Reworki i nowości w grze - newsy, dyskusje, spekulacje?

Erm... Vi i Jinx to champy związane z Piltover (w przypadku Jinx być może i Zaun), więc cały ten... no, steampunkowy to za duże słowo chyba, ale "mechaniczny" klimat jest zrozumiały. Mecha skiny to po prostu skiny (związane z Bandle City, z tego co się wydaje), a Kog i biomasa? Toć to on jest champem z Voida...

Zapowiedź nowego championa:

http://promo.eune.leagueoflegends.com/pl/gnar/

Wiadomo coś już o specyfikacjach tego Champa ?

Wiem, że to toper i mam nadzieję, że będzie manalessem, będzie miał dasha, heala, stuna i reviva w pasywce :v

Na bank będzie miał własną "energię" nie manę . Wnioskuję to z tego że w plikach PBE pojawiła się energia nowa "Gnar Furry"

Ja bym chciał aby miał jakieś fajne ulti, gdzie ma dodatkowy efekt jak w przypaku shy (podpalenie na smoku), czy riven (cięcie miecza). Nie chcę aby miał ult nasusa, czy krokodyla. Chciałbym aby był tak mobilny jak lee albo jax.

Hmmm. Dawno temu Riot potwierdził, że mają w planach zrobienie Yordle junglera, tylko muszą ogarnąć kit bo jest strasznie OP na tamtą chwilę. Było to jakoś w drugim kwartale tego roku. A tutaj jak byk widzimy postać, która już na pierwszy rzut oka wygląda jak typowy przedstawiciel Yordlów... no, może tylko zacofany technologicznie w porównaniu z obecnymi (nic dziwnego, skoro czas spędzał w lodzie).

Krótko mówiąc, Yordle, jungler, własna energia, a ulti - cytując któregoś Riotera - "jest bardzo potężne. Czasami.".

Wyczuwam nadchodzącą kontrę na erektona.

Nie będzie to jungler gdyż było potwierdzenie z "góry" ze następna postać będzie top'erem. I według mnie po tym co przedstawili postać ta także nie wygląda na Yordla.

Nie będzie to jungler gdyż było potwierdzenie z "góry" ze następna postać będzie top'erem. I według mnie po tym co przedstawili postać ta także nie wygląda na Yordla.

Co do topera - racja, zapowiedzieli, więc faktycznie to jest najbardziej prawdopodobne. A szkoda.

Co do Yordle'a...

Czy to twoim zdaniem nie wygląda na Yordle? Owszem, prymitywne, nie da się ukryć... ale jeśli nie Yordle, to co?

Gnar już na pbe. https://www.youtube.com/watch?v=FgppoO7ZSj0

Ciągnę pliki z PBE ale serwer dalej jest niedostępny >.>

Client PBE zostanie zaktualizowany o kilka nowych rzeczy wraz z niespodzianką. Modły społeczności League of Legends zostały wysłuchane i wkrótce zobaczymy skórkę do Miss Fortune!Nasz biedny Swain nie dostanie w najbliższym czasie żadnych udogodnień w postaci skinów póki nie zostanie zastosowany Visual Upgade wobec niego.Slam Dunk Darius, na którego wszyscy tak niecierpliwie czekają został wycofany, gdyż nagranie do niego efektów dźwiękowych wymaga wiele czasu. Riot jednak zapewnia, że będą one wyjątkowe!Wszystko idzie w dobrym kierunku by Soraka dostała skórkę z serii Harrowing. Myślę, że wszyscy pragną deszczu cukierków z nieba!Następna postać, która zostanie dodana będzie rodzaju męskiego. Prawdopodobnie chodzi tutaj o Gnara, lecz nigdy nie wiadomo co ukrywa się pod jego futerkiem!Skin Victorious, który rozdawany jest na koniec sezonu dla graczy z osiągnięciami nie jest jeszcze znany. Ciągle rozpatrywane są concept arty!Rework Siona powinien pojawić się na Rifcie do końca roku, lecz Riot stara się zrobić to jak najszybciej!Skin dla Yasuo i Wukonga powinien pojawić się w sprzedaży w przeciągu kilku miesięcy!Trwają prace nad nową skórką dla Jinx, lecz to za wcześnie by mówić o tym coś więcej.Skórka Ultimate zawita w sklepie za miesiąc bądź dwa!Headhunter Caitlyn pojawi się na serwerze w następnym patchu!ROZGRYWKI MISTRZOSTW ŚWIATA BĘDĄ ROZGRYWANE NA PATCHU 4.14!Patch z numerem 4.15, będzie BARDZO duży!Shyvana powinna dostać skina na początku nowego roku!Do końca 2014 roku, Riot nie planuje wypuścić żeńskiej postaci oraz bohatera o funkcji wspierającej.

Na PBE zawitały nowe splasharty dla Shyvany i Vayne.

Splashe jak zwykle na poziomie. Jestem ciekaw kiedy wezmą się konkretnie za kolejne reworki postaci.

Mój ulubiony adc - vayne - ślinka poleciała.

Shyv wygląda przekozacko, ale i tak już mam darkfire, szkoda że ma maskę robocopa.

Niech w końcu przerobią Tarica..

Splashe jak zwykle na poziomie. Jestem ciekaw kiedy wezmą się konkretnie za kolejne reworki postaci.

Pracują nad tym cały czas, to nie jest takie proste -,-

Macie dziwne spojrzenie na te reworki. Wy myślicie, że to jest kwestia "wymyślimy 4 skille, wrzucimy i zapomnimy"? Riotowi chodzi o to, by uniknąć postaci toksycznych (Kassadin!), ale jednocześnie zachować klimat tej postaci. Przykładowo, Soraka nawet po reworku będzie healerem (a naciskał na to Morello, znany z tego że nie cierpi healerów w takich grach i który stał za potężnym nerfem na heale z czasów pierwszego sezonu).

A propos Soraki - czy słyszeliście już, że jej Q będzie skillshotem? Poza tym przerobiona zostanie mechanika na E (w jaki sposób, nie wiadomo), a użycie heala będzie wiązało się z większymi wyrzeczeniami niż obecnie.