Postać w moim klimacie, zacząłem grać bardziej w poe niż w lola, ale czas farmić ip, wygląda ekstra. Na jakiej pozycji będzie grana ta postać?
Reworki i nowości w grze - newsy, dyskusje, spekulacje?
Czy to jest ten "legendarny" bohater, który został wygrzebany z plików chińskiego LoLa 2 lata temu ?
No to już wiem na kogo zbieram. Po (wg. mnie) beznadziejnym Gnarze jakiś ciekawy bohater.
Wraz z nowym bohaterem dostaniemy nowy tryb (albo coś koło nowego bohatera xd)
Notka po angielsku (nie będę wam tłumaczył xd):
The sands of Shurima sweep across the Crystal Scar… bringing with them our next Featured Game Mode: Ascension
This time we’re bending the rules quite a bit for one of our most competitive game modes yet, so bear with us as we get into it!
-- Ascension is a 5v5 brawling skirmish played on the Crystal Scar.
-- The sands have restricted movement on the Crystal Scar to just the center of the map. You’ll need to use the new ‘Golden Transcendence’ trinket to teleport to a battle platform and enter the fray.
-- Victory is points based. The first team to earn 200 points wins!
-- Points can be earned by killing enemy players (1 point), capturing Relics of Shurima (3 points) or killing an Ascended (5 points).
-- At the sandstorm’s center in the middle of the map is an Ancient Ascendant, Xerath. Defeating him grants Ascension to whomever strikes the killing blow. Ascension gives you awe-inspiring power and double points for every kill you get! This power comes at a price though... all healing effects on the Ascended are dramatically reduced, so burn fast and burn bright!
Known issues:
Some announcement VO sounds are missing. We’ll have these in shortly. o^_^o
Air-client background and loading screen art is still WIP.
We’ll be making Ascension available soon™ on PBE, and as always, we want to hear your feedback or if you guys find any bugs. Let us know which champions feel strong, what strategies work best for you and of course.. who is the strongest Ascended!?
http://eune.leagueoflegends.com/pl/champion-reveal/azir-emperor-of-the-sands
Trzymajta Azira po polskiemu.
Będzie na mida, oprócz dobrych przeliczników nic więcej nie trzeba, byleby nie było jak z gnarem, zapowiadał się genialnie, a wyszło że w podstawowej formie pada w sekundy i musi skakać aby przeżyć a w formie mega, pełno cc i hp.
@Avitus ten renekton zaczyna przypominać postać Sobek ze Smite
Tutaj taki mem z elohell odnośnie Azira : http://elohell.net/chill/328869/best-decision-ever
A co do trybu to tak w skrócie to taki nowy Dominion w wersji pustynnej z bossem.
"W plikach pojawił się folder zastępczy pod nazwą Khazix_Splash_2. Na więcej szczegółów będziemy musieli jeszcze poczekać.
Nowy tryb - Ascension
- Rozgrywany będzie na Crystal Scar
- Za sprawą piasku możesz poruszać się wyłącznie do środka mapy. Aby ruszyć do walki potrzebujesz użycia nowe trinketa - Golden Transcendence
- Zespół, który uzyska pierwszy 200 punktów wygrywa
- Za zabicie wroga dostaje się 1 punkt. Zdobycie Relics of Shurima daje 3 punkty. Najwięcej punktów jest za zabicie Wniebowstąpionego.
- Na środku mapy znajduje się starożytny Wniebowstąpiony - Xerath. Postać, która zabije go dostaje dodatkową moc oraz jego punkty za zabójstwa rywali będą liczone podwójnie.
"

A mi ten Azir się jakoś nie podoba... Nie mam pojęcia czemu. Może z czasem do mnie jakoś bardziej przemówi. A co do Gnara, to nie rozumiem czemu ludzie tak na niego narzekają. Gram nim ostatnio sporo i rzadko kiedy przegrywam topa czy też nawet grę. Mobilność do roamowania ma przyjemną, a wbijanie się w TF jako mega gnar i chain CC na przeciwnikach wygrywa walki raz dwa.
