Rift zmierza ku P2W

w wowie abonament, tutaj runy/elixiry/gear idz :***

Gear praktycznie bezużyteczny, elixiry przyśpieszające zobywanie marek, expa, repy - nie widzę innego, lepszego wyjścia za nagradzanie za płacenie, poza tym w WoWie też chyba takie są. Runy? No i co z tego i tak są do kupienia recki na nie, a runy można kupić na auction house. Robisz problemy z nieczego.

Rift nie jest i nie będzie P2W ;)

Obecnie na rynku najlepsze F2P to Aion i Rift, a gier z abonamentem mam po dziurki w nosie.

Osobiście to gubię się w tym nowym menu sklepowym (Rift Shop + NPC shop) i mam wrażenie czy są tam wszystkie itemy PVP/PVE ze wszystkich map/npc dostępnych za favor,kase,credits ? Za planetaria + kamyki z inwazji tylko nie widziałem w tym sklepie nic.

Trochę mnie boli ten action house.

dajcie sobie spokój ;p połowa z was nie zobaczy 50 lvl na oczy... (jak zawsze milion ludzi pogra przez tydzien i pójdzie grac w inno nowa grę)

w Isie nie ma rzeczy których nie wydropimy chodzi mi o gear;p a lvl max gearu z IS to 50 a cap to 60 wiec nie ma tam najmocniejszego sprzętu w grze

jedyna lipa to punkty z instancji

Oj tam nie zobaczy, ja przynajmniej u siebie zobaczę niebawem hehe :) Mam na razie 43 lvl i 100k Favoru, ponieważ nic nie kupowałem, a mam zamiar kupić całego seta pvp + broń pvp na 50 lvl i zemszczę się na wszystkich Defiantach wtedy za wpadanie do wioski na +50 lvlu i bicie słabszych :angry::P

Tzn jakie/które punkty Magar ?

Gear praktycznie bezużyteczny, elixiry przyśpieszające zobywanie marek, expa, repy - nie widzę innego, lepszego wyjścia za nagradzanie za płacenie, poza tym w WoWie też chyba takie są. Runy? No i co z tego i tak są do kupienia recki na nie, a runy można kupić na auction house. Robisz problemy z nieczego.

gdzie niby są?

I tak będzie jak z NwN, pogracie, pogracie 3 tygodnie i znowu nie ma co robić bez płacenia.

Runy na exp były by ok, ale na reszte....

Beorn

Daily boost to RIFT currencies like Plaques of Achievement (dungeons), Marks of Ascension (raids), Craftsman Marks, and more!

o to mi chodziło

Właśnie to mnie zastanawia co by się stało jak ci wszyscy co płacą nagle by przezstali by płacić bo gra jest za darmo i co by się stało gra by nie upadała dnia na dzień?

BeornDaily boost to RIFT currencies like Plaques of Achievement (dungeons), Marks of Ascension (raids), Craftsman Marks, and more!o to mi chodziło

=p2w albo jak kto woli musisz to kupować...

czyli jednak p2w?

nie

=p2w albo jak kto woli musisz to kupować...

Bez płacenia i tak dostajesz podstawową wartość marków, taką jak na pay to play. Płacenie tylko wszystko przyśpiesza.

Hej, jakiś czas temu oglądałem konferencję o przejściu Rifta z P2P na F2P. Wtedy też devsi obiecywali "no p2w IS. No BiS items etc."

Niestety zrobili ludzi w balona. Co mam na myśli?

Dodano do szopu:

-> Epic Raid Synergy crystals

-> Highest reputation level lesser essences form Lycini and Torvan (to zabije crafta i zbije większość cen na AH)

-> Swirling infinity particles

-> Token Tablets of all levels (to zabija grind)

-> 6-slot source machines (incl. BoP and BoA machines)

-> Planar focus runes (oj będzie inflacja)

-> Freelancer's lesser essences

-> 150% mounty

-> Najlepszy obecnie gear (66$ za całość. wystarczy tylko repę wbić. Niby t2 jest "trochę" lepsze, ale nie sądzę żeby te 5-10pkt w staty dawały aż taką różnicę, żeby je "grindować" miesiącami. Jak można zapłacić i mieć spokój.)

-> Najlepszy cape nie do zdobycia w grze (15$ Wymagana tylko repa)

-> 32 slotowe bagi (16$/sztuka)

-> Viale przyspieszające zdobywanie high lvl gearu i repy (teraz niby zmieniono to na perka dla "patronów". Ale żeby nabić patrona trzeba albo kupować rzeczy w IS/albo kupować walutę IS od innych graczy)

-> Viale do PvP (będzie narzucony cap na punkty... te viale go ograniczą)

-> Kasa w grze, będzie wymieniana na kasę do IS jak w Neverwinterze. Ale skalowanie jest jak na razie... kosmiczne. (przykładowo: jedna część setu kosztuje ok. 12,5tys kamieni ALBO 11$. Większość hardcorowych graczy nawet do 34tys nigdy nie dobiła po kilku miechach gry ;) )

-> W planach są rare recki za $$

-> Obecnie repę w SL zdobyć jest dość ciężko, no ale to już raczej wina dodatku i jego balansu (tak samo z markami). Zwykły gracz który poświęca ok. 3h dziennie na grę zdobędzie capa w 29 dni. Hardcorowy wyrobi się do 15 dni. A płacący na viale? W około 5-10dni... Co jest moim zdaniem ogromną przebitką.

Tych przykładów jest więcej, ale wymieniać już nie będę.

Większość topowych graczy ogłosiło, że jeśli szop wejdzie w podanej postaci to odejdą razem ze swoimi gildiami. Na forum wrze, ludzie nazywają devsów kłamcami, a Rifta nazywają drugim ROMem.

Jeden z tematów: http://forums.riftga...y-paytowin.html

Zapraszam do dyskusji ;)