Rohan vs Requiem

Aque sproboj , tez do requiem podchodziłem sceptycznie. Jeszcze wolno sie expi. Tylko że klimat tej gry jest bardzo wyjatkowy i to przy niej trzyma. Do tego grafika którą mozna okreslic mianem hurrra wreszcie nie klon l2 lub wow-a

ps. ale se dzis jaja ze mnie zrobili właczam rano kompa patrze requiem przerwa na prace na serverze, pomyślałem pogramw Rohana . Właczam go a tu....... prace na swerverze :P

Przekonałeś mnie :)

Gdy znajdę chwile czasu w przyszłym tygodniu to spóbuje :)

miło mi to słyszec:)

[ Dodano: 2008-06-10, 01:05 ]

Prz4epraszam ze nie edit ale macie racje Rohan wygra po tym jak mają być potraktowani gracze f2p nawet tibia jest lepsza....... btw jesli ktos przed wipem kojarzy SiewcaGrozy pliz info na pm klan bedzie dzialal?

Nie wierze Requiem przegrywa... :P a jest o niebo lepszy

Nie oddaje głosu. Nie grałem w żadną z tych gier.

//R3m4ke

To Po Co Piszesz ?

//Już nie będę. Przepraszam :-(

Nie wierze Requiem przegrywa... a jest o niebo lepszy
zgadzam sie z Wariorem

To jest przez to ze requiem jest bardziej wymagające, a w Rohana mogą grac chopcby niekumate 10-latki

Broda coś ci nie pasi racja grałem w RO ale po 13-15 lvl sie nudzi

[ Dodano: 2008-07-26, 07:04 ]

Aha i coś jeszcze jak chcecie oceniać Roqueim to obejrzyjcie na YouTube z 3 filmiki przedstawiające walkę i 4 inne to zobaczycie

Gralem w Ruhana tydzien bo tyle wytrzymalem, nie kocham ataku klonow wiec moze dla tego. w req RB gram od OB i chyba juz cosmoge o tej grze powiedziec, a napewno tio ze nie jest tak prosta jak Ruhan

Więc moim zdaniem Rohan to poprostu przereklamowana , juz nie wiem która z kolei podróbka L2. Fakt grafika jest ciekawa hmm... ale skad my ją znamy ? Oczywiście z L2. Zastanawiałęm się jakie cale wyznaczyli sobie twórcy tej produkcji ? Jeżeli skopiować L2 to zrobili to perfekcyjnie , natomiast jeśli chcieli zrobić coś nowego , coś co zainteresowałoby wielu graczy , to marnie im to wyszło.

Gra jest plagiatem innych gier :

Grafika - Linage 2

Styl gratkowania itemów - Last Chaos

Questy - Większość gier np : LC , L2 , MH itp...

Sterowność - M2 ale to już kwestia ogólno dostępnej kategorii MMORPG.

Tak Więc nie widze powodów do grania w tą grę poza ciekawością. Teraz Requiem - Tutaj chciałbym zaznaczyć Nowatorską grafikę , sam pomysł "MMORPG w stylu HORRORU" musicie przyznać brzmi ciekawie. Jeszcze te efekty mmm... cudo . Może nie jest lepsza graficznie ale za to grywalnością przewyższa Rohana o niebo.

To tyle mam nadzieje że pomogłem :)

Właśnie graficznie jest dobra ta gra i sterowanie postacią też jest dobre a Ruhanie nic mi sie nie podobało a te zbroje feee jak jakieś szaty a nie zbroje :P

wiecie jak dla mnie to Requiem Bloodymare jest lepsze i to dopiero beta ale będzie jazda jak już skończą robić tą gre jest to najlepsza gra mmorpg w jaką grałem (a grałem w sporo) hehe to nie aż taki Horror ale widok odlatujących głów , nóg czy rąg mnie zadowala :-D idealna gra dla mnie :mrgreen: zapraszam wszystkich do grania w Requiem Bloodymare

[ Dodano: 2008-07-26, 23:43 ]

a i dodam coś jeszcze fakt że są 3 rasy do wyboru nieczyni tej gry złą jest wręcz przeciwnie możecie mi wierzyć :lol:

[ Dodano: 2008-07-26, 23:59 ]

Requiem Bloodymare nie ma szans zaś rohan ma ogromne

musze cie poprzeć mimo iż [shadow=black:c8ea7fdf3d][glow=red:c8ea7fdf3d]Requiem Bloodymare[/glow:c8ea7fdf3d][/shadow:c8ea7fdf3d] jest o niebo lepsze przegra

:evil:

Rohan bez dwóch zdań jest dużo lepszy :) Jedna z najlepszych gierek MMORPG w jakie grałem :o

Rohan jest strasznie rozbudowany i ciekawy, lecz denerwuje mnie zbyt duża ilość graczy xD

Ruhan to tylko klon, dobry ale klon....

wiecie jak dla mnie to Requiem Bloodymare jest lepsze i to dopiero beta

Idz ty sie powies to nie jest beta to juz jest pelna gra.

Niepowiem na poczatku mi sie gra niepodobala ale po wbiciu 10 i zmianie klasy na soul huntera bardzo mi sie podoba. Niestety szybko sie przy niej nudze i gram w nia kolo 2godz dziennie. Niepodoba mi sie ten shop za pieniadze gdyz premium sa lepsi od zwyklych Free graczy (+30 i +50% expa). Gra posiada jeszcze wiele bugow kture powinni naprawic (chodzby z questami)

O rohanie sie niewypowiem gdyz niegralem.

Sam sie powieś idioto.... koleś sie tylko pomylił ale gra będzie coraz lepsza.... mam taką nadzieje a z tym sie zgodze : Niepodoba mi sie ten shop za pieniadze gdyz premium sa lepsi od zwyklych Free graczy (+30 i +50% expa). Tyanis mnie od RUHANA odrzuca grafika i nudy....

tak więc... na potrzeby tematu sciągnąłem obie gierki i mogę jednoznacznie stwierdzić,ze Requiem kosi rohana już od pierwszych sekund...

Rohan

plusy

-sporo klas do wyboru

-system gildii robi wrazenie

-budowa miast

minusy

-grafika nawet,nie jest słaba.. ona jest po prostu brzydka ;/

-małe urozmaicenie, jeśli chodzi o wygląd mobków.. (przynajmniej do 20 lvla)

-nic nowego

-nuda

Requiem Bloodymare

plusy

-w końcu coś nowego ;D

-innowacyjne rozwiązania

-realistyczne walki (fizyka) -system Havoc

-dynamiczna

-klimacik

ode mnie: jest to kolejna (jedna z nielicznuch) gra, ktora przyciągnęła mnie na dłużej- w ciąż w nią gram

minusy

-muzyka mi nie przypasowała...

-szkoda,ze nie jest bardziej w klimatach fantasy....

takie jest moje zdanie

Przemcio to cie troszke załamie ale odejscie od klimatu fantasy w Requiem jest wieksze niz sądzisz , bo klasa hunter (u nas poki co nie działająca) uzwa miedzy innymi typu broni o nazwie...... Launcher:D

no i jak dla mnie, ten launcher popsuje klimacik troszkę xD

no ale gra jest po prostu boska :D

zobaczymy, może ta broń to po prostu jakaś.... kusza xd?

Raczej nie kusza bo juz jest :P fajnie jak by łuk... bo nie ma

[ Dodano: 2008-07-28, 16:36 ]

tu filmik z hunterem