Rozbiór Ukrainy

Ciekawe jest to że u nas 3 welkie firmy energetyczne muszą się złożyć na 1 elektrownię jądrową o.o

Co do ściany przed rosją, Polska nie ma żadnego systemu przeciw rakietowego , ruskie nawet nie muszą wchodzić do nas aby nasz zniszczyć 1 kliknięcie wystarczy

@DeSkA

Jakby pierdyknięcie nuką było takie łatwe, przyjemne i bez konsekwencji to myślisz, że mocarstwa dalej by się tą bronią tylko straszyły? Broń jądrowa to nie jest gadżet/zabawka jak w grach, że walniesz sobie i masz łatwiej. Teren pozostaje skażony, infrastruktura zniszczona, itd. Po co Rosja miałby nas niszczyć dla samego niszczenia? Hmmm?

Co do tej elektrowni w PL, to nie było ostatnio afery odnośnie tego? Coś mi się tam kojarzy, że firma (chyba firma Rosyjska...) odpowiedzialna za jakieś badania i raporty (potrzebne przed budową) nie wywiązuje się z umowy, równocześnie twierdząc, że nie otrzymała kasy. Jeszcze nawet dobrze się za to nie zabrali, a już poszła na to kupa kasy i zapewne na nic.

Broń jądrowa służy tylko do napinania mięśni. Nikt jej nie użyje, bo ma tą świadomość, że jeśli pierwszy wystrzeli atomówki to cała ich reszta poleci na niego, żeby zneutralizować świra.

Polskie projekty obrony przec.Rak. zostaną stworzone do 2022r.W teorii.

Powiem krótko spekulacje zawsze będą ale rozbiorów Ukrainy nigdy nie będzie. Jest taka teoria że jeżeli my byśmy chcieli części Ukrainy to Niemcy mogą chcieć Wrocławia,Szczecina itp. Więc nie obawiajcie się tego. A z resztą ta cześć Ukrainy która jest "przeznaczona" dla nas to najbiedniejsza część owego państwa więc nie jest ona nam potrzebna do niczego.

Również nasza marynarka wojenna jest słaba prawie nie istnieje. Co do Rosji i Putina moim zdaniem kraje zachodu za słabo naciskały na ruskich i efekty są takie jakie są. Co mnie najbardziej denerwuje to jest to, że zachód wręcz liże Putinowi tyłek baa za bardzo się go obawia. Zobaczcie brak konkretnej reakcji na jego poczynania doprowadził do tego, że walki nadal są pomimo ustaleń z Mińska. Przejął bezprawnie Krym w imię czego ? Że są tam rosjanie ? Na miejscu krajów bałtyckich ( Łotwa,Estonia) oddelegowałbym obywateli rosyjskich, którzy roszczą sobie prawa nie wiadomo do czego. Jeżeli im się coś nie podoba to na co tam siedzą? Niech wracają do swojego kraju a nie są pretekstem do wkkroczenia wojska w imię obrony obywateli rosyjskich na terytorium obcego państwa to są jakieś kpiny !

Putin to też cwaniak z jednej strony mówi, że chcę rozstrzygnąć działania, gdzie w międzyczasie podsyła separatystom broń jak i sprzęt ( nawet chyba wojsko) a na słowa zachodu o dozbrojeniu Ukrainy przez nich samych ten niepogodzony z upadkiem człowiek ZSRRu grozi, że "podejmie radykalne środki" ...hipokryta.

Broń jądrowa służy tylko do napinania mięśni. Nikt jej nie użyje, bo ma tą świadomość, że jeśli pierwszy wystrzeli atomówki to cała ich reszta poleci na niego, żeby zneutralizować świra.

Dokładnie. Poza tym dzisiaj już okupuje się inaczej inne państwa. Ruscy akurat potrzebują narodów by zarabiać na ropie jak i sprzedawać inne złoża naturalne.

Witam was,

Dziś czytałem ciekawy artykuł odnośnie propozycji kremla odnośnie podziału Ukrainy. Pozwoliłem sobie przygotować "profesjonalną mapę "
w "profesjonalnym programie " aby mniej więcej określić co jak i gdzie :)

20pucex.png

Jak wdać w tym podziale biorą udział 3 państwa , Polska , Białoruś oraz Rosja.

Wg tego podziału zabieramy to co zostało nam zabrane po 2 wojnie światowej , obszar z lewej strony kiedyś należał do Polski , Polsce zaoferowano dodatkowo jeszcze 1 region , aby uzyskać dostęp do morza czarnego.

Ze względów czysto ekonomicznych pomysł jest bardzo dobry i opłacalny dla Polski z kilku powodów:

Po 1: Mamy dostęp do 2 morza co znaczne obniży koszty transportowe na bliski wschód oraz kraje Arabskie

Po 2: Nie musimy płacić za dzierżawę terenu pod rurociąg gazowy z krajów arabskich.

Po 3: Regon koło morza czarnego to regon bardzo obfity w gospodarkę ropną

Myślę że ta propozycja dla rządu była bardzo atrakcyjna, jednak głównym problemem tutaj była UE , która wyraża stanowczy sprzeciw podziale Ukrainy , a Polska jak papuga to powtarza.

Pozostałe obszary podzielone na 2 kawałek dla Rosji oraz Białorusi.

Wszyscy znamy stanowisko Polski w tej sprawie, dlatego co myślicie o takim scenariuszu gdyby Polska przystała na podział ukrany, jesteście za czy przeciw ?