Royal Quest-dyskusja ogólna

nie zdradzam moich expowisk :) poza tym gram czarodziejem wiec u mnie 10x latwiej niz inne klasy

pooglądałem troche grę bardzo mnie zachęciła chciałbym pograć zapowiada się świetnie niestety nie mam klucza mam wielką proźbę czy mógłby ktoś podesłać jakiś kluczyk był bym wdzięczny z góry dzięki

Przecież podawałem wyżej kluczyki...

"nie zdradzam moich expowisk" ty tak na poważnie, toć to cbt conajmniej do końca stycznia do tego momentu będzie masa poradników.

Najpierw się tak chwalisz że ławo i wogle , a poźniej piszesz no niby łatwo ale grasz magiem ze skilami aoe/leczeniem + masz expowiska i sie nie podzielsz XD nc czyli tak ławo i szybko dla szaraczka nie jest.

Teraz mi się szukać nie chce, później sobie na ruskim forum zobacze, bo z polaczki to jest tak jak udowodnił kolega wyżej :)

MAm do Was pytanie... Jestem w tej stolicy i gdzie tu mogę kupić rzeczy dla maga? Bo wszędzie tylko dla rycerzy i strzelców...

@Duqual w stolicy masz w swojej gildi albo aukcja taniej

@Ukryty nie ma filozofi w expieniu ja zaś polecam wariant z Ragnarooka siedzieć na mobach z których będziesz coś potrzebował (karta np.) i tam grindować . W dun pvp masz bardzo dobry exp . Jak dokładnego faqa potrzebujesz 1-60 na ru znajdziesz all expowiska dla każdej z postaci .

Moglibyście podesłać link z tymi expowiskami 1-60 na ru? Byłbym bardzo wdzięczny.

poprosze o klucz jakby ktoś miał :)

@DUQUAL te klucze co podałeś nie działają

w 4 dni wbilem 40 lvl a nie wiedzialem na poczatku jak expic teraz jak znam expowiska do 50 to easy sie wyrobie 40 mozna tu wbic w 2-3 dni max

Życzę powodzenia, dopiero po 40 poziomie zaczyna się prawdziwa gra :)

Popatrz sobie na tabelkę z wymaganym doświadczeniem:

http://img43.imageshack.us/img43/82/wxjn.jpg

łooo to pozdro xD

Jeszcze teraz konto premium ma sie za free xD

A co dopiero bez premki, masakra.

są jakieś eventy raty albo cokolwiek z okazji świąt w RQ? wipe będzie polegał na czyszczeniu konta czy wyzerowaniu postaci? jak najlepiej rozkładać atrybuty na czarnoksiężniku ?

Eventy są. Wczoraj ktoś od nas (Sunny Tomatoes) wygrał i zdobył 1kreali ;P

Wipe będzie polegał na czyszczeniu postaci podobno bo nick ma być zachowany.

Życzę powodzenia, dopiero po 40 poziomie zaczyna się prawdziwa gra Popatrz sobie na tabelkę z wymaganym doświadczeniem:http://img43.imageshack.us/img43/82/wxjn.jpg

spokojnie jestem wstanie wbijac nawet 8-10 mln expa dziennie

spokojnie jestem wstanie wbijac nawet 8-10 mln expa dziennie

Wiesz o tym, że im bliżej poziomowo będziesz do potworów, które zabijasz, tym mniej doświadczenia będą one dawać?

Ten sposób z zabijaniem silniejszych potworów działa tylko do pewnego momentu.

na andy np bilem potworki na 24 lvl mialem taki sam exp jak bije je na 40 lvl mimo ze potwory maja 36 lvl. poza tym na OBT na 20 lvl ide na moby 56 lvl expic wiec dla mnie to nie ma roznicy exp nie spadnie

Jak mam rozdawać staty na magu? Bo na razie dawałem full w int, ale teraz widzę że mam bardzo mało hp ;/

Wy mówicie o http://royalquest.pl/beta
??

Jak mam rozdawać staty na magu? Bo na razie dawałem full w int, ale teraz widzę że mam bardzo mało hp ;/

do 18 lvl jechalem full int potem wytrzymalosc tak zebys na 30 lvl mial ponad 4k hp na 40 lvl mam 7k hp przy ponad 90 inta

Gra jest strasznie niezbalansowana pod względem klas. Czarodziej nie dość, że expi najszybciej ze wszystkich klas to jeszcze jest nie do zabicia na mapach open pvp (przynajmniej na lvl 20-30). Grając klasą melee jesteśmy skazani nie monotonny grind, bijąc pojedyńcze mobki w czasie, w którym mag ubije już 5 nie tracąc przy tym hp. PvP mag wali ścianę ognia i melee już praktycznie przegrało, bo zanim się ją obejdzie to już mamy 1/4 hp, Uciec od czarodziejów także nie można bo mają tp i skok. Nie wiem co myśleli twórcy gry robiąc jedną klasę tak op, że inne praktycznie nie mają szans + expią 3 razy wolniej. Podobnie z czarnoksiężnikiem, który jak walnie szaleństwo to już gg.

!!!! LVL 20-30, nie wiem jak jest dalej, ale podejrzewam, że podobnie !!!!

Co do szybszego expienia to się zgodze; tak zresztą jest w większości gier że postacie używające magi mają łatwiej z expem. Natomiast jeśli chodzi o pvp to nie do końca tak jest, sam gram Sniperem 25lvl i spokojnie ubijam magów. Na pvp mapach o ile pamiętam jeszcze ani razu mnie mag nie zabił będąc 1v1 (nie mówie o grupach gdzie idzie na ciebie 4 osobowe pt).

Może spróbuj zagrać kimś innym ?

Ja mam pytanie odnośnie map pvp. Od którego lvl są te mapy, na jakiej zasadzie działają? jeżeli wejdę na taką mapę robić questy to wszyscy inni są przeciwko mnie, czy dopiero jak zaatakuje kogoś?. Z góry dzięki za odpowiedź.