nie ma co narzekać i tak wolę sam zdobywać itemy i mieć z tego zabawę niż je kupować w IS i na dodatek stać mnie na nie ale po co wydawać cenne pieniądze jeszcze w tych czasach. Tak czy siak będę grał w Rifta jak robiłem to do tej pory a co ma być to będzie ale raczej wątpię aby zrobili taki IS bo to zniszczy grę jak i firmę Trion World.
Rift zmierza ku P2W
Nawet jak kupią to i tak niewiele im to da. Jak wszyscy, będą musieli trzaskać repę na rajdach i bosach.
co to te repe ?
Reputacja = repa. Tak jak w wowie. Musisz nabić odpowiednią reputację dla danej frakcji, żeby mieć dostęp do itemów.
jakies zmiany? ktos sledzi?
będzie jedna część rzeczy z item schopa da się kupić za gold
1. Token vial does not apply to Frozen Eclipse Stones
2. Venerated rep essences cannot be purchased with credits
However, how can we test the cash shop stuff if we can't even buy it? Is there not a PTS vendor that gives credits?
czyli przedmiotow nie usuna, fajnie p2w:/
a to co jest na na testowym nie koniecznie musi wejść do finalnej gry to jest ich experyment a poza tym jeden devsów powiedział że najgorzej będą mieć ci bez rifta a ci co mają keya z raptr będą mieć lepiej, mają być na poziomie teraz płacących.
zaczekam na dalszy rozwój ... miałem nadzieje na niezłe MMO a nie pay2win czy bezsensowne klepanie gdy można większość po prostu kupić, rodzice im dadzą i od razu koksy i flame na chat będzie
Pozwolę sobie zacytować siebie:
Nawet jak kupią to i tak niewiele im to da. Jak wszyscy, będą musieli trzaskać repę na rajdach i bosach.
Lepiej by zrobili, gdyby przeszli na buy 2 play z item shopem pokroju GW2. To jest najlepszy business model jak na razie, bo nie dyskryminuje graczy ze względu na zawartość portfela, kasę na mountach i petach zarabiali by zajebistą.
Lepiej by zrobili, gdyby przeszli na buy 2 play z item shopem pokroju GW2. To jest najlepszy business model jak na razie, bo nie dyskryminuje graczy ze względu na zawartość portfela, kasę na mountach i petach zarabiali by zajebistą.
to będzie b2p bo najlepsze rzeczy tzn mniej capów masz jak masz dodatek zauważcie że trion przeprowadził pewne kroki ku temu dając keye na raptra przed f2p bo f2p trza będzie kupić keya by cieszyć się grą w miarę normalną.
Będą cztery kategorie graczy pierwsza to ci bez rifta oni będą mieć największe capy 2 sloty na postać i 3 bagi oraz capy takie jakie mają innych grach tego typu czyli freemium, ci z riftem 6 slotów na postać i 5 bagów tu będzie jak normalnie czyli tak jak mają obecnie płacący tyle że nie będą mieć dostępu do rzeczy ze storma, garcze ze stormem mają tak samo jak ci riftem tyle że tu jest dostęp do dodatku no i tak zwani patroni to są ci co będą dalej płacić.
po sczeguły zapraszam tu http://eu.riftgame.com/en/promo/freetoplay.php
a i powtarzam to pisze na forum to nie jest ostateczny sklepik bo jest test relamie wszystko może się zmienić na lepsze lub gorsze ten life ma to wyjaśnić REX, Loyalty, & Gifting – 1:30pm PDT Friday, May 31.
Cóż trzeba czekać. Ja mam aktualnie 15 lvl i nabijam godziny do Raptra. A potem zobaczymy. Gra mi się podoba ale pomyślę jeszcze nad nią. Jest kilka ciekawych gierek jak Tera czy DP jak ktos wyżej pisał.
Heh,ja mam akurat ten komfort,że nie zawracam sobie baniaka innymi grami mmo w tym momencie.Wcześniej"przerobiłem" chyba wszyskto co możliwe,przynajmniej z tytułów f2p.L2 od ncsoftu,potem L2 pl,Aion,dwa miechy na Allodsa pl,zima pod znakiem SWTOR,spróbowałem Tera online.Wszystko fajne,ciekawe tytuły jednak nie przytrzymały mnie na dłużej.Nom akurat w L2 to grałem parę lat na privach,jednak nowa kronika i słaba optymalizacja mnie odstraszyły od GoD.No i właśnie na celowniku został mi Rift,z tym że gra z abonamentem,przymierzałem się do kupienia pre ordera,żeby sprawdzić co to za "cudo".W tym oto momencie pojawiło się info o przejściu Rifta na f2p,na dodatek pojawiła się opcja gratis gra+dodatek i 30 dni subskrybcji.No więc dla mnie to jak w mordę strzelił he,he.Teraz pykam sobie za darmochę z pełnym kontem na 30 dni z raptora i dodatkiem Storm Legion.Nic tylko grać .Może szału wszechświata nie ma,ale gierka daje radę i ma sporo do zaoferowania,jest ciekawie i grywalnie,także git majonez
.Moim zdaniem bardzo solidna produkcja.
ja już podziękowałem panom z TRION za to co zrobili rift tzn mają zrobić
w d*pie mam ich
P2P nie było złe ale... po F2P mają być takie odjazdy w kosmos to nawet ROM luzik
Nic nie jest oficjalnie zaprezentowane więc wstrzymajcie się z odchodzeniem do 31 maja wtedy pewnie pokażą co i jak
to będzie b2p bo najlepsze rzeczy tzn mniej capów masz jak masz dodatek zauważcie że trion przeprowadził pewne kroki ku temu dając keye na raptra przed f2p bo f2p trza będzie kupić keya by cieszyć się grą w miarę normalną.Będą cztery kategorie graczy pierwsza to ci bez rifta oni będą mieć największe capy 2 sloty na postać i 3 bagi oraz capy takie jakie mają innych grach tego typu czyli freemium, ci z riftem 6 slotów na postać i 5 bagów tu będzie jak normalnie czyli tak jak mają obecnie płacący tyle że nie będą mieć dostępu do rzeczy ze storma, garcze ze stormem mają tak samo jak ci riftem tyle że tu jest dostęp do dodatku no i tak zwani patroni to są ci co będą dalej płacić.po sczeguły zapraszam tu http://eu.riftgame.c.../freetoplay.phpa i powtarzam to pisze na forum to nie jest ostateczny sklepik bo jest test relamie wszystko może się zmienić na lepsze lub gorsze ten life ma to wyjaśnić REX, Loyalty, & Gifting – 1:30pm PDT Friday, May 31.
Ahh, polaczki. Najlepiej jak ja - posiadający kupioną grę, dodatek i prepaidy miałym bym na równi z darmozjadami? Chyba normalne, że Ci płacący będą mieli większe bonusy.
To nie będzie p2w. Trion pisał gdzieś, że w item shopie nie będzie endgamowych itemów, więc te całe bujdy o p2w możecie sobie wsadzić.
Czekajcie a nie marudzicie