Rift zmierza ku P2W

To nie będzie p2w. Trion pisał gdzieś, że w item shopie nie będzie endgamowych itemów, więc te całe bujdy o p2w możecie sobie wsadzić.

Bujdy? Przecież obecny IS jest na PTSie... Nie wiem czy jesteś ignorantem i nie czytasz co się dzieje na eng forum, czy po prostu żyjesz w jakimś innym świecie i dla ciebie wypowiedzi devsów są kłamstwem. Na obecną chwilę jedyne co cofnęli endgamowego to essencje. Zbroje/capy/ringi POZOSTAJĄ.

Dla mnie to nie jest p2w, ale ponad 65% eng graczy biadoli i robi petycje.

65 % to nie 100% więc zostaje 35 % graczy którym ten stan rzeczy odpowiada więc jak ci nie odpowiada white cat to nie graj.

@up głupie twierdzenie, nie podoba się to nie graj, z takim podejściem to napewno nic się nie zmieni na lepsze a po za tym te 65 % to znaczna większość więc twój argument i tak nie ma sensu

Bujdy? Przecież obecny IS jest na PTSie... Nie wiem czy jesteś ignorantem i nie czytasz co się dzieje na eng forum, czy po prostu żyjesz w jakimś innym świecie i dla ciebie wypowiedzi devsów są kłamstwem. Na obecną chwilę jedyne co cofnęli endgamowego to essencje. Zbroje/capy/ringi POZOSTAJĄ.Dla mnie to nie jest p2w, ale ponad 65% eng graczy biadoli i robi petycje.

To, że jest tam, nie oznacza, że będzie w normalnej grze. Nie rozkminiłeś jeszcze, że takie przyśpieszacze tam dają żeby choćby szybciej wszystko powbijać i sprawdzić?

Poza tym, aż tak Cię boli, że jak ktoś zapłaci to będzie miał coś szybciej? 65% biadoli z tego ok. 40 pewnie jest darmozjadami, albo z Raptr. Nie chcesz płacic, nie płać, proste. Grać Ci też nikt nie każe.

Poza tym, aż tak Cię boli, że jak ktoś zapłaci to będzie miał coś szybciej?

Czy ty czytasz wgl ze zrozumieniem i do końca? Bo mam spore wątpliwości.

@Radekplug to samo. Czytajcie najpierw DOKŁADNIE zanim skomentujecie.

Napisałem jasno:

Dla mnie to nie jest p2w, ale ponad 65% eng graczy biadoli i robi petycje.

Uwaga, wypowiedź kluczowa: "DLA MNIE TO NIE JEST P2W"

A wy od razu że ja narzekam...

No dobra, użyłem złych słów. Czemu aż tak ludzi boli, że coś sobie kupi? Według nich to najlepiej pocztą i na specjalnym czerwonym dywanie dostarczać gry i zapraszać do grania w nie. Ba! Najlepiej jeszcze jakby za to granie płacili. :P

A ja se mysle tak jak mysle i moim zdaniem dobrze. Bo F2P z dobrym item shopem przyniesie im ogromny zysk = duzo kasy = czesciej patche = ciekawsza gra = super end game i bedzie co robic.

Dzieki kasie moze rozwiną tą grę

Czemu aż tak ludzi boli, że coś sobie kupi?

To jest niestety "hamerykańska logika". Hardcorowi gracze czują się oszukani, bo oni musieli grindować najpierw przez miech repę a przez kolejne 2-3 miechy tokeny i marki żeby wgl na taki set sobie pozwolić. A tu przyjdzie Kowalski: kupi boosty do repy, pogra z 15 dni, kupi gotowy set za $$ i osiągnie to samo co oni. Ot po prostu uderza to w ich "ego".Jak to jeden z czołowych guild masterów się wypowiedział: "Z takim systemem jaki obecnie się prezentuje w PTS, sens gry znika. Ponieważ to co my odkryjemy przez 2 miechy, może zostać kupione w dwa dni. Cała przyjemność ścigania się z czyszczeniem contentu wymiera." (dosłowne tłumaczenie)

Na pewno ta gra ZYSKA, szczególnie zwykłych/szarych graczy. Jednak pewnego rodzaju "elitarny" segment zniknie, a razem z nim hardcorowi gracze (no chyba, że mówimy o PvP, który mam nadzieje niedługo usprawnią).