Bo gnrar ma problem, nie wiadomo kiedy on się zmieni. Więc tutaj trzeba kontrolować przemianę, ludzie go budują ad. A powinni iść trochę w tankowość, przecież jest stworzony do wbijania i rozbijania tfa. Sam champion jest słodki i zbawny, ale nie tak irytujący jak były teemo.
Bo gnrar ma problem, nie wiadomo kiedy on się zmieni. Więc tutaj trzeba kontrolować przemianę, ludzie go budują ad. A powinni iść trochę w tankowość, przecież jest stworzony do wbijania i rozbijania tfa. Sam champion jest słodki i zbawny, ale nie tak irytujący jak były teemo.
True. Cały czas się ucze kontrolować jego przemianę i często mi wychodzi być na skraju i spokojnie mogę w dowolnym momencie wejść w przeciwnika jeżeli nadchodzi gank. Ale niestety na nerwy działa to, że jak się jest ciągle na skraju, to nawet jeden atak miniona przeciwników może spowodować, że się zmienimy i wtedy można mieć ochotę wywalić klawiaturę przez okno. Ale jak to się ogarnie, to to bardzo mocny champ, który może brać całą drużynę przeciwników na klatę, a potem uciec w podskokach w razie potrzeby.
Smutno mi, że ten Ultimate Skin ma być do Kha. Przez ten avatar Lux, który pojawił się na ich FB przed Gnarem liczyłem, że będzie to jednak nowy skin do mojej ulubienicy, ale oh well :< Pozostaje "tylko" wbić golda, chociaż raczej tego nie osiągnę...
Przecież furia Gnara rośnie od jego ataków, nie sojuszników. Na aramie spokojnie trzymałem furię na ~80-90. A Azir taki dziwny. Niby mid, niby ap, ale nie ma burstu. Ja go widzę na topie jako ap tanka, bo dipsy wykręca bardzo dobre.
Btw. ta profilówka Lux na fb to tylko powrót do tej, która była przed zmianą na kogoś tam, tylko ludzie tego nie ogarnęli i zaczął się hype na ultimate Lux.
Rework graficzny siona jest konieczny a oni za renektona się biorą, mogliby też ulti zmienić bo na ap jest useless, szkoda bo pamiętam jaki kiedyś był suprise, idzie sionem na mida? report him .
Azir ap tank fajnie, będzie to coś jak swain, tyle że bardziej Zed? Ja to go widzę nawet na jungli bez problemu.
Jak dla mnie ten champ zapowiada się ciekawie. Chyba zacznę na niego zbierać (jutro zaczyna się 2x IP weekend, więc to nie będzie problem). Poza tym lubię postacie z trudną mechaniką. Raczej ciężko go będzie zgankować przez to jego W (leci do swojego żołnierzyka).
Jutro 2x ip weekend? Nie czaję, przecież mamy jutro czwartek.
W jego kraju jest 2 dni do przodu to dlatego
Ja nie mogę się już Azira doczekać Zapowiada się świetny jungler. Odpowiednie runy i masterki a będzie czyścił jungle jak Elise szczególnie że blue buff=cdr=as z jego pasywu, dodatkowo ganki prawie takie same jak J4 tylko z potężniejszym ulti wystarczy zajść cały team z flanki i są bez możliwości ucieczki w przypadku dobrze postawionej ściany poza tym jego tarcza jest tym samym za co lubię Nautilusa (im więcej hp tym więcej tarczy). Dodatkowo można by go użyć jako supporta jakby nie było ma trochę CC, nawet ładne wartości bazowe spelli, potężne ulti. W sumie zapowiada się uniwersalna postać zostało nam tylko czekać. Jeśli ktoś ma konto na PBE i mógłby sprawdzić czy Liandry's Torment nakłada efekt podczas atakowania jego żołnierzami (chodzi mi o zwykłe AA) to byłbym wdzięczny za info.