Rift - czy nadal żyje?

Rozważam nad graniem w Rift. Grałem ostatnio w Swtora czy aktualnie w Aiona. O tej grze jest cicho wszędzie. Grają w nią ludzie? Dużo polaków ,a jak tak to na jakim serverze. Czy gra wam się podobała?

Zawsze mozesz spawdzic traila tego do 20 lvl;) Gralem troche w rifta nie dlugo 2 miesiace, i wracam do gry. co mnie uwiodlo napewno system lvl masz 3 drogi wbija tej 50 albo insty albo questy albo pvp. to jest naprawde fajne rozwiazanie dla przykladu taki aion to tylko questy i kilometry biegania co odstrasza. Ludzi sporo bylo gildie na bloodiron nawet pvp polskie smigaly. Gra warta polecenia,

zyje jak najbardziej np bloodirion server jest full i przyjemnie sie gra

Gra jest bardzo dobra, żyje nadal, ba, nawet w dalszym ciągu prosperuje, ostatnio wyszedł duży patch, nie czułem pustki na serwerze kiedy grałem. Porzuciłem tę grę, bo grając w nią za bardzo przypominała mi styl wowa, co przez długi czas grania w niego bardzo mi się znudziło. Grę polecam, ale jeśli możesz dalej grać w SW TOR na Twoim miejscu grałbym w niego.

Osobiście bałbym się trochę zaczynać grę w rift'a ponieważ niedługo wychodzi TERA i diablo 3 a troche później Gw2 i dużo ludzi przejdzie na te gry. Jedna z nich napewno będzie na tyle dobra, że dużo ludzi porzuci stare mmo typu własnie rift na rzecz tego nowego co w rezultacie da to, że servery zaczną pustoszeć. I myśle, że niedługo czyli za jakieś 0.5 roku rift przejdzie na f2p. Oczywiscie to jest moje zdanie i nie musisz sie z nim zgadzac.

Z Riftem jest OK. Do 20 poziomu jest za friko dla osób, które miały kiedyś konta i dla osób, które dopiero zaczynają. Może i w grę nie gra 6 milionów osób, ale Trionowo przynosi stałe dochody bez żadnych skoków. A skoro szturmuje jeszcze dwoma grami, to znaczy że ma się dobrze.

Osobiście bałbym się trochę zaczynać grę w rift'a ponieważ niedługo wychodzi TERA i diablo 3 a troche później Gw2 i dużo ludzi przejdzie na te gry. Jedna z nich napewno będzie na tyle dobra, że dużo ludzi porzuci stare mmo typu własnie rift na rzecz tego nowego co w rezultacie da to, że servery zaczną pustoszeć. I myśle, że niedługo czyli za jakieś 0.5 roku rift przejdzie na f2p. Oczywiscie to jest moje zdanie i nie musisz sie z nim zgadzac.

Akurat Rift podoba mi się bardziej niż Tera, nie wiem czemu ludzie się nią podniecają, to nie jest nic specjalnego. Jedyne przez co Rift może opustoszeć to GW2, będąc w gildii nieraz widziałem rozmowę, że gracze przerywają subskrypcję żeby sprawdzić GW2 i jeśli im się nie spodoba to wrócą i zapewne tak samo zrobi większość graczy.

Rift ma się bardzo dobrze i na pewno nie ma zamiaru przechodzić na F2P. Aktualnie nie mam przedłużonej subskrypcji w rifcie, po rozpadzie polskiej gildii po stronie defiantów zostały 2 rozwiązania albo iść do angoli albo przejść na stronę guardianów. Zapewne jak wejdzie na dobre nowa insta to wróce do rifta popróbować swoich sił na niej :D

Akurat Rift podoba mi się bardziej niż Tera, nie wiem czemu ludzie się nią podniecają, to nie jest nic specjalnego. Jedyne przez co Rift może opustoszeć to GW2, będąc w gildii nieraz widziałem rozmowę, że gracze przerywają subskrypcję żeby sprawdzić GW2 i jeśli im się nie spodoba to wrócą i zapewne tak samo zrobi większość graczy.

To może tak poczekasz wpierw na premiere Tery a nie oceniasz po betach? Nie no sorry, ale ile w Tere grałes? Z 10h? Sam nie grałem, ale na pewno w tej becie nie mozna bylo wbic max levela i skorzystac ze wszystkiego co gra oferuje. Zapewne beta wygladala jak trial do wowa wiec pewnie zobaczyłeś ułamek świata gry. I nie jestem zadnym fanboyem Tery, ba nawet nie mam zamiaru jej kupić.