Od wczoraj gra przeszła na model F2P. Co sądzicie o IS tej gry. Czy faktycznie mamy P2W?

nie jest p2w bo nie ma nic endgamowego (sa itemy itp ale do 50 lvl a cap to 60)

Aż takie P2W to nie jest

F2P to najgorsze gówno, zawsze daje olbrzymi boost ludziom. Jak się płaci abonament to przynajmniej każdy jest równy...

Włączyłem rifta dzisiaj i zobaczyłem item shop czyli p2win i powiem wam że płowe tego p2win da rade kupić gold growy cieszy też rozwiązanie ale eve czyli czas gry in game do kupienia a waluta item shopu ma już przelicznik 10 platyny za 100 waluty item shopu. Więc będzie możliwe kupienie tej in game.

F2P to najgorsze gówno, zawsze daje olbrzymi boost ludziom. Jak się płaci abonament to przynajmniej każdy jest równy...

Dziwne żeby dawał boosty darmozjadom. Za friko dostajesz Rifta, takiego jakbyś płacił. Ten kto zapłaci abonament - kupi patrona ma te boosty, więc nie wiem co Ci przeszkadza. Płaczesz, że wbijesz wolniej? Kup patrona - i tak płaciłbyś abonament.

ja tam wolę Tere :)

ja tam wolę Tere

I masz wpisane Rift w Twoje mmo. Twój geniusz jest nieskończony. :D

I masz wpisane Rift w Twoje mmo. Twój geniusz jest nieskończony.

ojej ojej....

Ja gram W WoWa i powiem Ci dlaczego. W WoWa płacisz abonament i jesteś we wszystkich elementach gry równy z innymi, dzięki "week capom" trzeba solidnie nolife'ić żeby być dużo mocniejszym, ale tak naprawdę nie ma to na pvp znaczenia(będziesz miał więcej mountów, skinów itd.) nic więcej. Na PvE tak samo to nie ma znaczenia, jak kupisz golda na aukcji to możesz się szybko ubrać, ale to tylko przyspiesza Ci ubranie.

W grach F2P zawsze ten co płaci szybciej expi(to np.) ale również :

- szybciej farmi, więcej farmi(boosty) = P2W,

nie będę Ci tego tłumaczyć po prostu ujmę to tak.

Ludzie, którzy są elitą np. Twojego RIFTA odeszli, odchodzą lub odejdą. F2P było by tylko i tylko wtedy jakby oferowało :

- skiny, boost lvling, szybsze logowanie na serwer i nic więcej.

W momencie kiedy dostępne są itemki potrzebne do PvE, PvP, ubranie postaci, zwiększenie drop rate'a itd. GRA STAJE SIĘ P2W koniec kropka.

ojej ojej....Ja gram W WoWa

No to gratuluję. ;D

Graj w co chcesz, mnie to nie interesuje. Mówię tylko, że Rift jak na razie nie jest p2w.

Dwa, jak już płacisz abonament to tak samo jakbyś kupował Patrona, czyli to Ty jesteś do przodu.

A swoją drogą dziwne, żeby Ci co płacą byli CAŁKOWICIE na równi z darmozjadami. No, chyba, że to byłoby dla Ciebie normalne żebyś płacił dalej abonament za Rifta i był we wszystkim na równi z darmozjadami, jeśli Tobie to pasuje to niezbyt mamy o czym rozmawiać. Kto płacił i miał płacić płacić abonament będzie.

w wowie abonament, tutaj runy/elixiry/gear idz :***

Ja w chwili obecnej nie widze wielkiego problemu. Gra jest w swoich zalozeniach glownie pve, co powoduje ze trudno kupowanie przestarzalego sprzetu nazwac p2w. Ot takie udogodnienie dla osob, ktore chca ominac szczeble mozolnej farmy i miec mozliwosc pogrania faktycznego endgame'u. Przypominam (bo mam wrazenie, ze czesc osob nie zwraca na to uwagi) - najnowszy tier nie jest do zdobycia inaczej niz poprzez gre. Obecnie jest po prostu wybor, chcesz grac jak do tej pory i farmic sprzet - graj, nic sie nie zmienilo. Chcesz wspomoc wydawce i zaoszczedzic troche czasu - kupuj graty w IS.