Rohan vs Requiem

Witam. Zapewne wiekszosc z was wie ze w maju pojawiły sie wersje open beta 2 bardzo ciekawych MMORPG, Rohan online i Requiem Bloodymare(linki na dole). Ciekawi mnie ktora waszym zdaniem ma wieksze szanse na stanie sie klasyką MMO oraz za i przeciw jakie macie wobec tych gier. Ja podam po 2 + i 2 - kazdej z nich:

Rohan online:

+ grafika- swietna szczegołowa ciesząca oko

+sytem skilli dajacy mozliwosc skillowania swojej postaci w/g swojego widzimisie

- GRAFIKA bo ile razy mozna klonowac grafike z Lineage2( w tym wypadku mix ze Sword of the new world)

-niestabilne srevery bedące zbyt czesto off line

Requiem bloodymare:

+ grafika jak na mmo bardzo łądna i oryginalna( odpadajace głowy rozłupywane klatki piersiowe przy tym brutalnosc z 2 moons jest dla dzieci)

+ system skilli bardzo dobry pozwalajacy robic wiele ze swoją postacią a dodając do tego DNA i beast possesion daje to mieszanke wybuchową

-mało ras bo 3 rasy to jak na dzisiejsze czasy troche mało

-brak balansu postaci na pvp poki co wygrac z postacia dystansową graniczy z cudem( do tego czarowanie podczas chodzenia w tył żal.pl)

Linki: Rohan online www.playrohan.com

Requiem www.playrequiem.com

Rohan na pewno wygra ;), Requiem mało graczom może przypaść do gustu bo nie każdy lubi klimat Horroru.

Ja patrze z nadzieją n Requiem(choc Rohan tez jest swietny) bo to jakis powiew świezosci ,w nie oszukujmy sie, skotnialym gatunku jakim jest MMORPG. BTW obie gry mają juz dosc mocno rozbudowanom społecznośc fanowską(takze w polsce) wiec czuje ze bedzie z nimi dobrze:)

Nie wiem Ten Rohan jakis dziwny jest interface jest mdly a wrecz taki hmmm.... "normalny" widzialem podobne w MMO ktore sa dla mnie badziewne. Juz po pierwszej chwili gra mnie odepchnela a potem nie bylo lepiej. Ogolnie jest klonem poszczegolnych gier MMO. Mowiac scislej standart i niczym sie nie wyroznia.

Requiem hmmm tu sie nie wypowiem za duzo bo gralem w to malo.

Osobiscie uwazam ze przyszlosc to DarkFall, Mortal Online i w sumie Age of Conan. Te MMO daja zupelnie nowe mozliwosci.

Ocenie jak pogram dluzej Requiem

Co wy chcecie z tym interfejsem?!, ja się do wszystkiego przyzwyczaiłem w 5 min. na tym Rohan ;D, a w L2 to nie dość że ciężko znaleść jakiegoś gracza to jeszcze przy dużych rozdzielczościach ekranu postacie są takie maciupeńkie jak kciuk od ręki ^^ że, aż można dostać oczopląsu od takich miniatur :roll: , Rohan moim zdaniem jest najlepszym MMORPG z wszelkich podróbek L2 i od samego L2 też jest lepszy, bo po wchodzeniu po górach nie ma problemu z Bugami że nie da się wejść na jakiś szczyt ;).

Plusem Rohana na pewno jest to że ma mniejsze wymagania od L2 i mniej Bugów :) i to mu gwarantuje zwycięstwo! :D.

Michelos z tymi wymaganiami mniejszymi od L2 to strzeliles jak łysy grzywą o kant kuli, ale miło że zauwazyles ze to podróbka L2 :D. Mnie do Rohan-a zniechecila jedna rzecz- na jakiejs dark elfce widziałem seta zywcem skopiowanego ze SOTNW tylko ze zmienionym kolorem:D

Michelos z tymi wymaganiami mniejszymi od L2 to strzeliles jak łysy grzywą o kant kuli, ale miło że zauwazyles ze to podróbka L2 .