To może tak poczekasz wpierw na premiere Tery a nie oceniasz po betach? Nie no sorry, ale ile w Tere grałes? Z 10h? Sam nie grałem, ale na pewno w tej becie nie mozna bylo wbic max levela i skorzystac ze wszystkiego co gra oferuje. Zapewne beta wygladala jak trial do wowa wiec pewnie zobaczyłeś ułamek świata gry. I nie jestem zadnym fanboyem Tery, ba nawet nie mam zamiaru jej kupić.

Grałem troszkę więcej, poza tym nie oceniam endgame tylko mechanikę gry, która mi się nie podoba, a jeśli nie podoba mi się mechanika to wątpię, że spodoba mi się endgame.

kolejny bledny tok myslenia... jezeli gra nie przyciaga od poczatku a tylko w end game to lipa... rift w pyte jest duzo mozliwosci daje np 1 klasa a kilka zmiennych roli wiec rogal nie ma problemow ze znalezieniem party bo moze zmienic sie w kazdej chwili w drzewko support i o wiele latwiej jest mu instancje robic (bo za duzo dps jest) ja zawsze szedlem jako support (bard) i pytalem dps czy support i w czasie instancje zmieniealem na dpsa (assasina)

I co z tego jeśli gra nie przyciągnie na poczatku jak i tak w w dużej wiekszości w grach mmo gra tak naprawde zaczyna się własnie po wbiciu max lv. Wyjatkami jest tylko pare gier w których leveluje sie bez konca

Pograłem trochę w tere i wooa wrażenie jak podczas premier AIONA ... taa tylko nic więcej urzekła mnie tylko grafika, tak samo jak w aionie ... aion znudził mi się po miesiącu gry ... dziękuje więc grze tera bo grafika to jednak trochę przy mało, żeby mnie przyciągnąć na dłużej ... póki co kupuje diabełka 3 i czekam na GW2

czyli chcesz mnie prekonac ze gra w ktora trzeba wbic max i PLACIC bedzie lepsza od tej ktora jest fajna od poczatku? w rifcie masz 3 drogi lvl up quest/pvp/instancje a w tera? + barbarzynski abonament i fakt ze 1 klasa grasz do konca gdzie w rifcie mozesz zmieniac drzewka dowolnie teraz to nic nowego i nic dobrego kolajna gra gdzie musisz wbic max zeby cos tam zobaczyc bez przesady

@up prawda piekna grafa nie robi gry dobrej skoro w niej nie ma nic nowego a system non target jest w prawie kazdym nowym mmo np RaiderZ ktory ma lepszy non target niz tera

fakt ze 1 klasa grasz do konca gdzie w rifcie mozesz zmieniac drzewka dowolnie

W Rifcie też grasz jedną klasą do końca, chyba, że coś przeoczyłem. :o

To, że na grę jest wielki bum, jest non-targetem i dzieciaczki się cieszą nie oznacza, że będzie to gra dobra. Dla mnie Tera jest przereklamowana, system non-target jest mniej dynamiczny niż w wielu targetowych mmo, o czym już wspominałem. Abonament jest wysoki, mechanika gry, oprócz tego, że ma non target nie różni się niczym od WoW'a, co już mi się bardzo znudziło. Brożek, mówisz, że nie jesteś fan-boyem tej gry, ale cały czas dzielnie jej bronisz, chociaż Twoje argumenty są beznadziejne.

Spokojnie możesz kupic Rifta, jedynie wybrałeś trochę zły czas, właśnie dlatego, że wchodzą GW2 i Tera(która zapewne odbierze trochę graczy z Rfita, po czym pewnie do niego wrócą), i o ile z Tery zapewne wrócą, o tyle z GW2 nie byłbym do tego przekonany. Jeśli boisz się, że Rift podupadnie i nie będzie z kim grać zawsze możesz poczekać na wyjście GW2, może uda Ci się jakoś przetestować i zamiast kupować Rifta kupisz GW.

1szay miech rifta to 14 zl na allegro amsz klucz

no 1 klasa tak ale chodzilo mi o klase typu riftbalde bard itp hmm o sub klasy ^^ mozna zmieniac

1szay miech rifta to 14 zl na allegro amsz kluczno 1 klasa tak ale chodzilo mi o klase typu riftbalde bard itp hmm o sub klasy ^^ mozna zmieniac

To akurat takie zmienianie wielkim fenomenem nie jest, a podjarałeś się jakbyś dostał pierwszy rower na komunię. ;P

to powiedz mi w jakim mmo masz mozliwosc zmiany roli w kazdym momecie i to mmo nie jest syfem pod innym wzgledem np eden eternal ssa pvp no dawaj

Choćby WoW, przykład od tak. Więc jeśli uważasz, że jest to jakieś fenomenalne posunięcie to jesteś w błędzie.

w wowa nie gralem bo go nie lubie gralem we wszystkie znany gorsze i lepsze mmo i tylko rift ma zmianae klas w innych jest tylko laczenie