Jak wiemy wyszły klucze 30-dniowe . Poszukuje konta lub takiego klucza . Niestety z pewnych przyczyn nie zdobyłem tego klucza,
Jak ktos rozczarował sie tą gra i nie bedzie kontynuował prosił bym o kontak
w celu podzielenia sie tym kontem/kluczem , Dzieki i Ps gg nie aktualne prosze pisac na PW
RIFT 30 dni
@up Podobno ma być nowa dostawa tych kluczy.Jak masz przegrane 14h to sprawdzaj na raptorze,może akurat trafisz.
Pobieram rifta z nadzieją, że będę mógł zagrać... gdyż patrząc na głównej stronce rifta jest ala reklama RIFT "lite" i coś graj do 20 lvl za darmo - zarejestrowałem, zalogowałem się i pobieram teraz update i na downloaderze ktory jest podzielony na 2 paski piszę :
startup i playable czyli mam rozumieć, że jak update dojdzie do playable to już będe mógł zagrać ? jak to możliwe ? Ile waży rift ?
Jak dojdzie do playable będziesz mógł grać, a gra resztę dociągnie sobie w trakcie grania. Cały folder to u mnie 14,5 GB
Rift Lite waży według dowloadera 9.7 , a grac można gdzieś od pobranych 2 GB.
Wiem bo sam go właśnie pobieram - jestem w kolejce na IceWatch - jeszcze 20 minut
Btw jak masz zamiar grac dłuzej niż do 20 lewelu to
zarejestruj się tu
pobierasz aplikacje mierzącą czas, logujesz się do niej - i jak nabijesz w grze około 12 godzin dostajesz za darmo Rift - podstawkę + rozszerzenie Storm Legion + 30 dni subskrypcji
Najlepsze że wydaje mi się ze Raptr już liczy mi czas w grze, gdy ja czekam w kolejce/grę dopiero pobieram
Można pomysleć: a na kiego mi to jak Rift przechodzi na FTP? A po to ze np Storm Legion ma nie być dostępny dla darmo-graczy
Ale właśnie co do tych 12 godzin ... trzeba za 1 zamachem nabić 12 godzin że tak powiem no life'ić ? Czy może coś w stylu a może dziś zagram z godzinkę jutro dwie i tak się uzbiera?
@ShadowSkill Ok to mam pytanie,może trochę ciężko myślę ?Mam Rifta+ dodatek+30dni subskrybcji,jest gicior i gra się fajnie.Tu własnie pojawia się pytanie,jak gra wejdzie w fazę f2p to dalej będę miał aktywny dodatek Storm Legion,tak?Jak logujęsiędo gry to pojawia się info 1 month veteran,czyli jak wejdzie f2p to zostaje ze statusem veterana i mam nadal dodatek?Edit @Barosz Tak to się kumuluje,nie musisz non stop być zalogowany,nabija Ci godziny i zapisuje w raptorze.
Taaaak, gra i dodatek Ci zostają oprócz Veteran statusu
@up Ok dzięki za info.Jeszcze jedna kwestia mnie lekko nurtuje.Czy cała gra z dodatkiem waży 14,5 gb?Tyle mam w folderze gry.Chodzi mi o to,że po wpisaniu kodu z raptora,odblokowałem niby dodatek itd.wszystkie szmery bajery,jednak zdziwiło mnie trochę,że nic się nie updejtowało.Z reguły każdy dodatek to dodatkowe gb które trzeba pobrać,więc jak to jest?
Pobrałem ten programik itp i gdzie teraz mam sprawdzić ile potencjalnie nabiłem min,godzin ?
Ale właśnie co do tych 12 godzin ... trzeba za 1 zamachem nabić 12 godzin że tak powiem no life'ić ? Czy może coś w stylu a może dziś zagram z godzinkę jutro dwie i tak się uzbiera?
Pobrałem ten programik itp i gdzie teraz mam sprawdzić ile potencjalnie nabiłem min,godzin ?
@Barosz -można nabijać i po godzince - ale jest pewien problem - te klucze znikają jak świeże bułeczki.
Z tego co się orientuję to można się zalogowac i gdzieś stanąć w koncie, a po 12 godzinach - ta da gra za darmo.
Aczkolwiek - nie jestem pewny po ilu, i czy w ogóle nie dostaje się auto kicka po jakimś okresie bezczynności
@Valgour
Tak jak wspomniał kolega powyżej, wszystko ci zostanie - nawet kilka dni statusu Veteran (bo przejście ma być bodaj 12 czerwca)
Subskrypcje zawsze można też potem odnowić, nazywa się to konto Patron - daje to sympatyczne aczkolwiek niekoniecznie niezbędne do gry bonusy
Tu jest opis różnic między kontami F2p, a posiadaczami subskrypcji i Storm legion
http://eu.riftgame.c.../freetoplay.php
Edit
barosz - uruchom program i zaloguj się - jak Rift się nie dodał do My Games(2 ikonka od góry) - to klknij na klucz w rogu - a potem *Refresh Games*
Czas nalicza się gdy wychodzisz z gry, nie w trakcie
Okey... tylko nie rozumiem jeszcze jednej rzeczy mam nabić tą rangę itp żeby mieć możliwość dostania tego giftu ale żeby to mieć to muszę zdobyć rangę Experienced - i tam piszę że 14 lub więcej godzin ...i jak nabije te 14 godzin tak jak tam piszę to wtedy wyślą mi na emaila jakiś kod czy coś bo już nie rozumiem.
można nabijać i po godzince - ale jest pewien problem - te klucze znikają jak świeże bułeczki.to zdanie brzmi jak by to była jakaś loteria że pomimo, że nabije te 14 godzin to i tak mogę nie dostać "nagrody"
No trzeba trafić, bo klucze rozchodzą się bardzo szybko
Teraz tych kluczy nie ma.
@Barosz Nie,nic na maila nie przychodzi.Masz zakładkę w raptorze "Rewards"-nagrody.Jak nabijesz 14 h,to sprawdzisz w tej zakładce,czy masz nagrodę i musisz wtedy kliknąć claim reward,dostaniesz klucz aktywujący.Wtedt zalogujesz się na stronce Rift trion i tam bedzie opcja reedem code,wpiszesz kod i już.
"No trzeba trafić, bo klucze rozchodzą się bardzo szybko
Teraz tych kluczy nie ma."
Można jakoś zobaczyć ile fps mam w danym momencie ? Bo muszę pobawić się opcjami aby wyciągnąć te 30-40 fps bo obecnie mam może coś na granicy 25-30 ale są straszne dropy - które ustawienia powinienem wyłączyć itp ?
W lewym dolnym rogu masz taki komputerek, jak na niego najedziesz to wyświetlą Ci siędane z latency i fps.
A da sie tak zrobic ze jak nie masz postaci face to face to jak uzyjesz skilla to automatycznie Ci sie obroci ? tak jak to jest w aionie np
Hmmm pograłem trochę i z początku powiem, że specialnie mnie jakoś nie uwiodła tzn. grafika ładna, ale grając np. wariorem walka zdaje mi się zbyt "sztywna" a skile niczym nie różnią się od normal ataku pogram jeszcze trochę może załapie się w klimat i zobaczymy
To, że nie ma tryliona kolorowych laserków przy użycia skilla nie oznacza, że gra jest sztywna.