Royal Quest-dyskusja ogólna

Po OBT nie będzie wipe i Tak to polski serwer, choć zagranicznych towarzyszy również spotkamy ;)

dobra ludzie to moze jakąs ekipe sobie zrobimy jakiegoś TSa ogarniemy i pogramy sobie wspólnie:)

Co wy tak szukacie tych kluczy, skoro na portalu jest ich jeszcze od groma... Ja właśnie generowałem dla kolegi i bez problemu poszło Mam pytanko dla ludzi, którzy może już dobili wysoko z lvl'ami w RQ. Jest jakiś cap na rozdawane punkty? Nie chodzi o ogólną ilość, ale ile maksymalnie można wpakować w daną statystykę, np. INT? 100? 200? Oraz co waszym zdaniem z obecnego IS może być P2W? Ja nic takowego za bardzo nie zauważyłem, ale nie wiadomo co da VIP dokładnie oprócz XP boost itp dodatków. Na co tam (Item Shop) zwróciliście uwagę? Mi się spodobał strój robota

Maksymalnie można dać 100 w jedną statystykę.

Co do IS, jedyne co można się przyczepić to kamyki na upgrade itemów. Bez nich to praktycznie niemożliwe na wysokim poziomie. Chociaż z drugiej strony można je wydropić lub kupić od graczy ;)

Wszyscy piszą is fajny wszystko da się kupić od graczy za golda, więc jest ok XD, zrobiłem kilka postaci do przedziału 25-35 lvl i wiem ile czasu i wysiłku kosztuje zdobycie golda nawet z wykorzystaniem premki i tych całych royali.

Zanim zwykły gracz zdobędzie cokolwiek za golda (a każdy wię że tu za gola dobi się prawie wszystko i kosztuje to krocie - powodzenia w oszczędzaniu), będzie daleko w tyle za płacącaymi, a w pvp to widać XD - życzę więc powodzenia w zdobwaniu golda z kontem standard :)... telurowa wieża czeeeka na mięsko

Ukryty, nie ma co spekulować na przyszłośc, zobaczymy po wipe jak to będzie wyglądać na cap lvl :)

a wiadomo kiedy będzie wipe ? i podajcie swoje nicki

Ale weź pod uwagę @Ukryty, że teraz są ludzie, którzy mają klucz, a jak będzie Open Beta to będzie ich o wiele, wiele więcej i ceny powinny spaść. Tak działa normalna ekonomia w każdym MMO ( w Runescape tak jest - pozbyli się sporo boterów to ceny wzrosły, bo nie ma komu tego wydobywać przez 10h). Zanim będziemy przeżywać ten IS to poczekajmy na ceny doładowań, ponieważ nie wiadomo czy będzie mega drogo czy mega tanio z racji, że Cenega to wydaje :). Co to są te Royale?

@KokosArcher Planowane zakończenie CBT na koniec stycznia, a z nim wipe.

Jak trenujecie swoje postaci? Ja obecnie mam 18 lvl i daję full INT. DMG jest spoko, a wręcz kozak, ponieważ nawet z podstawowego czaru koszę większość mobków bez wysiłku :) Ktoś sprawdzał alchemię? Ja wczoraj ogarniałem upgrade i max to +10, na armorze przy maxie jest 50 hp bonusowe (klasa C), nie wiem jak mocniejsze.

Im wyższa klasa rzeczy (C/B/A) tym bonus do hp jest większy.

Full int to pomysł dobry na chwile. Potem nie dasz rady nawet koxać, o pvp nie wspomnę. Na wieży wczoraj takiego maga zjadłem na hita który szedł tylko pod obrażenia. HP jest jedną z ważniejszych statystyk i według mnie góruje nad DMG.

Alchemie? Że robienie potków? Jeśli o to Ci chodziło to niestety Cię zasmucę, bo crafting ogranicza się do robienia zbroi/biżuterii i broni. Nie ma przepisów na tworzenie jedzenia, potków czy innych pierdółek :<

czy gra jest fajna ? Opłaca się zaczynać grać teraz?

W wielkim skrócie: Gra się naprawdę przyjemnie, gra potrafi wciągnąć. Czy warto teraz? OB ma wystartować z początkiem lutego. Tak administracja mówiła od początku i pewnie nie będzie żadnych przedłużeń. Ale to tylko moje domysły. W przeciągu tych 2 tygodni możesz jeszcze przetestować postacie jak i IS (walutę z IS aktualnie każdy dostaje bez problemu). Zdążysz jeszcze po testować buildy czy pozwiedzać mapki, aby w OB już tak nie błądzić i jednak mieć ciut doświadczenia.

Ja mówię, że obecnie idę w full INT, a z racji, że max statystyka to 100 pkt, więc niedługo i tak już przejdę w critical albo coś. Na razie można się bawić z racji, że to CBT. Jakieś buildy ktoś(kto ma aż za dużo czasu wolnego) opracował?

Kryty dla maga są zbędne lepiej już iść w zręczność aby mieć cast speed szybszy, ale to jest dopiero w 3 kolejności statystyka. Wcześniej lepiej dać te HP :P Na oficjalnym forum RQ jest kilka poradników i opisane kilka buildów.

Jeśli ktoś nie przekonał się do gry po samych screenach i ocenach to w tym filmiku Shantee bardzo fajnie opowiedziała o grze :)

Przy okazji na stronie jest kilka poradników więc można się dowiedzieć kilka rzeczy o grze.

Co do maga i w sumie każdej postaci, nie polecam olewać wita. Od 30lv a nawet od 20lv widać, że był to błąd. Szczególnie na mapach pvp ;)

Sorka za dubla, ale pojawiły się nowe info na temat zakończenia zamkniętej bety ;) więcej informacji.

Nie wiem do końca czy określenie przerwy między CBT a OBT jest... jakąś super informacją. I nijak się ma do samego zakończenia :P

Jak to nie? Koniec CBT to koniec stycznia, przerwa 3-4 dni. Strzelam pierwszy tydzień lutego.

Witam. Ten temat będzie dotyczyć ogólnej tematyki gry Royal Quest. Zauważyłem że nie ma podobnego tematu więc postanowiłem go założyć.

Będziemy mogli to luźno rozmawiać o grze i zadawać nurtujące nas pytania.

Ja na początku mam pytanie dotyczące Złodzieja i Maga. Moglibyście mi podać jak rozdawać statystyki na tych klasach? Chciałbym grac dps'em.