A sprawdził którykolwiek z Was jaki pobór mają te komponenty? Raczej wątpię.
Najnowsze sterowniki nie zawsze są najlepsze. Najnowsze sterowniki w moim zestawie powodują freezy ekranu w CS:GO. Po zmianie na starsze jest git. Najnowsze sterowniki są optymalizowane pod najnowsze serie kart graficznych i przez to czasem występują problemy ze starszymi modelami.
Może być problem z zasilaczem, ale nie koniecznie dlatego, że jego moc jest zbyt mała, ale może być firmy X i po prostu się zużył(nie trzyma napięć w stresie).
OCCT jest dobrym programem do jako takiego określenia czy zasilacz daje radę.
Taki sam problem może powodować też system.
Odnosząc się do Twojego najnowszego posta, Mode-Com to marka, a jeszcze są modele. Pewnie Feel. Ogólnie pisze się, że straszny syf, sam taki miałem zamontowany w komputroniku kiedyś i dawał radę. Podczas testów w OCCT patrz na napięcia zasilacza. Znajdź w googlach jakie są normy zasilacza ATX i porównaj czy zasilacz mieści się w tych normach.
Nie kupuj sprzętu w ciemno, bo się tylko zdenerwujesz.
Ogólnie gdyby nie to, że wyskakuje Ci bluescreen to bym powiedział, że Twoja karta sobie nie radzi z gierką, bo u mnie na 9800GT też jakoś super Risen 2 nie chodził, a karta jest wydajniejsza o połowę od Twojej(w wymaganiach minimalnych masz 8800 a to jest starsza wersja mojej karty).