Reworki i nowości w grze - newsy, dyskusje, spekulacje?

Zdecydowanie jeden z najbardziej udanych reworków ever, znerfił bym jeszcze mocniej heala i dzide, a dał buffy na DMG w formie kota. Super mechanika i ult od pierwszego levela, większy nacisk na skill, a nie na facerolowość, obstawiam że będzie mniej grana, ale bardziej niebezpieczna.

Ja przede wszystkim liczę na to, że Nid przestanie być typowym poke champem który nic poza tym do gry nie wnosi (no, jeszcze heal z AS), zwłaszcza że dmg z jej dzid jest chore, a na pewno kiedyś cię co najmniej jedną trafi...

http://eune.leagueoflegends.com/pl/news/game-updates/patch/opis-patcha-410

Nowe itemki i ten rework Nidalee D:

ja to nie ogarniam czy te zmieny w nidalee to buff czy nerf.

Raczej przeniesienie mocy z ultimate ranged poke z potężną ucieczką na ranged poke i wskoczenie na kocie.

Co sądzicie o zmianie ulta Maokai'a? Przypomnę: obecny ult będzie działać wokół tego champa, a nie w wybranym miejscu na mapie (czytaj: Maokai chodzi z kółeczkiem wokół siebie). Dodatkowo slow od saplingów i mniejszy zasięg snare (w zamian za mniejsze CD) :)

O wiele lepszy. Tak to ustawiłeś i d*pa a tak to biegasz sobie w TF i jak ta lala.

Nowy splashart Urgota. Całkiem całkiem. Może rework nadchodzi?

@EDIT

Nowy Splashart Caitlyn.

Rework urgota już został zapowiedziany. Na PBE pojawił się też potężny nerf dla lucka obniżenie ranged z 550 do 500 z aa i q.

Przy czym koszt many na Q lucka został zmniejszony, bazowe CD na E chyba minimalnie zwiększone, koszt many na E kompletnie zniesiony (teraz to darmowa umiejętność), a reset CD na E ustąpił miejsca mechanice zmniejszające CD - użycie pasywki przy E na CD powoduje zmniejszenie czasu na liczniku o sekundę (tudzież dwie przy ataku na championa). Tak więc - to jest nerf, ale Luckowi dano też wystarczająco dużo siły by jeszcze coś mógł robić. Zwłaszcza przy zmianach w Essence Reaverze (+20AD), który aż się prosi teraz na nim budować.

Nadchodzi nowy wygląd klienta.

Patcher

1.jpg

Główna strona

2.jpg

Jakby ktoś nie mógł się doczekać nowej mapy to może sobie wgrać własnoręcznie. Wchodzimy w ten link http://yurixyworks.com/2014/06/27/play-in-new-summoners-rift-on-your-live-server/ i klikamy niżej download. Potem wypakowujemy z WinRaRa i instalujemy. Większa część graczy (w tym ja) odnotowała znaczy skok fps. Mapa nie ma jedynie zmienionych minionów, mobów w jungli i animacji zniszczenia turretów. Mapę można w każdym momencie usunąć klikając uninstal w instalatorze.

Fajnie to wygląda : d

Czekać aż wprowadzą.

Jak ktoś będzie chciał se potestować na PBE to PW do mnie bo konto na PBE posiadam.

W sumie też posiadam, a pbe nie mam więc mogę użyczyć. O ile hasło pamiętam :v

Sona’s auras will be shifted from long-duration stat increases to moment-to-moment high power buffs.

• Sona’s aura range will be much shorter.

* The first ally who enters Sona’s zone is “tagged” and will receive a buff from Sona’s abilities.

• Hymn of Valor: Zone grants bonus magic damage on the next auto for Sona and any ally tagged.
  • Aria of Perseverance: Zone grants a short duration shield.
  • Song of Celerity: Grants a short duration % move speed buff.

* Sona’s cooldowns have been increased from 7 seconds at all ranks to 10. Her base abilities now also work differently.

• Sona’s W will have its base heal reduced, but it will scale with target’s missing HP.
  • Sona’s E grants an initial burst of movespeed to Sona which decreases over-time. The minimum value of the MS buff is granted to her allies.

* Sona’s visual effects will also be changed with her rework. The goal here is clarity and having Sona’s auras easily recognizable by both allies and enemies.

Pam pam, i nawet sona doczekała się reworka.

SION ROZtentego INCOMING (po malutku)

Coś nie widać :D

Powinno być gyt.

Topór !!!, Jednak nie wiem po co mu te łańcuchy ;p

Topór !!!, Jednak nie wiem po co mu te łańcuchy ;p

Prawdopodobnie będzie on czymś typu biomecha ( OMG ) Zauważyliście, że większość ostatnio wydawanych championów i skinów ma coś wspólnego z futurystów? Vi, Jinx, Mecha Malphite i Mecha Aatrox. Co z fantastyka? Ewentualnie coś typu biomasy(?) jak Kog czy Zac. RITO plz XD