od 10 lvla jest 1 arena pvp kolejne sa na 20-30 itd na tej arenie moze bic cie kazdy z poza twojego pt
Royal Quest-dyskusja ogólna
Co do szybszego expienia to się zgodze; tak zresztą jest w większości gier że postacie używające magi mają łatwiej z expem. Natomiast jeśli chodzi o pvp to nie do końca tak jest, sam gram Sniperem 25lvl i spokojnie ubijam magów. Na pvp mapach o ile pamiętam jeszcze ani razu mnie mag nie zabił będąc 1v1 (nie mówie o grupach gdzie idzie na ciebie 4 osobowe pt).Może spróbuj zagrać kimś innym ?
masz racje, mówiłem z perspektywy melee, a dokładniej rycerza ciemności ale myślę, że krzyżowiec i złodzieje mają podobnie, przynajmniej na tych levelach. Co nie zmienia rzeczy, że klasy ranged mają wielką przewagę w tych przedziałach levelowych
Gra jest strasznie niezbalansowana pod względem klas. Czarodziej nie dość, że expi najszybciej ze wszystkich klas to jeszcze jest nie do zabicia na mapach open pvp (przynajmniej na lvl 20-30). Grając klasą melee jesteśmy skazani nie monotonny grind, bijąc pojedyńcze mobki w czasie, w którym mag ubije już 5 nie tracąc przy tym hp. PvP mag wali ścianę ognia i melee już praktycznie przegrało, bo zanim się ją obejdzie to już mamy 1/4 hp, Uciec od czarodziejów także nie można bo mają tp i skok. Nie wiem co myśleli twórcy gry robiąc jedną klasę tak op, że inne praktycznie nie mają szans + expią 3 razy wolniej. Podobnie z czarnoksiężnikiem, który jak walnie szaleństwo to już gg.!!!! LVL 20-30, nie wiem jak jest dalej, ale podejrzewam, że podobnie !!!!
Przesadzasz,niema tak żle - sam gram knightem i spokojnie maga idzie ubić na 20-30 tylko trzeba ogarniać skille,sam na początku bluzgałem na dokładnie to samo,jednak z czasem w miarę odkrywania postaci i poznania umiejętności zaczęło się to zmieniać,co do tej twojej op ściany - można użyć skoku i ją przejść,kiedy próbuje się wyleczyć wystarczy przerwać castowanie skillem,dodam jeszcze,że posiadasz zapewne skille zwiększające w znacznym stopniu obronę na jakiś czas ,co do expienia przynajmniej w moim przypadku wygląda to tak: zgarniam 2-5 mobów - nabijam 8 pkt rege-u i odpalam serie potężnych aoe (podkreślam,że gram knightem) a jak dodatkowo posiadasz heala w party jest świetnie i szybko się expi,ale przyznam racje,że solo na niskich lvl to mordęga - postój na odnowienie energii i zdrowia i tak jakiś czas,dlatego odradzam grindować krzyżowca/ryca samemu na niskim poziomie,zanim odblokuje się część głównych skilli .
PS dodam,że w miarę lvl-owania survi tych klas robi się ogromne - im dalej w las tym przyjemniej
Właśnie jeszcze nie wbiłem 26lvl, a na 26lvl dostaje ten skill na pancerz właśnie, no i na 28 dopiero mój główny atak/heal. I mógłbyś wymienić te skille aoe ? Bo ja mam tylko 2 jak na razie, które ledwo ściągają pół hp z mobków.
Właśnie jeszcze nie wbiłem 26lvl, a na 26lvl dostaje ten skill na pancerz właśnie, no i na 28 dopiero mój główny atak/heal. I mógłbyś wymienić te skille aoe ? Bo ja mam tylko 2 jak na razie, które ledwo ściągają pół hp z mobków.
Jeśli chodzi o te aoe to są :
- Trzęsienie ziemi
- Napad szału
Edit: warto używać gniewu na mobach mający większy lvl niż twój - może nie zadaje super dps-u ale to za zmniejsza szansę na unik
o 20% co przy farmie często jest upierdliwe gdy starasz się hitnąc moba
Pograłem trochem trochę i widać, że bez IS będzie się grało bardzo cięzko, widać to szczególnie na wyższych lvlach.
Jak zaczynasz grę zdobywasz lvle zmieniasz broń widać twój przyrost "mocy" i można sobie olać IS-a, ale póżniej zależność z pierwszego zdania już tak bardzo nie trzyma się kupy.
Jedną z bardziej irytujących rzeczy jest pet który nie podnosi dropu, póki mu nie kupisz mu obroży i uwaga uwaga jest ona dostępna tylko w IS i na dodatek ma ograniczenie w ilości ładunku (osiągając powiedzmy 1000 znika xD )
Jeszcze trzeba poczekać na premkę jej cenę bo jak będzie kosztowąła 30 zeta i dawła tylko exp/drop i teleport to będzie dennie bo za wszystko inne włacznie z podnoszeniem dropa/ powiększeniem ekw. (kazda kratka kosztuje więcej) jevelami i masą innych rzeczy jest do kupienia w IS
To że większość będzie można kupić od graczy za gold jakoś mnie nie grzeje, bo gold potrzebny jest do prawie wszystkiego od usuwania kary za smierć po enchantowanie im wyżej tym drożej, a tu jeszcze spadnąc może hohoho
Najłatwiej farmi się magiem i na nic gadanie, że poźniej mag słabnie, skoro najszybciej/efektywniej farmi/lvluje i tankuje... mam kilka postaci jedna na 35 i cztery około 24 lvla i grałem każdą z klas... póki co wszyscy dostają kasę do IS-a i większośc pisze, że nie będzie płacić, ale jak pisałem w pierwszym zdaniu , sam pewnie troche wydam, ale jakość większej przyszłości tej grze nie wróżę
Na starcie nie będzie widać tak dużej różnicy, między szaraczkami i płacącymi, ale później już tak mimo, że nie jest tak do końca P2W kaza sobie płacić za zbyt dużo, dając zbyt mało
nie bedzie p2w po co ci pet do dropa jak tylko przebiegasz i klikasz spacje i all podnosi. Magiem w 3 dni wbije na luzie 40 lvl a jakbym nie kupowal premki max 4 dni mi to zajmie wiec sie tym az tak nie przejmuje wkoncu ta gra to nie wyscig szczurów.