No mi komp mniej się muli w Rohan na full wymaganiach niż w L2 ;), więc dla tego uważam że Rohan ma mniejsze wymagania, nie wiem jak tam z twoim PC'em jest że tak nie uważasz ;p.

Trudno nie zauważyć po grafice i podobnej fabule i interfejsie podobnym :P.

Malo graczy... zalezy od servera. Np. Supreme ma okolo 2k grasz. Pamietam ze jak server startowal. TO na samym poczatku w wiosce ludzi. by zrobic 1 questa z tym Gemem by dostac 300 SoulShotow to byla masakra. Na biednego gremlina sie rzucalo okolo 20 graczy :P

Co do wymagan L2. Ja nie wiem BO jak wlaczylem Kamael na max detal + all shadery blomy itp. To wygladalo to conajmniej masakralnie :) A wiecznie gralem na low :D

Interface rohana... wlacz se knight online, Silka, Cabala, i z 5 innych MMO :) to skumasz :)

Ja gram na ostatnim świecie od dołu i mi tyle graczy ile jest wystarczy ;).

Mi L2 zaczął mulić się właśnie najbardziej jak włączyłem Shadery ;p.

Grałem już w:

- MUonline

- Cabal Online

- Archlorda

- Lineage 2

Więc wierz mi że ten interfejs jest łatwiejszy do skapowania niż w tamtych grach ;p.

Obie gry są fajne,ale myślę,że wygra Rohan.Może i ma gorszy interface,ale na pewno bardziej mi się pobobała w Rohanie grafika.Nie wiem dlac :-P zego.

Requiem Bloodymare nie ma szans zaś rohan ma ogromne

no sam nie wiem mi sie wydaje ze Requiem poniewaz nie dawno wyszła a rohan juz ma 3 lata requiem ma napewno lepsza grafike

To nie miał byc temat w co gramy tylko co sądzimy o w/w tytulach(orto). Rohan jest swietny chyba poza sword of the new world najl;epszy darmowy mmo jaki widzialem(l2 kocham ale darmowosc sami wiecie jak jest). Ale requiem ten klimat, gdzie taki jeszcze znajdziecie?

no sam nie wiem mi sie wydaje ze Requiem poniewaz nie dawno wyszła a rohan juz ma 3 lata requiem ma napewno lepsza grafike

3 latama rohan?? Chciecie mi powiedziec te takie cos robili 3 lata? Oooostro :mrgreen: :mrgreen: :lol::lol:

Tak Rohan ma 3 lata 8-) chyba Chiński Rohan lub Koreański ^^, bo Global to w tym roku dopiero wyszedł xP.

A co do Requiem to nie wiem czy on ma tak lepszą grafikę od Rohana... może modele ma lepsze ale tekstury są do kitu!!.

Musze przyznac ze Rohan jest bardzo dobrze zoptymalizowany przy moim starym blaszaku gra nie scina nawet w miastach. Tylko ta jedna wielka wada Rohana- wszystko co tam jest juz było

Rohan Wymiata!

Zapraszamy na Serwer Silva..

bardzo dobra gra.. a w szczególności nowa;]

Obie gry średnie (żeby nie powiedzieć słabe).

Jednak zagłosowałem na ROHAN, brałem udział w CB i gra mnie nie urzekła specjalnie.

W oczy razi słaba grafika i to że brak oryginalności tej grze. 3/4 rzeczy z L2

Obie gry to przeciętniaki i żaden nie ma szans wejść do "kanonu mmorpg"

co do Requiem sie nie wypowiadam bo nie grałem :)

Jak nie grałeś to skad wiesz ze średniak:D

Bo widziałem dużo screenów i czytałem sporo o Requiem.

Gra nz jednej strony ciekawa ale z drugiej strony mmo horror to dziwna mieszanka.