraz więcej content'u.

Wbijcie sobie to do głów, albo przyklejcie to na główną.

Na pewno? Czyli zdecydowaną większość możesz wycastować w powietrze bez przeciwnika albo bez stawiania placków myszką? Nie chce mi się wierzyć skoro grając bladerem (chyba) nie mogłem zrobić nic nie mając targetu.

Yyy BM ma ze cztery wymagające targetu, z tego 3 są specjalne (nie jestem pewny na 100%)

https://youtu.be/7wWwTuMLeZ8

Mała prezentacja skilli, którą kiedyś nagrałem jeszcze na CN. Nie ma pokazanych wszystkich skilli ale większość się odpala bez targetu.

Serio grasz na tab target Vanguardem? 
Dla tych co jęczą, że nie ma z kim low lvl dungeonów robić. Zazwyczaj jakiś wysoki lvl szuka low lvli na boosta/mentora więc nie powinno być z tym problemu. Wy macie dungeon zrobiony szybko i sprawnie, a pan/pani z wyższym levelem social merity, za które kupi sobie przedmioty 

Gram Vanguardem ponieważ nie ma mojego Sina jeszcze niestety :( w poprzedniej CBT grałem BladeMasterem :)

właśnie robię bladera na 40lvl mam tylko 1 skil wymagający targeta

@Faydee jeśli chodzi o ostatni cytat to zrobiłem kilka postaci, wbiłem kilka tych 40+ lvli i na prawdę z pupy wzięte są te twoje powody dla których ludzie tak źle oceniają ta gre.

Ta gra po prostu już od samego początku ssie grywalnoscia, jeszcze może gdyby to był tylko krótki paro minutowy tutorial to ludzie by to przełknęła ale nie 45 lvli badziewia na który przeciętny gracz straci parę dni

Widzę gra ma tylko paru zagorzałych funboyow tfu znaczy fanów i może całe szczęście, bo tytuł raczej przejdzie bez echa i nie będzie po czym płakać.

@ghoulas na cbt2 byłem w gildii w której bardzo szybko zrobiło się parę osób na krzyż, na ruskim dalej jestem w gildii, to żaden wyznacznik grywalności

Ta gra po prostu już od samego początku ssie grywalnoscia,

Myslę że dałes już wystarczającą ilośc powodów dla których ta gra Tobie się nie podoba.

Jak kazda gra będzie miec swoich zwolenników jak i przeciwników. Dzieki za podzielenie sie konstruktywnymi watpliwosciami i miłego szukania gierki która spełni w 100% Twoje oczekiwania. Powodzonka.

Dla wszystkich pozostałych jak bedzieci grali w Revelation solo to tak skończy się wasza przygoda w grze. Ta gra jest nastawiona na granie w gildii i bez gildii omija was masa zawartosci i smaczków więc polecam najpierw poszukać dobrej ekipy która juz cos o grze wie i zagrac z nimi.

Juz nie raz miałem okazje rozmawiac z ludzmi którym gra się nie podobała dopóki nie dołączyli do dobrej ekipy i nie zaczeli robić grupowego contentu, w tym momencie zmieniali opinie o grze.

Doskonale tez zdaje sobie sprawe że to nie będzie gra dla każdego, klimaty azjatyckie nie kazdemu pasują tak samo jak wstawki typowo mangowe.

Przyznaję że questowanie nie jest najmocniejsza stroną gry i może znudzić ale nie questami revelation mnie zachęcił do grania.

Grafika i tekstury - moga niektórym przeszkadzać, dla mnie wazniejsze że gra przy walkach nie powoduje czkawki w moim kompie jak wiele innych silników nastawionych na fajerwerki (BNS umierał juz przy 30 graczach w 1 miejscu tu gram w 20fps'ach przy 200 graczach.)

Dungeony, battlegroundy, areny, deathmatche, Open World PvP, mapki z questami PvE z otwartym PK to sa smaczki które powodują że ta gra przyciąga ludzi na jej nieszczeście większość z nich odblokowuje sie na 50 lvl'u.

Na 50? Podobno do 50% Contentu masz dostęp po wbiciu 70+ tak słyszałem od Lidera mojej gildii który grał we wszystkie CBT + dodatkowo gra na "chinczyku". Siedzi w tym od samego początku także raczej ma pojęcie.

Na 50? Podobno do 50% Contentu masz dostęp po wbiciu 70+

Cześć dungeonów faktycznie odblokowuje sie na 60 i na 70 lvl'u ale na dobra sprawe dostep do wiekszosci contentu masz juz na 50lvl wiec mozna sobie ocenic ile tego jest. Jeśli doliczy sie do tego content odblokowywany na 60 i 70 lvl'u to nagle ilośc rzeczy ktore mozna robić robi się przytlaczająca i zaczynasz się cieszyć że masz limity tygodniowe :D

Dokładnie. Co tu dużo pisać solidne mmo do gry z gildią. Ja dopiero zacząłem, gra dopiero zaczyna a już nie mogę się doczekać co jeszcze w przyszłości dla nas przygotują :)