Jak z pve w tej grze?
od 20 lvl gra polega glownie na grindzie
Mam na myśli, instancje, raidy itp, zwłaszcza na end game.
Steven jak nie bedzie p2w jak do upgradu broni powyzej +10 potrzebujesz kamieni z IS ( np item zwiekszajacy 4x szanse na ulepszenie ) ? Itemy laczace runy , Buffy do statystyk , karty do broni i jeszcze inne pierdoly ktorych nie pamietam bo zrezygnowalem po 3 dniach widzac co bede musial kupic z is zeby pograc na pvp ... I to nie jest p2w ?
nie chodzi o to że jakieś P2W tylko zobaczcie ile żeczy jest do kupienia w IS , zanim normalnym sposobe uzbieracie na to golda to kolesie z gotowka już dawno to będą mieli a po 30 lvlu grindowanie to już masakra XD osotanio kupiłem broń na 31 lvl ze slotem ofc ulepszyłem na +4 zapodałem dobrą kartę i poszedłem na mobki lvl 34 nie dość że exp już tak nie leci jak wcześniej to jeszcze troche się shdzi z wbijaniem (inna klasa niż mag) .... to co 70% graczy w OB będzie pewnie magiem pocinało i TAK to prawda bez kupowania czegokolwiek gra się ślimaczy u nuuudzi odatkowo gra bardzo często nakierowuje gracza na skorzystanie z IS ///
- moby dropia mase syfu a inv małe no nic możesz ulepszyć za royale // kup peta + obroże to nie będziesz męczył palca na zbieranie itemków i zajmiesz się przezyciem/ubijaniem mobów,
- wbrew pozorom + 50% xp/dropu w premce się przydaje szczególnie jak się dropi itemki questowe, a z dziennym bonusem 150% to już masakra
- pet który podnosi sporo statystyki a można go tylko zdobyć dzieki is
itd. nie mam teraz czasu więcej sie produkować bo trzeba się przygotowywać na impreee..., ale jest jeszcze trochę tego
No faktycznie, i szczerze powiedziawszy nie wyobrażam sobie gry bez premki,ale to podobno będzie kosztowało w granicach 15zł/miesiąc, także nie jest źle
A co do itemków z IS na bank bedzie trzeba nie raz skorzystać. No zobaczymy co to bedzie
eh potki i karty co sa w IS mozna przeciez normalnie wydropic z mobow i bossow...a kamyki do upgrade broni co zwiekszaja szanse bedziesz mogl kupic normalnie od graczy co wpakuja realna kase by zarobic sobie golda wiec wszystko co jest w IS bedziesz mogl kupic od graczy za golda.
To ze bedziesz mogl kupic item z is za godla jest w 90 % gier , np forsaken world gdzie cahs shoper sciaga cie na 2 hity , jade dynasty gdzie ludzie biegaja z setami +15 . W tych grach tez sie da wymieniac golda i co z tego skoro nie jestes w stanie narfarmic tak ogromnej ilosci gotowki zeby dorownac CS ? .. Zanim ty nafarmisz golda zeby kupic itemy z is na bron +20 minie powiedzmy rok a cash shoper ma to w jeden dzien .... Rozumie ze w grach nastawionych na pve is nie jest wazny ale jezeli chcesz grac na wysokim poziomie pvp bez cs nie osiagniesz nic ...
pogramy na OBT i zobaczymy. Uwazam ze na luzie dam rade bez wydawania zlotowki farmic golda na itemy z IS wystarczy wiedziec co gdzie i jak dropic poza tym moge solo farmic bossy ktorych malo kto wie jak je bic a z nich za***iste dropy wiec GL
ja nie poddaje sie tak latwo poza tym Ci co placa real cash zbyt dlugo nie graja.
pogramy na OBT i zobaczymy. Uwazam ze na luzie dam rade bez wydawania zlotowki farmic golda na itemy z IS wystarczy wiedziec co gdzie i jak dropic poza tym moge solo farmic bossy ktorych malo kto wie jak je bic a z nich za***iste dropy wiec GL ja nie poddaje sie tak latwo poza tym Ci co placa real cash zbyt dlugo nie graja.
tylko magowie mogą solo farmić bossy, kolejny plus kolejnej op klasy, sam sobie zrobie jak będą OBT, bo trzeba być głupim żeby nie grać tak OP klasą
Po tej CBT to chyba 80% graczy będzie grało magami xD
No trochę zwalili z tym magiem. Ale co poradzisz.
mag do zarabiania inna klasa do zabawy i pvp
Jaka inna klasa do pvp ? Skoro tam też mag wymiata
//
Może i przesadzam, ale mag tutaj jest strasznie op, mam nadzieje, że na wyższych poziomach balans klas się wyrówna bo Rogal początki ma bardzo słabe jeśli chodzi o pvp.